Cum să spui dacă un câine de sex masculin a fost sterilizat

Catelus cu veterinar

Neutru, este termenul folosit pentru a descrie îndepărtarea chirurgicală a testiculelor câinelui. Vârsta tipică pentru neuterizarea unui câine este între șase și nouă luni. Neuteringul are mai multe beneficii, inclusiv sănătatea și comportamentul. Dar unele preocupări există încă în rândul proprietarilor de animale de companie despre faptul că neuterizarea este cea mai bună opțiune pentru câinele lor. Poate fi, de asemenea, o întrebare dacă un câine a fost sau nu ca un câine, mai ales când procedura a fost făcută înainte adopţie. Aici vom discuta despre procesul neuter, ce să vă așteptați după procedura, beneficiile de neuterizare și abordarea unor preocupări comune ale proprietarului de companie.

Ce este un câine neutru?

Procesul neutru

Deși neuterizarea este considerată o intervenție chirurgicală majoră, este una dintre cele mai frecvente proceduri efectuate. Înainte ca câinele dvs. să fie netered, a medic veterinar va efectua un examen cap-la-laba și poate sugera și sânge pentru a se asigura că toate organele vitale sunt în ordine. Neuterele sunt efectuate sub anestezie generală, astfel încât, dacă este considerat sănătos, se va administra un sedativ împreună cu medicamentele de durere. Odată ce el este somnoros, el va primi o injecție care îl va pune într-un somn mai profund. În acest timp, el nu este conștient de ceea ce se întâmplă și nu se simte nici o durere. Câinele dvs. va fi intubat în timpul procedurii, adică un tub, plasat în traheea lui, este conectat la o mașină care îl va ajuta să respire. Unii veterinari pot plasa și un cateter în vena pentru a administra fluide.

Câinele dvs. este conectat la mașini care își vor monitoriza frecvența cardiacă, rata respiratorie, nivelurile de oxigen și temperatura. El va fi plasat pe un tampon de încălzire pe spate, pentru a-și menține temperatura corpului, iar zona chirurgicală este tăiată și curățată. O incizie este făcută, de obicei doar în fața scrotului. Ambele testicule sunt îndepărtate prin această incizie și tulpinile sunt legate. Odată ce VET confirmă că nu există sângerare, incizia va fi închisă. Există, de obicei, suturi plasate sub piele și lipiciul de piele este plasat. Folosind adezivul pielii Păstrează câinele dvs. să se întoarcă pentru a fi eliminat suturile. Când procedura este terminată, tubul care la ajutat să respire va fi eliminat și va fi monitorizat îndeaproape de echipa veterinară până când este trimis acasă.

Ce să se aștepte după neutering

După procedură, poate exista o umflare scrotală, dar în cele din urmă, scrotul gol va fi fie aplatizat (la câinii mai tineri), fie va rămâne ca o clapetă de piele (la câinii mai în vârstă). Veterinarul dvs. va trimite cel mai probabil acasă cu medicamente pentru durere care îi va ajuta să-l păstreze confortabil, precum și să ajute la reducerea umflării, care ar trebui să se îmbunătățească în câteva zile. Este foarte important să urmați toate instrucțiunile post-îngrijire, care vor include cum să minimizeze umflarea și cum să vă mențineți calmul câinelui în timpul perioadei de recuperare. Un guler Elizabethan este foarte important, iar Veterinarul dvs. va recomanda unul pentru câinele dvs., pentru al împiedica să lingă la site-ul inciziei. Lins va provoca iritații și, eventual, o infecție, asigurându-vă că poartă gulerul în orice moment, chiar și atunci când mănâncă și doarme.

Contactați medicul veterinar dacă observați o descărcare de orice fel de pe site-ul inciziei, dacă aruncarea scrotală persistă și câinele dvs. pare să fie în disconfort sau dacă există altceva care vă privește. În urma instrucțiunilor post-îngrijire a medicului veterinar vor elimina necesitatea unei alte vizite de birou și a unor tratamente suplimentare.

Beneficiile neuteringului

Cel mai evident beneficiu de a avea cainele dvs. de câine este că eliminați posibilitatea ca acesta să contribuie la suprapopularea curentă a câinilor. Există, de asemenea, beneficii de sănătate, precum și beneficii comportamentale.

Beneficii pentru sănătate

  • Neutelingul nu împiedică cancerul de prostată, dar provoacă prostata să se micșoreze, împiedicând astfel atât prostatita (inflamația prostatei), cât și hiperplazia benignă (extindere) care apare cu îmbătrânire.
  • Neutelingul ajută la prevenirea anumitor tipuri de hernie și Tumorile din testicule și anus.
  • Neutelarea ajută la reducerea descărcării excesive excesive.

Beneficiile comportamentale

  • Neuteling reduce montarea necorespunzătoare
  • Neuteling reduce marcajul urinei
  • Neutering reduce luptele

Proprietarul comun al animalelor de companie

  • Deoarece scrotul este adesea umflat după intervenția chirurgicală, unii proprietari pot pune la îndoială dacă neutrul a fost efectiv efectuat. Este foarte puțin probabil ca medicul veterinar să nu efectueze procedura. Este mai probabil ca un Hematoma (o acumulare de sânge) să se dezvolte în sacul scrotal, care va da aspectul testiculelor.
  • Unii câini de sex masculin sunt Cryptorchid, o condiție în care unul sau ambele testicule nu au coborât (au scăzut) în scrot. Rasele mai mici riscă un risc mai mare de a dezvolta această condiție, totuși, a fost raportat în toate rasele de câine. Testiculul nedorit poate fi fie în regiunea inghinală, fie în abdomen. Dacă testul este în abdomen, neutrul va fi puțin mai complicat. Chirurgia este încă recomandată pentru a preveni torsiunea testiculară (rotire sau răsucire) și a cancerului.
  • Unii proprietari simt că câinele lor va deveni supraponderal După neutru. Este adevărat că metabolismul se va schimba, totuși, ajustarea dietei și a programului de exerciții fizice va contribui la reducerea posibilității de creștere în greutate.
  • Comportamentul de montare va scădea, dar este posibil să nu fie complet eliminat. Montarea are adesea rădăcini în exprimarea dominanței și poate fi exprimată printr-un bărbat netered într-o varietate de circumstanțe care nu sunt motivate de sexualitate.

Dacă aveți întrebări înainte sau după ce câinele dvs. neutru, vă rugăm să vorbiți cu medicul veterinar. Ele vor aborda toate preocupările dvs. și vor fi întotdeauna acolo pentru a vă ajuta să luați cea mai bună decizie pentru sănătatea generală a animalelor de companie.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Hart, Benjamin L. și colab. Efectele de sănătate pe termen lung ale câinilor de neuterizarePlus unu, vol 9, nu. 7, 2014, p. E102241. Biblioteca publică a științei (PLOS), DOI: 10.1371 / Jurnal.ponei.0102241

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să spui dacă un câine de sex masculin a fost sterilizat