Ce se întâmplă cu racehors după ce se pensionează?

Calul maro cu fața albă în jos fața în fața ferestrei

Cursele de cai în Statele Unite este o industrie de aproape 4 miliarde de dolari. Dar caii nu-și pot rupe întreaga viață - în schimb, ei sunt pensionați la un moment dat și pot continua diferite activități, cum ar fi oa doua carieră într-un alt domeniu atletic, cum ar fi sărituri de spectacol sau ca un cal de plăcere.

Întrebarea despre ceea ce se întâmplă cu racehorii după ce se pensionează nu are întotdeauna o atenție la fel de multă atenție ca și ceea ce spectatorii de pălării nebune au purtat la derby-ul Kentucky sau ceea ce plățile pentru primul loc a fost într-o cursă majoră. Dar multe Prucuri se pensionează cu mai mult de jumătate din viața lor înaintea lor, iar odată ce nu mai transformă un profit pe pistă, viitorul lor poate deveni murdar.

În cazul în care o cursă retrasă se termină depinde de multe lucruri, inclusiv de succesul lor pe pistă și considerațiile proprietarilor lor. Iată câteva dintre diferitele opțiuni pentru cursele pensionate.

Fermele de reproducere

Pensionarii de sex feminin pensionar poate avea oa doua carieră ca broodmare în fermele de reproducere. Foarte reușite ONU-castrate de sex masculin se pot retrage pe "fermele studiate". Băierii plătesc o primă mare pentru rasele de vârf de top pentru a trece la genetica dorită. De exemplu, voi avea altul, un cal care a câștigat atât derby-ul Kentucky, cât și o precare în zilele sale de curse, netted $ 2.7 milioane pentru proprietarul său pe Racetrack - și 10 milioane de dolari de la un crescător japonez care voia să-l folosească ca un stud.

Alte sporturi

Unii cai care au fost pensionari de la curse sunt mutați la alte sporturi, cum ar fi dresajul sau Arată sărituri.

Noi vocații, cel mai mare program de adopție a curselor din țară, adesea ajută la facilitarea acestor tranziții. Organizația ajută la atacurile nedorite, pensionate să-și găsească fericirea după-reconfigurare și adoptând caii persoanelor care intenționează să le păstreze pentru restul zilelor lor. Din 1992, noile vocații au ajutat la plasarea mai mult de 6.000 de curse retrase în case calificate.

Salvare și pensionare sigură

Există multe organizații din întreaga țară care s-au dedicat salvării și adoptării racelui. Uneori, ca și cu noile vocații, adică recalificarea pentru alte evenimente și adoptarea proprietarilor cu experiență. Alteori, înseamnă pensionare pe o fermă de sanctuar.

Cum vă puteți ajuta

Toate cursele de curse merită șansa la o pensie fericită. Dacă doriți să sprijiniți activitatea celor care se ocupă de foștii curse, luați în considerare efectuarea unei donații către una dintre următoarele organizații:

  • Noi vocații
  • Canter USA
  • Al doilea pas
  • Fundația de pensionare a pensionării
  • Proiectul Racehorse pensionar
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce se întâmplă cu racehors după ce se pensionează?