Cât costă caii?

Cal cu patch-uri albe și maro pe față, privindu-se peste balustrada metalică

Oricine deține a cal vă va spune probabil că costul inițial al calului mediu de echitație este într-adevăr doar vârful aisbergului. Păstrarea unui cal este un lux pentru mulți oameni. Dar cât costă calul "mediu"? Care este diferența dintre un cal liber, un cal de 500 de dolari, un cal de 5.000 de dolari și unul care poate costa peste marcajul de 10.000 $ sau 20.000 $?

Există o serie de factori care afectează costul corilor, iar acestea nu afectează cu adevărat caii de 10.000 de dolari și. Acei cai sunt cumpărați și vânduți de fermele de vârf de vârf pentru utilizare în Competiție la nivel înalt. Ele sunt adesea importate din Europa sau în altă parte, cu linii de sânge impresionante și au antecedente cu succesul concurenței internaționale. Acestea nu sunt susceptibile de a fi achiziționate de proprietarul mediu de primă timp, iar prețurile nu sunt atât de afectate de forțele de piață, deoarece prețurile calului de călărie din curte sunt.

Majoritatea călăreților casuali vor cumpăra cai cu mult sub marcajul de 10.000 $. Un număr de factori afectează prețul corilor, iar mai multe lucruri au intrat în joc în ultimii ani, care au condus costul inițial al unui cal în timp ce conduceți costul de a păstra un cal în sus. Când există o scădere a economiei înseamnă că mai puțini oameni își pot permite să cumpere sau să păstreze caii. Aceasta înseamnă că există mai mulți cai de vânzare și mai puțini oameni pentru a le cumpăra. În receptorii economici, mulți oameni sunt forțați să-și dea caii departe sau să le vândă ieftin pentru că nu își pot permite să aibă grijă de ei.

Modul în care costurile de umplere afectează prețul

Săraci fân culturi și în creștere a hrani și costurile combustibilului pot afecta numărul de cai de vânzare și prețurile solicitante ale acelor cai în orice an dat. Efectul secundar al interzicerii caii pentru sacrificarea cărnii este un preț mai mic pentru unele tipuri de cai. Acest lucru afectează în principal caii care sunt vârstnici, nesfârșiți, tineri și / sau neinstruiți, dar are un efect de rupere pe piața generală a calului.

Cei care caută un cal pentru prima dată vor trebui probabil să aibă nicăieri de la 1.500 de dolari la 3.000 de dolari în bugetul lor pentru cumpărare. Este posibil să găsiți o bijuterie pentru mai puțin decât aceasta, dar având această sumă vă va oferi cel mai mare număr de opțiuni. Cu cât trebuie să cheltuiți mai mult, cu atât mai multe alegeri pe care le veți avea.

Costul ponei

Poneii ar putea fi mai mici în statură decât caii, dar acest lucru nu înseamnă costurile de cumpărare sau întreținere sunt proporțional mai mici.

Costul unui bun ponei poate fi același sau mai mare decât un cal. Așteptați prețurile pentru primele ponei potrivite pentru a fi de aproximativ 1.000 de dolari și în sus.

Costul real al unui cal liber

Un cal liber va trăi probabil la vechea zicală, "Nu priviți niciodată un cal cadou în gură."De obicei, calul va fi un cetățean înalt, un tânăr cu perspective sărace sau o mică pregătire sau un cal cu probleme comportamentale. Da, este posibil să obțineți un cal mare, ca un cetățean superior, care este la nivel înalt și Senerabil sunet, al cărui proprietar vrea doar o casă de pensionare plăcută pentru asta. Cu toate acestea, acești cai sunt rare și există o posibilitate de a lua problema cuiva.

S-ar putea să luați, de asemenea, un cal cu o problemă de sănătate sau soliditate, care vă poate costa o mulțime de bani, chiar dacă prețul inițial de achiziție a fost scăzut.

Instruire și tipuri de cai

De asemenea, cu un cal de 500 până la 1.000 de dolari, aceștia sunt adesea tineri cu puțină pregătire sau manipulare sau cai cu probleme de soliditate, conformație sau comportamente. Bineînțeles, există excepția de la fiecare regulă - există pietre între caii de luare cu prețuri reduse sau de dăruire, dar poate avea un ochi și dorință dornici de a face față problemelor dificile. Există multe povestiri despre oameni care iau aceste "scroafe" și le-au făcut în "portofele de mătase". S-ar putea să nu fie caii potriviți pentru proprietarii de cal pentru prima dată, totuși. Un cal ieftin poate fi mai scump pe termen lung, dacă trebuie să te lupți cu facturile VET, specializate potcovire, și să plătească formatori.

Modul de a face un cal în valoare mai mare este să se asigure că este bine pregătit, sănătos, sănătos și bine comportat. Linii de sânge și conformații sunt importante, dar este ușor să ierți un cal de sânge obscur și mai puțin decât o conformație perfectă dacă este un lucrător dispus care este sigur să fie în jur și distractiv de a merge. Cumpărăm un cal în gama de 1.500 de dolari și în sus, probabil cum ați cumpăra un cal care a avut timp și banii pusă în ea, ceea ce face un cal frumos de deținut. Poate avea o înregistrare bună de spectacol și, probabil, este ușor de clip, baie, încărcați pe un remorcă, Stați pentru Farrier și Veterinar, și are toate bune maniere care fac un cal distractiv și ușor de manevrat. Cu atât mai bine Pedigree de cal și înregistrarea performanțelor, cu atât este mai mult prețul de solicitare va fi. Din nou, există o excepție de la fiecare regulă. Cu toate acestea, având un buget mai mare înseamnă că aveți mai multe alegeri și puteți să treciți caii necorespunzători fără prea mult regret.

Pe măsură ce calculați cât de mult credeți că veți avea nevoie să cumpărați un cal, asigurați-vă că includeți impozitele pe vânzări, costurile de transport și un examen veterinar pre-cumpărare. În timp ce acestea nu vor face parte din prețul cerut, sunt lucruri pe care trebuie să le gândiți Pe măsură ce faceți o decizie finală. Asigurați-vă că aveți bani să aveți grijă de calul dvs. și să luați în considerare modul în care veți face față urgențelor veterinare dacă apar. Costul inițial al unui cal poate părea o cheltuială mare, dar îngrijire de zi cu zi într-adevăr este cea mai mare cheltuială a proprietății calului.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Sfaturi despre cumpărarea primului dvs. calRutgers Stația de experimentare agricolă din New Jersey

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât costă caii?