Care este cea mai bună vârstă pentru a neuter un câine?

Care este cea mai bună vârstă pentru a neuter un câine

Mulți experți în animale și veterinari recomandă Spaying câini de sex feminin și șuruburi de sex masculin, mai ales dacă proprietarii lor nu sunt într-adevăr în afacerea câinilor de reproducere. În unele părți ale globului, astfel de practici sunt destul de puțin frecvente din cauza limitărilor economice sau a interdicțiilor culturale, cu excepția cazului în care sa dovedit că Pooch are o boală în tractul său de reproducere. În SUA, cu toate acestea, aproape toate mutturile sunt sterilizate la un moment dat pentru a permite un control mai eficient de reproducere sau chiar ca un mijloc de abordare a anumitor probleme de comportament canine. Având în vedere că scelarea este foarte recomandată și este recomandată cu fermitate chiar și de către agențiile guvernamentale, întrebarea care iese în mod natural din proprietarii de câini a începătorului este cea mai bună vârstă la care pot fi sterilate mutturile lor.

Veterinar examinând câinele

Ce este neuterizarea?

Înainte de a răspunde la această întrebare, este important să înțelegeți ce este neutering și implicațiile sale asupra canini sanatate.

Neuterizarea este termenul laic pentru o procedură chirurgicală cunoscută sub numele de castrare sau gonadoepidommectomie pentru chirurgicalele testiculelor sau "gonade" și epididimii. Deoarece gonadectomia sau castrația implică îndepărtarea organelor sexuale atât a speciilor masculine, cât și cele feminine, este mai bine să se utilizeze fie sterilarea, fie gonadoepidididomia pentru a desemna îndepărtarea chirurgicală a testiculelor și a epididimului. Sincer, neuteringul este mult mai ușor de pronunțat și descrie.

Testiculul este locul în care celulele spermei sunt produse adesea ca răspuns la o varietate de semnale hormonale din hormonii gonadotropici ai glandei pituitare anterioare, în special hormon de stimulare a foliculului și testosteron din testicule. Testosteronul nu este important numai în producția de celule spermatozice, este, de asemenea, important în menținerea integrității și funcționării optime a tractului reproductiv masculin. Mai presus de toate, este un fapt bine stabilit că nivelurile crescute de testosteron au fost corelate cu tendințe agresive sporite.

Pe de altă parte, epididimul este locul în care celulele spermatozoizului suferă maturizare. Aceste celule de spermatozitate maturare sunt stocate la capătul distal al epididimului, așteptând doar să fie eliberați în timpul ejaculării.

Împreună, testicul și epididimul sunt esențiale în menținerea capacității de reproducere a câinilor. Îndepărtarea chirurgicală a acestor două organe poate, prin urmare, produce două efecte imediate - incapacitatea pooch-ului de a procrea și o atenuare a lui comportament agresiv.

De ce neutru?

Ne-am împărtășit deja cu dvs. mai degrabă două dintre motivele mai importante pentru care ar putea fi nevoie să vărutați mutt. Iată câteva dintre celelalte motive pentru care neuterizarea este bună pentru pooch-ul dvs., precum și pentru dvs.

  • Previne cancerul testicular

Știați că 2 din 5 câini au de fapt testicular primar cancer? Aproximativ o treime din toți câinii neterednici se termină cu oricare dintre carcinomul celulelor Sertoli, seminoma sau carcinomul celular interstițial. Există și alte tipuri de cancer testicular care pot apărea în poochesul neutilizat, inclusiv lipomul, chondromul, carcinomul embrionar, hemangiomul, teratomia și fibromul. În timp ce incidența cancerului testicular este mai mare în mutts în vârstă mai mare de 10 ani, nu este neobișnuit să avem vreunul dintre aceste tipuri de cancer care afectează chiar bărbații mai tineri, în special cei cu testicule nedorite. Deoarece sterilarea Pooches îndepărtează complet testiculele, atunci puteți reduce și riscul de a dezvolta astfel de tipuri de cancer. Cel puțin, veți avea o problemă mai mică de a vă îngrijora.

  • Elimină riscul de roaming

Mutturile neutilizate au o tendință puternică de a călători și de a rătăci că caută un partener. Aceasta este o parte naturală a unității de reproducere. Îndepărtarea testiculelor producătoare de testosteron vor scădea cu siguranță această tendință de a rula.

  • Mai mult comportat și bine manierat

Am spus deja că testosteronul este aproape întotdeauna echivalat cu agresiune sau o creștere a fizicii. Acest lucru poate fi ușor tradus la Probleme comportamentale în canini care pot fi considerate antisociale, narcisiste sau chiar dominante în termeni umani. Ei pot impune voința lor asupra altor câini și chiar și maeștrii lor umani nefericiți care nu știu cum să conducă acești lideri ambalați de testosteron. Eliminarea testiculelor poate ajuta la reducerea nivelului de fizicitate și vă poate face Pooch se comportă mai mult și ușor de instruit.

  • Contribuie la controlul populației

Desigur, este nevoie de două la tango. Veți avea nevoie, de asemenea, de câinele de sex feminin spayed dacă vreți să contribuiți cu adevărat la controlul populației canine. Problema nu este atât de mare decât numărul de gunoi pe care fiecare baraj produce, ci mai degrabă numărul de canini care sunt eutanasiați în fiecare an pur și simplu pentru că nu există nimeni care să aibă grijă de ei. Adăposturile de animale se inundate cu animalele fără stăpân pe care resursele lor slabe nu pot acoperi chiar și necesitățile de bază ale acestor pooches. Și dacă nu găsesc o casă nouă, ei vor fi puse în jos pentru nici o vină a lor.

  • Făcând comunitatea dvs. un serviciu bun

Acest lucru este strâns legat de motivul de mai sus pentru ca câinii neuterizați. Imaginați-vă doar numărul de pooce care se rătăcesc pentru simplul fapt că nu au case sau familii ale lor. Acești câini vagabonzi pot prada pe alte animale, în special sălbatice și pot fi chiar o amenințare la adresa copiilor mici. Neutering-ul va ajuta la diminuarea acestei amenințate și faceți comunitatea dvs. ceva bun.

Yorkshire Terrier Puppy

Deci, când pot fi caini caini?

Calendarul procesului de sterilizare este critic. Acest lucru se datorează faptului că testosteronul are alte funcții în afară de menținerea integrității organelor de reproducere. Testosteronul joacă, de asemenea, un rol important în maturarea oaselor, inclusiv creșterea densității osoase și a mărimii. Este, de asemenea, important în dezvoltarea tonului muscular și a forței. Neuterizarea pooch-ului înainte ca mușchii și oasele să fie complet dezvoltate, poate duce la o serie de probleme. Ca atare, este important să o deși în jurul pubertății, care este de obicei în jur de 6 luni. Nu este neobișnuit să vedem că unii experți recomandăm neutering încă de 8 săptămâni. Dacă aveți îndoieli cu privire la cea mai bună vârstă pentru a vă întristat câinele, veterinarul dvs. vă poate sfătui pe ceea ce este mai bun pentru poochia dvs.

Neuterizarea animalului dvs. de companie poate aduce o serie de beneficii nu numai pentru câinele dvs., ci și pentru dvs., alte animale și comunitatea în general. Având ca câinele dvs. să fie sterilizat chiar înainte ca maturarea completă a fost finalizată, este o modalitate bună de a merge. Cu toate acestea, având-o cât mai devreme de 2 luni este, de asemenea, foarte bine.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Care este cea mai bună vârstă pentru a neuter un câine?