Totul despre spaying și neutering un catelus

Ilustrație de ce să spulbede sau să fie pudori

Puii de spargere sau neuterizare este modalitatea responsabilă de a vă îngriji animalul și este important să știți când să o faceți. Puii de sex feminin se maturizează mai repede decât credeți. Ele pot fi însărcinate încă de 5 sau 6 luni și majoritatea câinilor pot produce două gunoi pe an.

Spaying și sterilizare

Cuvintele Modificarea, sterilizarea, și neutering toate se referă la intervenția chirurgicală efectuată de a medic veterinar care elimină organele reproductive fie ale unui animal mascul sau feminin, făcându-le în imposibilitatea de a reproduce. Castrarea elimină testiculele câinelui masculin. O ovarioisterectomie sau o spay, îndepărtează ovarele și uterul câinelui.

De ce spay și neutru

Chirurgia previne așternuturile nedorite. De asemenea, elimină comportamentul romantic nepotrivit, cum ar fi roaming, lupte, marcaj de urină excesivă și picioarele vizitatorilor de montare. Intervențiile chirurgicale ajută la prevenirea comportamentului agresiv, de a lupta împotriva rănilor, descărcările vaginale canine și infecții uterine. Castrarea animalelor de companie elimină șansa de cancer testicular și spionarea câinelui înainte ca primul ei sezon de reproducere să reducă orice risc de cancer de sân de șapte ori. Studiile mai noi indică, de asemenea, sterilizate câini trăiți o medie de un an și o jumătate mai lungă decât câinii intacți. Dacă sunteți preocupat de sterilizarea câinelui dvs., vorbiți cu medicul veterinar cu privire la noile opțiuni de sterilizare non-chirurgicale.

Schimbările de personalitate

Animalele de animale spulberate și neterate sunt la fel de afectuoase, protectoare și trasee ca pisici și câini nealterate - poate mai mult pentru că nu sunt distrași când dragostea este în aer. Unele studii arată că desexarea este asociată cu un risc crescut de obezitate la câinii de ambele sexe. Interesul redus în roaming adesea înseamnă animalele de companie ar trebui să mănânce mai puțin alimente sau pot obține pudy. Asigurați-vă că ajustați cantitatea și frecvența meselor dacă se pare că puiul dvs. câștigă greutate. În plus, eliminarea organelor sexuale poate modifica metabolismul animalului de companie, care poate, de asemenea, să se schimbe în timp ce puiul se maturizează. Câinii continuă să fie la fel de jucători, protectori, loiali și inteligenți dacă pot reproduce sau nu.

Cea mai bună vârstă pentru chirurgie

Câinii de sex feminin sunt de obicei spulieți în jur de 6 luni, înainte de primul lor ciclu de căldură. Bărbații sunt de obicei sterilați între 5 și 10 luni, în funcție de rasă și dimensiune. Dacă viitorul unui cățeluș implică competiția de performanță, adresați-vă medicului veterinar și crescătorului despre momentul. Întârzierea pentru câteva luni poate permite puilor să atingă mai bine fizic dezvoltare care poate fi importantă pentru cerințele concurenței.

Deoarece câinii pot rămâne gravidă înainte de 6 luni, un interval de timp mai devreme are sens pentru majoritatea câinilor. Multe adăposturi pupiene neutru atunci când ajung la vârsta de 8 săptămâni (sau cântăresc 2 kilograme) și înainte de a fi plasate pentru adopție. Bebelușii se recuperează mai repede de la intervenție chirurgicală decât animalele adulte. Ei vor crește la fel de mult și uneori un pic mai înalt decât dacă au fost fixați mai târziu în viață.

Operatia

Puii sunt complet anesteziați în timpul interventie chirurgicala și nu vor simți niciun disconfort. Anestezicul poate fi injectat sau inhalat. Uneori sunt folosite monitoare de inimă și respirație sau mașini EKG. Medicii pot prefera cusături absorbante, capse chirurgicale sau chiar lipici de piele pentru a închide incizia. Rutina specifică depinde de mărimea și vârsta animalului de companie și de ceea ce preferă medicul veterinar.

Incizia chirurgicală pentru puii de sex masculin este de obicei făcută în sacul scrotal, în timp ce incizia câinelui mai vechi este adesea la baza penisului din fața scrotului. Dacă unul sau ambele testicule nu au scăzut încă în scrot, poate fi necesară o incizie burtă. Puii de sex feminin vor avea o incizie abdominală pentru chirurgia spionilor.

Îngrijirea la domiciliu după operație

Animalele de companie acționează adesea puțin până când anestezia se stinge. Unii vor fi gata să meargă acasă în aceeași zi în timp ce alții trebuie să petreacă noaptea la clinică. Cele mai multe animale sunt în curs de desfășurare în câteva ore. Limitați activitatea animalului dvs. de companie pentru câteva zile post-chirurgie și păstrați catelul în interior pentru a permite vindecarea. Urmăriți locul de intervenție chirurgicală pentru umflarea, înroșirea sau cusăturile trase, dar astfel de probleme sunt rare. Dacă sunt folosite cusături, puii dvs. va trebui să se întoarcă la clinică pentru a le elimina în aproximativ o săptămână.

Cu excepția cazului în care un cățeluș este un exemplu ideal al lui rasă și într-un program profesionist de reproducere, este un potențial de spectacol de câine sau Perspectiva de performanță, sau există un motiv medical de întârziere a intervenției chirurgicale, sterilizarea este foarte recomandată pentru câinele mediu de companie.

Puppy`s prima vizită veterinică
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: tot ce trebuie să știți despre cățeluși

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Jessica M Hoffman, Dan G O`Neill, Kate E Creevy, Steven N Aread. Câinii de sex feminin variază diferit decât câinii de sex masculinJurnalele Gerontologiei: seria A, Volumul 73, Ediția 2, Februarie 2018, paginile 150-156, https: // Doi.Org / 10.1093 / GERONA / GLX061

  2. Urfer, Silvan R și Matt Kaeberlein. Desexing câini: o revizuire a literaturii actualeAnimale: Un jurnal de acces deschis de la MDPI vol. 9,12 1086. 5 decembrie. 2019, DOI: 10.3390 / ANI9121086

  3. Spaying și sterilizare. Asociația medicală veterinară americană

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Totul despre spaying și neutering un catelus