Cum se hrănește corali într-un acvariu de apă sărată

Recif acvariu în întuneric

Până în mod destul de recent, păstrarea coralilor într-o Sistem de apă sărat închis (acvariu) a fost considerat aproape imposibil. Pe măsură ce știința calității apei sa îmbunătățit și ambiți învățați cum să păstreze toxinele (în primul rând nitrați și fosfați) coraliile sunt sensibile la control, iar mineralele esențiale de urmărire la nivelurile lor adecvate, mai multe corali au fost păstrate cu succes în acvariu. Deoarece cerințele de iluminat de corali au devenit mai bine înțelese și s-au dezvoltat mai multe sisteme de iluminare puternice, coraliile sunt acum păstrate cu succes. Înțelegerea și simularea curenților variați de apă pe care corali necesită îmbunătățirea ratei de succes și mai mult.

Bariera finală pentru a putea păstra orice coral într-un acvariu a scăzut la capacitatea de a furniza cerințele specifice alimentare pentru corali individuale. Cerințele unor corali sunt atât de specifice mediului lor în sălbăticia că sunt aproape imposibil de simulat într-un acvariu. Pe de altă parte, multe corali par să prospere într-un acvariu fără un regim specific de hrănire, obținându-și nutriția de la luminile rezervorului și alimentele disponibile conținute în apa rezervorului.

Corali se hrănesc într-una sau mai multe dintre cele 3 moduri diferite.

Zooxanthellae Alge

Aceasta este lucrurile care oferă coralilor culorile lor vii. Acesta oferă alimente coralului de la lumină prin fotosinteză. Acest lucru este benefic deoarece cerințele individuale de lumină de corală pot varia foarte mult, chiar și într-un gen de corali. Cu toate acestea, acest lucru poate oferi doar o parte din totalul nevoilor nutriționale.

Hrană directă

Dacă coralul are tentacule mari și o gură vizibilă (i.E. mulți Coralii LPS), probabil mănâncă macroscopic sau mai mare pradă. Lobophyllia, creierul deschis, eleganța și corali de plăci sunt exemple de corali care fac cel mai bine pe alimente mai mari.

Este important să oferiți o varietate de alimente pentru a găsi una sau mai multe lucruri pe care le va accepta coralul. Acest lucru poate include pești mici cubate, plancton înghețat dezgheț, fitoplancton, krill, bucăți de creveți, calmaruri sau scoici. Acestea sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de Foods Octopus și mulți acvaristici de apă sărată consideră că acest lucru simplifică hrănirea corală. DIY Coral alimente pot fi pregătite pentru nevoile de corali specifice.

Alimentele inacceptabile vor fi eliminate de pe disc sau nu sunt capturate deloc. Multe corali necesită curenți medii și puternici pentru a-și spăla suprafețele de particule de alimente în exces. Atunci când se utilizează această metodă, nu o exagerați, deoarece supraîncălzirea poate fi o cauză majoră de construiere a nitraților într-un rezervor.

Hrănirea indirectă

Hrănirea indirectă se întâmplă atunci când coralii absorb compușii organici dizolvați direct din apă. Produsele deșeuri și alimentele nefolosite sunt surse majore de alimente corale. Mulți dintre biții mici de mâncare, pe care peștele nu mănâncă, sunt consumați de corali. Acestea includ bacterii conținute în plancton pentru corali mici mici.

Cercetați coralii aleși

Dimensiunea particulelor de alimente determină, de asemenea, ceea ce poate mânca un coral. O bucată de alimente Dimensiunea unghiului tău mic poate fi consumată de multe corali de pietriș mari, dar nu va fi deloc deloc la un coral zooanthid. Pe de altă parte, un buton Polyp poate absorbi compușii organici dizolvați direct din apă, la fel ca și cât mai multe corali LPS și SPS.

În cele din urmă, cercetarea habitatului unui anumit coral în sălbăticie va merge mult în determinarea alimentelor pe care le preferă corale. Vorbind cu alți acvaristici (i.E. Forumuri), Cercetare online și citirea cărților și articole pe specific specii de corali Cerințele alimentare sunt locuri excelente pentru a găsi informații înainte de a cumpăra un coral pentru rezervorul dvs.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Cum mănâncă coraliile?Floridakes, Administrație Națională Oceanică și Atmosferică, 2020

  2. Maier, Sandra R. și colab. Căile de reciclare în recifele de corali cu apă rece: Utilizarea materiei organice dizolvate și a bacteriilor prin taxa de alimentare cu suspensie cheieRapoarte științifice, vol 10, nu. 1, 2020. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1038 / s41598-020-66463-2

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum se hrănește corali într-un acvariu de apă sărată