Infecția rotundă la pisici: cauze, simptome și tratament

Infecția rotundă în caracteristica CATS

Paraziți vin în mai multe forme. Unii putem vedea pe pisicile noastre, cum ar fi puricii și căpușe. Altele nu sunt ușor vizibile pentru noi ca proprietari de animale de companie. Paraziți interni, cum ar fi viermii de inimă, viermii rotunzi, viermii, viermii și viermii din toate acestea trăiesc în interiorul organelor animalului dvs. de companie.

Viermii rotunzi sunt un exemplu de parazit intestinal comun, ceea ce înseamnă că trăiesc în intestinele pisicii tale și afectează digestia și absorbția alimentelor. Prin detectarea, tratarea și prevenirea acestor paraziți, animalul dvs. va fi mai sănătos și ne protejăm, de asemenea, membrii familiei noastre umane de infecțiile parazitare.

Ce este o vierme rotunjite?

Viermii rotunzi aparțin unui grup numit nematode și sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de Ascaride. Specia de viermi rotunzi TOXOCARA CATI și Toxascaris Leonina infectează pisicile, în timp ce câinii sunt infectați cu TOXOCARA CANIS. Membrii lui Toxocara Familia sunt zoonotice, ceea ce înseamnă că pot infecta oamenii. Dacă un om este infectat cu acești paraziți, poate apărea o boală severă.

Viermii rotunzi răspândiți prin laptele matern sau prin ouăle au trecut în fecale. O regină infectată sau o pisică mamă, trece viermi imaturi la pisicile ei atunci când asistă prin migrația transmimamară.

Aceasta înseamnă că larvele rotunjite trece prin țesutul glandei mamare la alimentarea cu lapte și în pisoi. Ouăle rotunjite Ouăle trec, de asemenea, în fecalele de pisică. O dată în mediul contaminat, ouăle se maturizează în larve infecțioase, care sunt apoi ingerate de un alt animal sau gazdă. Larvele își fac drumul spre intestinul subțire, unde trăiesc și se hrănesc din gazdă.

Cum pisicile primesc infecții rotunde?

Viermii rotunzi infectează cele mai frecvent pisici și pisici care sunt compromise imune, cum ar fi persoanele însărcinate sau bolnave. Pisicile adulte care dobândesc o infestație cu viermii rotunzi pot elimina infecția pe cont propriu sau pot fi asimptomatice.

Pisicii primesc o infecție fie prin îngrijire medicală, fie prin ingerarea larvelor rotunde. Majoritatea pisicilor au cel puțin o infecție ușoară a viermilor rotunzi și pot prezenta simptome dacă sunt prezente o mulțime de viermi rotunzi.

Un abdomen mare sau disperat poate indica o infecție parazitară. În infecții grele, simptomele includ anemie, letargie și vărsături sau diaree. Ocazional, infecția poate fi atât de rău încât viermii blochează intestinele, necesitând intervenția chirurgicală și tratamentul avansat.

Tratamentul infecției rotunde

Persoana care deține o foaie de pastile lângă o pisică

Pentru a trata viermii rotunzi într-o pisică, trebuie să le oferiți medicamentele de degradare corespunzătoare.

Medicamentele antihelmintice sau de degradare, vor trata și elimina o infecție rotunjită. Partea complicată este că medicamentul poate elimina numai viermii rotunzi care au ajuns la anumite etape de viață ale ciclului de viață rotunjit.

Dewormarea repetată a pisicilor asigură că nu rămân paraziți intestinali. Un examen de paraziți fecal poate confirma, de asemenea, prezența viermilor rotunzi și a altor paraziți intestinali. Veterinarul dvs. ar trebui să verifice viermii de mai multe ori pe măsură ce pisicile dvs. crește.

Deworming Medicamente funcționează cel mai bine atunci când sunt prescrise și date conform recomandărilor medicului veterinar. Doza corectă depinde de speciile, vârsta, greutatea și sănătatea generală. Pisicile beneficiază de Deworming la fiecare 2 până la 3 săptămâni, începând cu vârsta de aproximativ 4 săptămâni, până când sunt hotărâți să fie parazit.

Atunci când vă curățați infecția viermilor, viermii rotunzi pot trece în fecalele pisicilor sau pot apărea chiar în Vomit.

În timp ce unele medicamente de degradare sunt disponibile peste tejghea, medicul veterinar poate recomanda care dintre ele este cel mai sigur pentru pisica ta. Medicamentele comune includ Pyrantel și Fenbendazol. Unele medicamente, cum ar fi Ivermectin, pot avea efecte secundare toxice dacă nu sunt dozate corect.

Vești bune! Mai multe dintre prevenirea comună a pisicilor includ medicamente pentru tratarea și prevenirea viermilor rotunzi și a altor paraziți. Veterinarul dvs. poate ajuta la alegerea cea mai bună opțiune pentru dvs. și prietenul tău felin. Prevenirile, inclusiv cele cu Selamectin, Moxidectin și Milbemicin, pot fi opțiuni bune pentru protejarea pisicii.

Citeste mai mult: Cei mai buni de muncitori pentru pisici

Limitarea accesului la zone în care alte animale defecate va reduce, de asemenea, riscul de infecție. Animalele de companie și cele fără îngrijire regulată tind să poarte mai des paraziți.

Riscul pentru oameni

Femeie scooping o pisică

Viermii rotunzi reprezintă un risc pentru oameni, în special în zonele rurale sau sărace, cu o populație mare de companie mare, mai puțin sanitară.

Viermii rotunzi reprezintă un risc pentru oameni, în special pentru copiii din zonele rurale sau sărace. Aceste zone tind să aibă o populație mai mare și mai puțin sănătoasă. În toate cazurile, eliminarea materialului fecal al animalelor mici, este importantă.

Scoateți caseta de gunoi zilnic și blocați accesul copiilor în zonele exterioare utilizate de animale pentru defecarea, cum ar fi nisipurile de nisip. Larvele infecțioase ale viermilor rotunzi trăiesc în materialul fecal în care ouăle au ieșit.

Manipularea solului, plantelor sau alimentelor contaminate pot duce la ingestia larvei și la infecția umană. Igiena, cum ar fi spălarea mâinilor și a îmbrăcămintei, reduce riscul de transmisie.

Infecția la om este rară, dar oamenii nu sunt gazda tipică, astfel încât infecțiile apar datorită larvelor migratoare. Visceral Larva Migrans (VLM) și Larva Oculară Migrans (OLM) apar secundari la infecția rotunjită și pot fi dureroase și amenințătoare de viață.

VLM cauzează simptome precum durerea de stomac, vărsături, diaree, pierderea în greutate, febră și chiar moartea. Olm poate provoca inflamația retinală și a ochilor, ducând adesea la orbire. Medicul dumneavoastră poate aborda preocupările pe care le puteți avea despre această afecțiune sau risc.

Riscul acestor scăderi cu tratamentul adecvat ghidat de medicul veterinar.

Puteți preveni viermii rotunzi

Viermii rotunzi sunt paraziți intestinali obișnuiți, dar potențial periculoși ai pisicilor. Cel mai mult, dacă nu toți, pisoi sunt infectați. Detectarea prin testele fecale și rezultatul adecvat de degradare la eliminarea acestor nematode plictisitoare.

De asemenea, dorim să scăpăm de viermii rotunzi pentru a ne proteja membrii familiei umane de la potențialele infecții. Tu și medicul veterinar vă puteți trata și păstrați pisica sănătoasă prin colaborarea împreună și alegerea medicamentelor și preventivității care se potrivesc cu animalul dvs. de companie și stilului lor de viață.

întrebări frecvente

Sunt viermii rotunzi în pisici contagioase pentru oameni?

Da, viermii rotunzi pot infecta oamenii, adesea prin sol contaminat. Oamenii nu sunt gazda tipică, totuși, și pot avea condiții mult mai grave decât animalele de companie, inclusiv orbirea, durerea, febra, stomacul supărat și chiar moartea.

Sunt viermii rotunzi în pisici contagioase pentru câini?

Toxascaris Leonina poate infecta atât câini, cât și pisici, în special pisoi și cățeluși. Verificări regulate de eșantion fecale pentru a căuta ouă rotunjite, chiar și la adulți, va ajuta la detectarea acestor paraziți, astfel încât medicul veterinar să poată prevedea tratamentul adecvat.

Puteți vedea viermii rotunzi în pisica?

Da, adesea ca viermii adulți morți trec prin intestine, veți vedea viermi lungi, albi, tăiței tăiței în poop. În infecții grele, pot trece și cele live, care este un semnal pentru a vă lua animalul pentru o verificare imediat.

Pisicile pot arunca viermii rotunzi?

Da, în infecții grele, pot fi atât de multe viermi, încât unele vărsături de declanșare. Aceste vierme rulouri adulte arată de obicei ca niște fidea albă lungi și sunt o indicație de a vă numi medicul veterinar pentru o întâlnire.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Infecția rotundă la pisici: cauze, simptome și tratament