Cum să introduceți un nou cal la turmă

Doi cai sniffing nas

Obținerea unui nou lucru cal este foarte interesant, dar adăugând un nou cal turma dvs. (chiar dacă este un mic de două sau trei) poate duce la câteva momente tensionate și unele îngrijorări din partea dvs. Caii sunt animale de cireadă și când mai mulți trăiesc împreună, ei dezvoltă rapid o ierarhie cu lideri și adepți. Destul de des va exista un lider care are un sidekick favorit, unii adepți și un subteran. Caii figurează această ierarhie pentru ei înșiși cu o mică interferență de la proprietarii lor umani.

Indiferent de modul în care integriți noul venit la efectiv, probabil că doriți să păstrați noul cal separat până când sunteți sigur că este sănătos și fără boală. Dacă nu păstrați în mod normal halter-uri pe caii dvs. atunci când sunt în afara, acest lucru ar putea fi un moment în care ați pus halter-uri separate pe cel puțin liderul turmelor și noul venit, astfel încât acesta poate fi ușor prins dacă este necesar. Verificați pășunile și standurile pentru pericole pe care un cal le-ar putea întâlni, deoarece încearcă să scape de ceilalți cai. Dacă piciorul este foarte înghețat sau murdar, țineți-vă până când se îmbunătățește condițiile.

Șansele sunt, dacă aveți doar unul sau doi cai, ei vor primi foarte repede noul venit. Vor fi niște postură, tranzitorie, cozi sus, sniffing și scârțâind, dar pentru că caii ca fiind în turme, probabil se vor rezolva foarte repede.

Transformând calul în pășuni sau padoc singur poate ajuta să învețe așezarea terenului și să se familiarizeze cu mirosurile lăsate în urmă de ceilalți cai.

Puneți-le împreună

Există câteva școli de gândire atunci când vine vorba de introducerea unui nou membru la o turmă mai mare. Mulți oameni au pus pur și simplu noul cal cu ceilalți și le-au lăsat lucrurile să facă lucrurile pentru ei înșiși. Destul de des acest lucru funcționează și ocazional nu este. De obicei funcționează cel mai bine cu caii cunoscuți ca fiind adepți și nu lideri de turmă. Unii cai, adesea noii veniți, vor ajunge la semne de mușcătură sau vor fi lovite în orice scufundare care se pot transpira.

Atâta timp cât toată lumea are o mulțime de spațiu pentru a ieși din cale, turma de obicei se stabilește cu un minim de agitație și noul membru își ia poziția "atribuită" în ordinea coardei fără îndoială. Dacă noul venit este foarte asertiv și simte că ar trebui să devină noul lider, poate face timp ca toată lumea să se stabilească în noua ordine. Este important să păstrați un ochi vigilent pentru a separa noul membru al circadei înainte ca cineva să fie rănit. Există amestecul ocazional care nu funcționează și unii cai - adesea cei care sunt destul de dominanți - nu pot trăi împreună în siguranță.

Se amestecă ușor

Unii proprietari de cali aleg să introducă treptat un nou membru al efectivului. Aceasta include păstrarea calului în vizualizare, dar nu și la o distanță de atingere a efectivului existent. După ce au avut șansa de a mirosi și de a se vedea reciproc de departe, ele pot fi mutate mai aproape în padocurile învecinate. Acest lucru poate fi la fel de dificil ca punerea lor împreună dacă decid să se lovească unul la altul, mușcă sau loviți-l pe gard. Din nou, este necesar un ochi vigilent pentru a vă asigura că orice scufundare nu are ca rezultat rănire. Timpul în care sunt expuși reciproc pot fi crescute încet până când sunt liniștite și utilizate unul cu celălalt.

După ce toată lumea se obișnuiește unul cu celălalt, separat de un gard, caii pot fi puți împreună. Doar pentru că caii au fost chiar lângă celălalt și au avut destule timp pentru a sniff nasul nu înseamnă că nu va fi nici o scârțâire, mușcă, lovire sau galoping în jurul valorii de atunci când noul cal este pus cu ceilalți, dar sunt șanse entuziasmul inițial va purta un pic mai rapid, iar turma se va soluționa în noua sa structură.

Adăugați unul și apoi altul

O altă modalitate de a introduce un nou membru al ciripii este de a transforma noul venit cu ceilalți, unul câte unul și adăugați mai mult. Acest lucru oferă cînd timpul de a lega cu unul sau doi membri la un moment dat, iar liderul a fost adăugat în ultimul timp.

Veți ști că calul tău a fost pe deplin acceptat în turmă atunci când toți pasi împreună și bolcoara sa oprit. Există întotdeauna un risc mic de rănire a unui cal, chiar și după introducerea introducturilor. Modelele de urmărire și alte comportamente excitate ar trebui să se încheie, deoarece noul cal devine un membru acceptat al turmei.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să introduceți un nou cal la turmă