Cât costă câinele x-rays?

Costul câinilor X-Rays
Vet-fapte-check-box

Majoritatea proprietarilor sunt deja pregătiți să pună în jos un teanc de numerar atunci când vizitează veterinarul, dar Oricând, veterinarul dvs. menționează cuvântul "raze X", va trebui să fiți pregătit să sapi puțin mai adânc decât de obicei.

Razele X sunt, evident, un instrument excelent pentru veterinari care încearcă să trateze animalele bolnave sau rănite, dar sunt, de asemenea, destul de scumpe. Majoritatea proprietarilor constată că costă între 75 și 500 de dolari, în funcție de o varietate de factori.

Vom vorbi despre unii dintre factorii responsabili pentru această gamă largă de prețuri de mai jos și vă vom oferi câteva sugestii pentru menținerea costurilor cu raze X scăzute. Dar mai întâi, vom discuta câteva dintre cele mai frecvente motive pe care câinele dvs. poate avea nevoie de o radiografie.

Casute-cheie: Cât costă câinele X-Rays?

  • X-Rays sunt adesea destul de scumpe, dar variază în preț de la aproximativ 75 până la 500 de dolari.Costurile pentru orice raze X specifice vor varia pe baza numărului de opinii necesare, dacă este necesar sau nu sedarea, iar diferențele individuale în prețurile veterinare.
  • Razele X sunt folosite pentru a investiga o varietate de probleme de sănătate. Razele X pot fi necesare pentru a vizualiza oasele sparte, scanarea tumorilor sau localizați obiecte înghițite, printre altele.
  • Este posibil să puteți salva niște bani pe raze X în câteva moduri. Aceasta include lucruri precum semnarea unui plan de asigurări de sănătate pentru animale de companie sau la cumpărături în diferite birouri VET.

Motivele că câinele dvs. poate avea nevoie de o radiografie

Razele X sunt una dintre cele mai bune modalități de a permite medicului veterinar să se uite în interiorul corpului animalului dvs., dar sunt mai eficiente pentru vizualizarea unor părți ale corpului - în special a osului și a altor structuri dense - decât altele.

Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente motive pe care un veterinar le va comanda o radiografie:

OS rupt

Dacă veterinarul dvs. suspectează că câinele dvs. a suferit o fractură, el sau ea va ordona probabil o radiografie. Acest lucru va permite medicului veterinar și personalului său Inspectați vizual osul pentru daune.

Alte probleme ortopedice

Acesta va fi adesea necesar să luați o radiografie la Diagnosticarea displaziei de șold și alte probleme ortopedice la câini. În cazul displaziei de șold, radiografia va permite veterinarului dvs. să vizualizeze soclul de șold și femurul și să analizeze modul în care se potrivesc împreună.

Obiect înghițit / corp străin

Elementele necorespunzătoare pot provoca probleme pentru câinii care îi înghită, și veterinarii pot comanda raze X pentru a determina locația obiectului ingerat. Doar înțelegeți că unele obiecte nu vor apărea pe o radiografie, astfel încât VET dvs. va căuta de fapt lucruri cum ar fi aerul prins pentru a ajuta la fixarea locației elementului înghițit.

De acolo, veterinarul dvs. poate crea o strategie de tratament și poate intra pentru a obține indiferent de înghițirea dvs. de companie (dacă este necesar). Razele X pot fi de asemenea utile pentru găsirea de splinte adânci sau alte obiecte care au pătruns pe pielea câinelui.

Urmărirea chirurgicală

Razele X sunt uneori necesare după procedurile chirurgicale, astfel încât VET poate inspecta lucrarea și asigură că câinele dvs. este vindecat în mod corespunzător. De exemplu, dacă câinele dvs. are un picior rupt care necesită știfturi, șuruburi sau plăci pentru a repara, VET va trebui să vizualizeze osul și hardware-ul pentru a vă asigura că totul este aliniat în mod corespunzător.

Pietrele

Indiferent dacă apar în vezica biliară, rinichii sau vezica urinară, Pietrele calcificate arată destul de bine pe raze X. După verificarea prezenței pietrelor și identificarea locației lor, veterinarul dvs. poate intra și scoateți-le fără a fi nevoie să vâneze orbește (dacă este necesar - uneori pietrele sunt lăsate să treacă pe cont propriu).

Cancer

Razele X pot fi utile pentru spotting și identificarea unor tipuri de tumori. Nu toate tumorile arată bine pe raze X, iar unele au tendința de a se amesteca cu țesuturile înconjurătoare. Cu toate acestea, razele X rămân una dintre căile principale veterinoase investighează atunci când cancerul este suspectat.

Sarcina

Un ultrasunete este de obicei tehnologia imagistică de alegere pentru confirmarea faptului că un câine este însărcinată sau verificând puii în curs de dezvoltare în stadiile incipiente ale sarcinii.

in orice caz, Până la a 45-a zi de sarcină, puii pot fi văzuți pe o radiografie Pe măsură ce scheletele lor au solidificat în cele din urmă suficient pentru a fi vizibile. O radiografie poate permite veterinarului dvs. să determine numărul de pui pe care îl transporta poochia dvs.

Costurile cu raze X de câine

Factorii care influențează costul unei raze X de câine

Așa cum am menționat mai devreme, costurile asociate cu raze X variază în sălbăticie, ceea ce poate face dificilă prezicerea costului unuia pentru puii dvs.

Dar, Majoritatea diferențelor de preț sunt legate de factorii enumerați mai jos. Având în vedere modul în care acești factori se aplică situației dvs., este posibil să puteți determina dacă razele X de câine vor fi în partea de sus sau de jos a spectrului de preț.

Sedare

Câinele dvs. trebuie să rămână în continuare atunci când radiografia este luată pentru a asigura o imagine clară. In timp ce Unii câini vor sta încă suficient pentru radiografia, cei care sunt nervoși sau în durere nu pot fi dispuși sau capabili să facă acest lucru. Și având în vedere că singura altă opțiune ar avea un stand de tehnologie de lângă câine și să-l țină în poziție (ceea ce creează în mod evident riscuri de sănătate pentru membrul personalului), sedarea este adesea singura opțiune.

În consecință, medicul veterinar va fi probabil ca câinele să-l calmeze și să-l țină liniștit. Sedarea poate ridica drastic eticheta de preț a razei X, dar nu există prea multe pe care le puteți face pentru ao evita atunci când este necesar.

Locație de vătămare

Unele părți ale corpului sunt mai ușor de raze X decât altele. De exemplu, este rareori foarte dificil pentru a radiografia laba câinelui sau piciorul inferior. Dimpotrivă, poate fi dificil de radiografia unui cap de câine, iar coada poate fi, de asemenea, oarecum complicată de imagine fără sedare.

Numărul de opinii necesare

Uneori veterinarii trebuie să vadă o structură corporală sau un obiect de la mai multe direcții, astfel încât să comande personalul să ia mai multe raze X diferite din mai multe puncte de vedere. După cum vă așteptați, fiecare vizualizare necesară va crește costul procedurii globale.

Locatie geografica

Ca cele mai multe alte servicii veterinare, Radiografii sunt mai scumpe în locuri cu venituri medii ridicate decât se află în zonele în care cetățeanul mediu face puțin mai puțini bani. In unele cazuri, Poate fi util să conduceți puțin din calea dvs. de a găsi un veterinar într-o zonă cu venituri mai mici, În cazul în care costurile unei raze X vor fi probabil mai mici.

Diferențele individuale între vedeteri

Chiar dacă ați găsit două birouri VET în aceeași clădire, șansele sunt prețurile lor ar fi diferite. În timp ce serviciile veterinare furnizate în fiecare caz vor fi în esență identice, există multe alte modalități în care cele două întreprinderi pot varia (cum ar fi calitatea mașinii lor cu raze X).

Aceste diferențe vor fi aproape cu siguranță reflectate pe factura dvs.

Contrast

Veterinarii folosesc ocazional substanțe care sunt ușor vizibile pe o radiografie pentru a ajuta la realizarea mai eficientă a diferitelor structuri și țesuturi corporale.

De exemplu, razele X-intestinale funcționează adesea cel mai bine atunci când câinii primesc un milkshake de bariu în scurt timp înainte de procedură. Aceste tipuri de agenți de îmbunătățire a contrastului vor crește ușor costul razei x.

Sfaturi și trucuri pentru montarea câinilor X-Rays în bugetul dvs

Unii proprietari pot intra în probleme bugetare la a afla că animalele de companie are nevoie de o radiografie. Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți încerca să vă reduceți ușor costurile.

Luați în considerare asigurarea de sănătate a animalelor de companie

Cel mai Politici de asigurare de sănătate a animalelor de companie sunt ca o cruce între asigurarea de sănătate convențională și un plan de reducere în vrac.

Mulți oferă reduceri semnificative pentru lucruri precum raze X, iar unele pot acoperi cea mai mare parte a costului asociat cu acestea. in orice caz, majoritatea au perioade de așteptare obligatorii înainte de a deveni active, Deci, va trebui să obțineți o politică cu mult înainte de a avea nevoie de una.

Căutați spitalele de predare

Multe colegii cu programe veterinare puternice operează clinici de predare sau spitale în care studenții învață și practică proceduri veterinare sub supravegherea superiorilor lor. De multe ori, Prețurile la aceste clinici sunt mai accesibile decât în ​​clinici veterinare convenționale și birouri.

Câinele dvs. are nevoie vreodată de o radiografie? Spuneți-ne cât de mult te-a făcut înapoi, precum și orice costuri asociate, cum ar fi sedarea. De asemenea, asigurați-vă că menționați zona generală pe care o apelați acasă, deoarece locația este unul dintre cei mai mari factori implicați în diferențele dintre prețurile cu raze X.

De asemenea, verificați ghidurile noastre despre:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât costă câinele x-rays?