Viermii rotunzi în pui și câini

Beagle catelus culcat

Există mai multe specii de viermi rotunzi care infectează câinii, dar cele mai comune specii pe care le vedem este Toxocara Canis. Viermii rotunzi se găsesc cel mai adesea în intestine, înmuierea nutrienților din dieta câinelui. Ele sunt cele mai frecvent găsite în pui, dar pot afecta și câinii adulți. Alte specii Toxocara există ca toxocara cati (care infectează pisicile) și Toxocara Leonina (care este mai puțin frecventă, dar poate infecta atât pisici, cât și câini). Cu toate acestea, viermii principale ne vom concentra pe câini este cea mai frecventă, Toxocara Canis.

Ce sunt viermii rotunzi?

Viermii rotunzi sunt intestinale paraziți care sunt comune la câini. Acești paraziți sunt rotunzi, până la 7 centimetri lungi și alb până la culoare maro palidă. Ei arata un pic ca fidea de spaghete. Termenul medical de infecție cu viermii rotunzi este ascunzia. Așa cum am arătat mai devreme, Toxocara Canis este un tipul cel mai comun de viermi rotunzi la câini și este frecvent văzută în puii - poate, de asemenea, infecta oamenii.

Semne și simptome de viermi rotunzi

Infecțiile rotunde pot produce oricare dintre următoarele simptome, deși simptomele pot apărea numai cu infecții grele:

  • Vărsături
  • Letargie
  • Viermii rotunzi în fecale
  • Nerespectarea în greutate sau pierdere în greutate
  • Blană plictisitoare
  • Aspectul buric
  • Diaree
  • Tuse din cauza migrației larve prin plămâni

Cauze de viermi rotunzi

Viermii rotunzi pot infecta câinii într-o serie de moduri:

  • Puii pot fi infectați cu larve, în timp ce încă în uterul mamei lor (o cale foarte comună de infecție pentru cățeluși).
  • Puii pot ingera larve prin laptele mamei lor.
  • Puii pot ingera ouă din zone cu contaminare fecală rotundă anterioară, care va trage în larve după ce a fost mâncat.
  • Puii mai Mănâncă rozătoare Care au fost infectate cu larvele.

La pui, larvele (inclusiv cele care sunt înghițite și ingerate ca ouă) migrează prin țesuturile corpului. În cele din urmă, ajungând la plămâni, își fac drumul în sus de vânt și sunt tâște, apoi înghițită. Odată înghițit, larvele devin rotunzi adulte în intestine. Acestea produc numeroase ouă, care sunt trecute în fecale.

La câinii adulți, situația este de obicei diferită: după ingestie, larvele migrează prin peretele intestinal și în alte țesuturi din organism, unde intră într-o stare latentă. În A Femeia gravidă, larvele devin din nou active. Larvele pot traversa placenta în pui și pot fi secretate în lapte după naștere. Ele pot produce, de asemenea, o infecție activă de viermi adulți în intestinele mamei - când se întâmplă acest lucru, mama aruncă numeroase ouă care pot infecta și puii.

Diagnosticarea viermilor rotunzi

Ouăle rotunde sunt detectate sub microscop într-o verificare de rutină a unei probe scaun (procesul de testare se numește flotație fecală) la biroul veterinarului. Ouăle rotunde nu sunt vizibile cu ochiul liber, astfel încât, chiar dacă nu vedeți viermi în fecalele animalului dvs., ele pot avea în continuare o infecție care trebuie să fie diagnosticată la Oficiul VET. Este posibil să se identifice speciile de viermi rotunzi în funcție de apariția ouălor lor. Desigur, când apar viermii rotunzi Vomit sau scaun, diagnosticul este mai ușor de făcut. La puii, este obișnuit ca ei să aibă și alte tipuri de infecții, cum ar fi viermele care fac importante pentru veterinarul să ruleze plutite fecale pe ele pentru a se asigura că nici un alt parazit este, de asemenea, prezent.

Tratament

Tratamentul este același, indiferent de speciile de viermi rotunzi. Există o serie de medicamente care pot fi folosite pentru a trata viermii rotunzi, iar VET vă poate ajuta să alegeți dreptul pentru câinele dvs. Medicamentele vor afecta numai viermii rulișelor adulți, totuși, ar trebui să se repete la intervale de două săptămâni pentru a face față oricăror larve reziduale în timp ce se maturizează.

Numărul de tratamente necesare va depinde de vârsta câinelui și de situația acestora. Cursul de tratament va fi determinat de VET dvs. Dacă aveți un câine însărcinat, consultați medicul veterinar pentru sfaturi despre Deworming Mama și Pui. Multe dintre medicamentele lunare proiectate pentru controlul parazitului vor preveni infecțiile în curs de desfășurare pe bază în curs de desfășurare. Dacă câinele dvs. nu este pe unul dintre aceste medicamente preventive, VET dvs. va recomanda un protocol regulat pentru a păstra viermii rotunzi la Bay Bay. Păstrarea deșeurilor PET preluate prompt, și prevenirea animalelor de companie de la consumul de rozătoare poate, de asemenea, să prevină infecția cu viermi.

Oameni și viermi rotunzi

Larvele viermilor rotunzi de la Toxocara pot infecta oamenii, precum și câinii. Acest lucru se întâmplă atunci când ouăle sunt ingerate și este cea mai frecventă la copii. Larvele nu se dezvoltă în viermii adulți la oameni, dar larvele care migrează prin țesuturi pot provoca inflamații, în special la copiii mici. Cele mai multe cazuri nu sunt grave, dar în cazuri grave, daunele de organe sunt posibile ca rezultat al larvelor migratorii (e.G., ficat, plămân, creier) și, uneori, larvele pot ajunge la ochi, ducând la tulburări vizuale și chiar la orbire.

Cum de a preveni viermii rotunzi

Prevenirea corectă a infecției cu viermii rotunzi este importantă pentru a preveni aceste probleme de sănătate umană.O bună igienă, inclusiv curățarea cu atenție după câini și spălarea mâinilor după ce atingeți câinele dvs. și înainte de a mânca, poate preveni infecția.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Paraziți gastrointestinali ai câinilorManualul veterinar

  2. Viermii rotunzi la câini. Verticul de uși mici, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Viermii rotunzi în pui și câini