Cum de a combate pe pest hydra de acvariu

Hydra

O Hydra este un polip moale de phylum Cnidaria, una dintre cele mai vechi grupuri de animale din termeni evolutivi, care include corali, meduze, hidrași și mixozoani. O hidra are un corp tubular cu un picior lipicios la un capăt și o duzină de tentacule la altul. Ca și meduze, aceste tentacule posedă celulele care permit hidraul să-și imobilizeze prada. Ele mănâncă în primul rând organisme acvatice mici, cum ar fi Cyclops, Daphnia și alte crustacee acvatice, dar pot prinde și ingera pești mici.

Hydras sunt uneori introduse accidental în Acvarii de apă dulce Când adăugați plante. O hidra nu are creier, nici un sistem circulator sau respirator, nici nici măcar musculatură, dar prezintă un pericol real pentru pescuitul de acvariu de apă dulce.

Killer Hydra

Deși un dăunător mic, măsurând doar un centimetru sau mai puțin, Hydras sunt capabili să omoare și să mănânce cele mai multe pește de pește și chiar peștii adulți mici. În plus, aceștia se reproduc rapid prin producerea de muguri care cresc în New Hydra, se desprind și ies pe cont propriu.Deși în general stau într-un singur loc, o hidra este destul de capabilă să dezrădăcină și să se miște în jurul valorii - tot ce trebuie să facă este să-și elibereze piciorul și să plutească într-un nou loc. Hydra poate, de asemenea, încet de-a lungul unui substrat prin atașarea și eliberarea tentaculelor și a piciorului alternativ.

Având în vedere capacitățile lor de reproducere, capacitatea lor de a se muta și capacitatea lor de a mânca pradă de câteva ori dimensiunea lor, este clar de ce hidraul nu este binevenit într-un acvariu de apă dulce. Prevenirea este cheia.

Tratamente anti-hidra

Odată ce hidraul sunt introduși unui acvariu, ele sunt dificile, dar nu imposibil de eradicat. Dacă sunteți norocos să aveți o infestare foarte mică, este posibil să îndepărtați fizic hidraul cu curățare profundă. Plantele și rocile artificiale cu hidrae atașate pot fi îndepărtate din rezervor și înmuiate într-o soluție de înălbire de 10% timp de 10 până la 15 minute, apoi curățați și clătiți cu apă curată și lăsați-le să se usuce la aer.

O modalitate mai puțin disruptivă de a elimina hidraul este de a adăuga pește care le mănâncă. Trei spot (albastru) gouramis sunt consumatori deosebit de voință de hidra. Paradise pește și Mollies sunt, de asemenea, foarte îndrăgit de mâncare hidra. Chiar și melcii de iazuri îi vor îmbogăți.

Dacă adăugarea de pește sau melci nu este o opțiune pentru dvs., poate fi de asemenea utilizată căldură. Cu toate acestea, va trebui să vă eliminați peștele. Odată ce peștele au fost mutați temporar, creșteți temperatura apei până la cel puțin 104 grade Fahrenheit (40 celcius) timp de aproximativ două ore. Rotiți încălzirea înapoi, aspirați pietrișul pentru a îndepărta orice hidratare care au căzut în partea inferioară a rezervorului și efectuați o schimbare mare a apei (aproximativ 50%) pentru a îndepărta apa caldă. Asigurați-vă că temperatura a scăzut la nivelul anterior înainte de reintroducerea peștilor.

Tratamentele chimice sau de baie medicale sunt disponibile care vor eradica Hydra, dar ținând cont de faptul că sunt adesea dăunătoare pentru a trăi plante, melci și chiar peștii înșiși. Unele medicamente pot, de asemenea, să vă rănească beneficia bacterii În biofilter, astfel încât aceste tratamente ar trebui să fie considerate doar o ultimă soluție.

Printre opțiunile chimice sunt sulfatul de cupru și permanganat de potasiu, care pot fi achiziționate la magazinul local de pește. Urmați instrucțiunile de dozare de pe eticheta produsului. Multe dintre medicamentele anti-fluke sunt, de asemenea, eficiente împotriva Hydra, în special cele care conțin formalin, cum ar fi Paraguard.

Prevenirea Hydras

Hydras nu crește spontan - o hidra este o stowaway care este întotdeauna introdusă dintr-o sursă externă. O dată în loc, având o mulțime de surse alimentare, va încuraja creșterea lor rapidă. Prin urmare, menținând A Curățați rezervorul și evitarea suprapunerii va împiedica orice hidratare care vin de la multiplicarea rapidă, oferindu-vă timp pentru a aborda problema.

Inspectați cu atenție orice plante noi live înainte de a le adăuga la acvariu pentru a evita producerea accidentală a unei hidrai. O abordare și mai proactivă este de a înmuia plantele vii timp de cinci până la 10 minute într-un litru de apă cu o lingură de alum dizolvat, un ingredient de farmacie comun utilizat în legume de decapare și conservare. Acest lucru se poate face pentru noi roci, de asemenea. După înmuiere, clătiți obiectele bine cu apă curată.

Alimentele vii sunt excelente pentru condiționarea peștilor pentru reproducere și pentru a oferi un echilibru nutrițional bun. Cu toate acestea, dacă alimentele voastre vii sunt colectate direct din iazuri sau fluxuri de apă dulce, există un risc considerabil de colectare a unei hidrai în același timp. Folosind Mancare inghetata sau în creștere alimentele vii vii omitează acest risc.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. HydrasMissouri Departamentul de Conservare Descoperă natura

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a combate pe pest hydra de acvariu