Procedura chirurgicală pentru a neuter un câine

Câine pregătit pentru chirurgie

În această galerie foto, introduceți o suită chirurgicală veterinară pentru a vedea a câine chirurgicală NEAT efectuate, cunoscută și ca o castrare canină. Nu este nevoie de rochii, aruncați-vă pe o pereche de mănuși sterile și adăugați o mască de față, totuși. Vă vom ține departe de câmpul steril, permițând încă o privire în sus și personală în timpul unui număr neutru de câine.

În timpul unei castrare canină, câinele este menținut adormit și fără durere cu un protocol anestezic bine echilibrat și menținut pe anestezie de gaz. Mulți veterinari au, de asemenea, un cateter intravenos pentru a da fluide IV și pentru a aplica echipamente de monitorizare pentru a evalua semnele vitale ale unui animal în timpul procedurii. Echipamentul de monitorizare poate înregistra ratele cardiace și respiratorii, tensiunea arterială, nivelurile de saturație a oxigenului și citirile electrocardiograme ale ritmului cardiac. Deși un număr neutru de câine nu este la fel de invaziv o procedură ca o spionă canină, câinii de sex masculin primesc în continuare medicamente de durere ample înainte, în timpul și după intervenția chirurgicală.

Acum că știți că acest pui de sex masculin nu va experimenta nici o durere sau disconfort în timpul procedurii sale, să se curățăm și să ne pregătim neutru un caine.

01 din 08

Bărbierit și curățarea zonei chirurgicale

După ce câinele este sub anestezie și se conectează la diferite echipamente de monitorizare, se poate începe chirurgicalul. Pentru un câine normal neuter, o singură incizie se face direct în fața testiculelor și scrotului. Câini cu testicule nedorite, o condiție cunoscută sub numele de Cryptorchidism, va experimenta o procedură mai asemănătoare cu o spay canin, în care medicul veterinar va trebui probabil să taie abdomenul pentru a găsi testiculele.

Ocazional, o ablație scrotală poate fi efectuată și în timpul unui câine neuter. În loc să îndepărteze numai testiculele, medicul veterinar va elimina, de asemenea, scrotul pentru ao împiedica umplerea cu sânge dupa operatie. Această intervenție chirurgicală este de obicei efectuată pe câini mai mari, mai în vârstă, mai activi, mai degrabă decât mici, câțâi tineri.

Pentru a păstra lucrurile simple, această galerie foto pas cu pas este de un câine de rutină neuter. Ambele testicule au coborât în ​​scrot, iar câinele este destul de tânăr și mic, deci o singură incizie va fi tot ceea ce este necesar. Pentru a vă asigura că domeniul chirurgical este steril, tot părul este tăiat departe de viitoarea site de incizie. În mod ideal, marginile de două inch sunt lăsate în jurul întregului site de incizie pentru a vă asigura că nu există păr de păr.

După ce părul a fost tăiat și îndepărtat, un tehnician veterinar sau asistent va curăța zona chirurgicală cu o soluție de dezinfectare. În loc să curățați de la o parte la alta, tehnologia VET va curăța într-un model de cerc de lărgire, mișcându-se spre exterior de pe site-ul inciziei. Acest lucru împiedică trasarea părului și a murdăriei înapoi în zona chirurgicală și asigură că locul inciziei este cât mai curat posibil.

Continuați la 2 din 8 de mai jos.
  • 02 din 08

    Indicarea pielii

    Odată ce zona chirurgicală este tăiată, curățată și drapată cu draperi sterile, poate începe chirurgia. Incizia unică este făcută în piele, direct în fața scrotului. Fiecare testicul este împins și prin incizia unică, în loc să facă două incizii separate pentru fiecare testicul. Inciziile scrotare sunt evitate deoarece țesutul scrotal este subțire, sensibil și sângerează mai mult decât o incizie a pielii.

    Există două modalități de a face un câine neutru: deschis sau închis.

    Într-o castrare deschisă, tunica vaginală - acoperirea dură membranoasă a testiculelor și a structurilor asociate - este incizată, permițând o vizualizare ușoară a cordonului spermatic. În cazul în care vasele sunt deosebit de mari, este preferată o castrare deschisă, deoarece fiecare structură este legată separat (ligată) pentru a preveni sângerarea și alunecarea.

    Într-o castrare închisă, tunica nu este incizată, iar cablul spermatic și structurile conținute sunt ligate dintr-o dată, de obicei cu două sau trei noduri separate pentru a preveni sângerarea.

    Această galerie foto demonstrează metoda de castrare închisă.

    Continuați la 3 din 8 de mai jos.
  • 03 din 08

    Exteriorizând testiculele

    După ce pielea este incizată, medicul veterinar tachinează un testicul prin incizie. În această metodă de castrare închisă, medicul veterinar clăti întreaga structură simultan - VAS deferens (cordon spermatic), plexul pamphiform (vasele din jurul vasului deferens), mușchiul cremaster și aprovizionarea arterială. Prin strângerea tuturor vaselor și a structurilor, medicul veterinar îi împiedică să alunece înapoi în corp după ce testiculul este îndepărtat și, de asemenea, împiedică hemoragia.

    Continuați până la 4 din 8 de mai jos.
  • 04 din 08

    Ligarea vaselor

    Pentru a preveni sângerarea, medicul veterinar ligă navele cu o sutură dizolvă. Există întotdeauna un pericol ca vasele să scape dintr-un nod. Transformarea ligaturilor ajută la asigurarea lucrurilor acolo unde ar trebui, și nici o sângerare nu are loc. După ce primul testicul a fost eliminat și vasele ligate, procedura se repetă pe al doilea testicul.

    Continuați la 5 din 8 de mai jos.
  • 05 din 08

    Închiderea inciziei

    Odată ce ambele testicule sunt îndepărtate și vasele ligate, veterinar verifică sângerarea sau infiltrațiile înainte de a închide pielea. Dacă totul arată bine, pielea este închisă folosind aceeași sutură de dizolvabilitate care a fost folosită pentru a legia testiculele.

    În mod ideal, incizia este mică și este închisă în mai multe etape. Suturile interioare ale pielii sunt plasate pentru a închide țesutul subcutanat, în timp ce un al doilea strat este suturat sub piele, aducând marginile pielii împreună. Dacă se folosesc suturi interne, unii veterinari pot aplica lipici de țesut la incizia pentru un al treilea nivel de închidere. Mulți medicii veterinari optează pentru această tehnică de închidere pentru a evita cusăturile de pe suprafața pielii exterioare, care pot provoca câini să lingă și să mestece. Unii veterinari vor închide încă incizia cu suturi de piele, care vor trebui eliminate în 10 până la 14 zile.

    Continuați până la 6 din 8 de mai jos.
  • 06 din 08

    Verificarea inciziei chirurgicale

    Incizia în acest câine mic este mai mică de o inch. Cu o incizie atât de mică, există, de obicei, hemoragie minimă și umflături. După închiderea inciziei, medicul veterinar inspectează site-ul pentru a se asigura că pielea este închisă în mod corespunzător și nu există sângerări.

    Continuați până la 7 din 8 de mai jos.
  • 07 din 08

    Aplicarea lipiciului de țesut

    Adezivul țesuturilor ajută la etanșarea marginilor pielii împreună fără a utiliza suturile de piele. Un strat subțire de adeziv de țesut împiedică, de asemenea, infiltrațiile minore din incizie.

    Continuați la 8 din 8 de mai jos.
  • 08 din 08

    Recuperarea de la anestezie

    După ce site-ul inciziei este verificat și curățat, câinele este gata să fie recuperat din anestezie. Animalele de companie sunt monitorizate îndeaproape în timpul fazei de recuperare pentru a asigura o recuperare ușoară pentru a preveni rănirea la trezirea.

    Odată ce câinele se întoarce acasă la îngrijirea proprietarului său, ei au sarcina provocatoare de a-l păstra liniștit și calm și, de asemenea, împiedicându-l să lingă sau să mestece pe site-ul inciziei. Dacă un câine este prea activ după operație, scrotul se poate umple cu sânge, care poate necesita o intervenție chirurgicală suplimentară. Lins și mestecat pot fi, de asemenea, problematice, mai ales dacă site-ul de incizie devine infectat sau redeschide.

    Din fericire pentru acest câine, el este tânăr și mic, cu o incizie mică, așa că ar trebui să se vindece repede fără probleme. Dar, dacă câinele dvs. a fost recent sterilizat și a fost prea activ sau linge la incizia sa, contactați medicul veterinar pentru ajutor.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Procedura chirurgicală pentru a neuter un câine