Adu-ți casa acasă - în primele zile

Femeie în stabile cu cal

Cumpărarea unui nou cal și aducerea acasă este foarte interesantă, chiar și pentru proprietarii de cal cu experiență. Este un moment interesant pentru calul. Ei vor fi dezrădăcinați de împrejurimile familiare și separate de colegii de pășuni. Apa poate gusta diferit. Furajul se poate schimba ușor și lucruri cum ar fi adăposturile, standurile și gardurile vor fi în locuri diferite. Există oameni noi, însoțitori și programe pentru a afla despre. Toate modificările pot face calul un pic nervos. Unii vor deveni foarte tulburați și vor lua puțin timp pentru a se adapta, în timp ce alții se vor simți confortabil repede.

Înainte ca calul să sosească

Înainte ca calul să vină, veți dori să aveți câteva lucruri gata. Asigurați-vă că aveți o aprovizionare adecvată de fân sau că iarba de pășunat este sănătoasă și suficient de abundentă pentru a vă hrăni calul. Au o sursă de apă curată și proaspătă disponibilă. Și, asigurați-vă că există un loc pentru ca calul tău să ia adăpost. S-ar putea să doriți să obțineți un stact gata dacă calul dvs. va fi în parte din zi sau noapte. Aceasta înseamnă că așternut ar trebui să fie gata, iar fânul și apa sunt la îndemână.

Calul tău ar trebui să fie sănătos înainte să-l aduci acasă. Nu vrei să fii responsabil pentru un focar de strangule sau alte boli contagioase.

Casa noua a calului

Înainte ca calul dvs. să sosească, veți dori să vă asigurați că noua acasă a calului dvs. este sigură și confortabilă. Inspecta Garduri, pereți, porți, ușile și terenul pentru orice pericol pe care noul dvs. cal se poate răni. Asigurați-vă că toate gardurile sunt robuste și în reparații bune. Un cal nervos poate sări peste o ușă de stand, încearcă să barge printr-un gard sau să urce o poartă. Face lucrurile cât mai sigure posibil. La început, comportamentul calului tău poate părea destul de diferit în comparație cu ceea ce era în fosta sa casă. Majoritatea caii se stabilesc după o perioadă de tranziție. Trecerea la o casă nouă este foarte stresantă pentru un cal. niste cai ia-o în pas, alții sunt mai tentativi.

Tovarăși și legare

Dacă există și alți cai, veți dori să aveți un loc în care calul dvs. le poate vedea de la distanță, dar nu se amestecă imediat. Oamenii diferiți au abordări diferite pentru a introduce un nou cal la o turmă. Am discutat că în introducerea unui nou cal la o turmă, Deci, ați putea dori să verificați acest lucru. Va dura ceva timp pentru ca calul tău să se obișnuiască cu noua sa casă și poate dura ceva timp înainte ca calul tău să-și găsească locul în ordinea păcii. Așteptați câteva momente nervoase înainte ca toată lumea să se stabilească.

Vei dori și un loc Legați-vă calul în siguranță. Îngrijirea este o modalitate excelentă de a vă cunoaște noul cal. În timpul îngrijirea, puteți găsi calul dvs. îi place sau nu-i place anumite perii sau să fie periat în anumite zone ale corpului său. Majoritatea caii, cum ar fi pieptul lor, și aceasta poate fi o modalitate de a face prieteni. Fiți atenți la perierea sau zgârierea în jurul flancurilor și a burtă și acestea pot fi uneori pete sensibile. Mergeți încet și utilizați aceste sesiuni pentru a afla despre calul dvs. și pentru a afla despre lucrurile pe care trebuie să le lucrați. Încercați să fiți cu noul dvs. cal cât puteți, așa că se poate obișnui cu modul în care faceți lucrurile.

Călărie

Dacă vă simțiți încrezători, iar calul dvs. pare să se simtă confortabil, probabil că veți dori să călătoriți imediat calul tău nou. Rețineți că calul dvs. va fi într-un mediu nou și care poate afecta comportamentul său. Fiți fermi, dar nu cereți prea multe primii de câteva ori. Aceasta este o perioadă de cunoaștere pentru tine, astfel încât veți dori să luați lucrurile la un moment dat. Calul va dori să se uite în jur și poate chiar miros lucrurile. Acesta este un comportament natural curios.

A hrani

La început, veți dori să păstrați hrana noului cal în concordanță cu ceea ce a fost alimentat înainte de mutare. Face ca orice flux ulterior să se schimbe încet. Dacă calul tău nu a fost păstrat pe pășune, ești sigur că tu introduceți-l să-l luxcă încet. O tranziție rapidă de la fân în iarba de pășune poate provoca probleme, cum ar fi diaree sau chiar laminită. Dacă calul este folosit pentru un anumit tip de fân, poate doriți să cumpărați câteva baloturi, astfel încât să vă puteți schimba încet. Asigurați-vă că aveți sare disponibilă. S-ar putea chiar să doriți să arătați calul unde să găsiți apă, adăpost și fân, mai ales dacă trăiește singur. Un cal ar trebui să aibă unii companie, in orice caz. Caii sunt animale de turmă și sunt mai confortabile atunci când cu alți cai sau un animal de companie.

Ce să urmăriți

Dacă calul tău pierde sau câștigă greutate, este bătut de alți colegi de turmă sau arată alte semne de stres, este timpul să facem unele ajustări. Poate dura câteva săptămâni înainte ca calul dvs. să fie complet obișnuit în noua sa casă, în funcție de cât de diferită este. Primul an este o experiență de învățare pentru dvs., pe măsură ce petreceți toate sezoanele și situațiile diferite împreună. Legătura reală între un cal și proprietar are nevoie de timp ca și ajustarea calului dvs. la noua sa casă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Adu-ți casa acasă - în primele zile