Cum de a repara apa tulbure într-un nou rezervor de pește

Cum de a repara apa tulbure într-un nou rezervor de pește

Este destul de dezamăgitor când ești acvariu este acoperit de o ceață tulbure. Și uneori, vă puteți întreba de ce este rezervorul meu de pește în primul rând în primul rând. Pentru a începe cu, rezervoarele de pește, în special cele noi, nu ar trebui să se schimbe fără niciun motiv. Deci, s-ar putea să fiți în necunoștință de cauză ceva greșit. Dar, cu ajutorul nostru, puteți învăța din greșeala dvs. și puteți adopta o strategie mai bună de gestionare a rezervoarelor. În acest fel, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la fixarea apei noroase într-un rezervor de pește.

În acest articol, veți cunoaște motivul pentru care rezervorul dvs. este tulbure, precum și învățați cinci sfaturi vitale despre modul de corectare a problemei. Să începem cu principalele motive pentru care noul dvs. rezervor de pește poate deveni tulbure după câteva zile.

Apă tulbure într-un rezervor de pește

De ce noul tău rezervor de pește poate deveni tulbure?

Dacă sunteți unul dintre cei care sunt nedumeriți de motivul pentru care un rezervor de pește pe care îl utilizați abia este tulbure, atunci primul lucru pe care trebuie să-l cunoașteți este că sunteți parte a problemei. Asta poate suna brutal, dar este totuși adevărul. Un rezervor de pește nou instalat nu are nici o formă de viață în ea, astfel încât o mulțime de organisme microscopice încearcă să se stabilească în noua lor casă. Nitrificarea bacteriilor care, în mod normal, distilă de apă pentru a crea un mediu ospitalier pentru viețile acvatice nu au început să funcționeze încă. Prin urmare, bacteriile plutitoare și o serie de alte microorganisme profită de oportunitatea de a coloniza mediul și de a multiplica drastic. Aceasta este ceea ce cauzează norii pe care îl experimentați după câteva zile de înființare acvariu.

Uneori, puteți agrava în mod necunoscut situația, punând o cantitate excesivă de furaje și pește în rezervor. Când faceți acest lucru, microbii nu numai înmulțiți, ci și cresc rapid, reducând astfel cantitatea și calitatea hranei peștile dvs. să mănânce.

Cinci sfaturi despre cum să fixați un rezervor de pește tulbure

Acum că ați știut ce cauzează o apă de acvariu tulbure, întrebarea mare în mintea voastră este: cum să fixați un rezervor de pește tulbure? Ei bine, aici sunt o serie de lucruri pe care le puteți face:

Permiteți natura să-și ia cursul

Ca oameni, când observăm o problemă, este natural să ne gândim la o soluție la această problemă. Dar, uneori, cel mai bine este să nu faci nimic și să permită doar natura să-și ia cursul. Sau dacă puteți, împiedica problema să se întâmple în primul rând. Pentru că, așa cum spun ei, prevenirea este mai bună decât vindecarea.

Poate suna nebun, dar nu face nimic mod de a fixa un rezervor de pește tulbure. Deoarece dacă încercați să curățați filtrul, puteți șterge câteva bacterii care ajută la echilibrarea ecosistemului apei. În timp ce alți microbi se dezvoltă în detrimentul peștilor dvs. De fapt, schimbarea apei va fi eficientă numai pentru o zi sau două înainte de reapariția din nou. Acest lucru se datorează faptului că apa proaspătă va ajuta microorganismele să se întoarcă la viață și să populeze apa mai mult decât înainte. Dar dacă părăsiți apa, bacteriile vor consuma fiecărui nutrient și vor muri de foame până la moarte în cele din urmă. Acesta este un ciclu, deci orice faceți pentru a interfera cu procesul va fi contraproductiv.

În legătură cu o postare: Filtru canistra pentru acvariu

Adăugați plante și bacterii benefice

O altă modalitate de a elimina un rezervor de pește tulbure este adăugând bacterii benefice cum ar fi bacteriile denitrificatoare. Aceste bacterii vor ajuta la echilibrarea ecosistemului rezervorului de pește. Ei concurează cu microbii care provoacă nori pentru substanțele nutritive și în cele din urmă le foamează.

În plus, plantele circulă oxigenul care ajută la descompunerea fluxurilor, deșeurilor și bacteriilor neobișnuite care cauzează ape noros. Ca și cum acest lucru nu este suficient, bacteriile denitrice consumă amoniac, care face parte din substanța care cauzează acumularea de microbi în apă.

Nu schimbați filtrele

Dacă ați adăugat sau ați schimbat filtrele în rezervorul de pește, atunci este cel mai probabil motivul pentru care aveți o apă de pește de pește tulbure. Ca o regulă de bază, nu vă dezactivați cu filtrul rezervorului de pește, deoarece nici un bun nu poate ieși dintr-un astfel de act.

De cele mai multe ori, nevoia de a curăța un filtru nou poate fi copleșitoare. Dar apoi, veți șterge bacteriile benefice în proces. Dacă vedeți că dispozitivul de filtrare are nevoie de curățare în prima lună de utilizare, atunci este o indicație că depășiți rezervorul de pește și depășiți peștii. Deci, în loc să-l curățească, tăiați populația și rata de hrănire.

În legătură cu o postare: Alimentatoare automate de pește

Semințe rezervorul de pește

O altă modalitate excelentă de fixare a unui rezervor de pește tulbure este prin însămânțare cu pietriș. Dacă puteți localiza orice rezervor de pește sănătos și senin, puteți colecta un număr bun de pietriș din ea și puteți adăuga la propria dvs. Bacteriile benefice din pietrele din acele pietriș vor ajuta la clarificarea noroiului din rezervorul de pește.

De asemenea, unele magazine acvatice au introdus tampoane, cartușe și bio-bureți în acvariile suprasolicitate pentru a crește cantitatea de bacterii benefice. Această metodă este la fel de eficientă ca adăugarea pietrelor dintr-un rezervor de pește sănătos.

Aquarium cu pești, plante și roci

Testați apa rezervorului de pește

Înainte de a șterge apa tulbure din rezervorul de pește, este important ca să testezi pentru prezența și cantitatea de nitrit și amoniac. Acest lucru se datorează faptului că, dacă acești nutrienți sunt prezenți în cantități suficiente în primul rând, atunci apa nu ar trebui să fie tulbure. Dar dacă aceste ingrediente nu sunt prezente deloc, atunci trebuie să căutați modalități de a le include în apă. Și o modalitate prin care puteți face acest lucru este adăugând bacterii și plante bogate în amoniac la apă.

În legătură cu o postare: Kituri de testare a apei de acvariu

În concluzie, este firesc să fiți alarmați de noroiul unui nou rezervor de pește. Dar nu vă grăbiți să schimbați apa, deoarece vă puteți face pe voi înșivă și pe peștele dvs. mai rău decât binele. În schimb, permiteți naturii să își desfășoare cursul sau să adauge substanțe nutritive, cum ar fi amoniacul și bacteriile denitrice.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a repara apa tulbure într-un nou rezervor de pește