Spotted horse: profil de rasa

Calul șarpelui

Există ceva absolut uluitor cu privire la un cal Pinto, iar calul șuierat a fost creat pentru a încorpora frumusețea pintoului și plimbarea netedă a unui cal obosit. Asemănătoare cu un cal de mers pe jos compact, această rasă este ideal pentru multe scopuri, de la traseu de echitatie la arata. Calul de șa de șarpe are multe alte trăsături, cum ar fi SureFooTedeness și natura calmă, care o fac o alegere populară printre mai mulți piloți de astăzi.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 900 la 1000 de lire sterline

Înălţime: 14.3 până la 16 mâini

Tipul corpului: Caii rafinate, mai ușoare, cu spate scurte și cufere musculare

Cel mai bun pentru: Traseu de echitatie, plimbare de plăcere și concurente

Speranța de viață: 25 până la 30 de ani

Istoric și origini de cai de șa

Această origină de rasă de pescuit începe în centrul Tennessee. Crescătorii încrucișați Tennessee cai de mers pe jos și Missouri Fox Trotters cu caii Pinto, rezultând cai atent Cu frumoasa colorare pinto. Acești cai au fost crescuți în primul rând pentru plăcere și traseu. Rase suplimentare, inclusiv Standardbreds, mustangs, Paso Finos, și Pasos peruvian au fost adăugate ulterior pentru a rafina în continuare rasa. Prin dezvoltarea calului Saddle, a existat întotdeauna o concentrare asupra conservării Gates naturale a rasei, producând, de asemenea, cai cu haine de pinto care sunt bine potrivite pentru călărie.

Calul de mers pe jos de Tennessee încă influențează foarte mult calul șuierat astăzi, iar mulți dintre acești cai sunt dublu înregistrați ca cai de mers pe jos de tennessee și cai de șa.

Spotted Dimensiune cal de șa

Acești cai au o statură mai ușoară, făcându-i ideale pentru călărie. Ele stau de obicei între 14 ani.3 și 16 mâini înălțime, iar majoritatea caii cântăresc între 900 și 1.100 de lire sterline. Caii ideali au un spate mai scurt, un piept muscular și un cap rafinat.

Creșterea și utilizările

Astăzi, calul de șa de șaibă face un popular de spectacol. Puteți găsi acești cai care concurează într-o varietate de clase, inclusiv clase de agrement, clase în mână și conducere clase. Acești cai au o prezență impresionantă în inelul de spectacol, dar geturile lor confortabile le fac ideale pentru plăcere și traseu de echitatie.

Caii de rasă pot fi înregistrați în două registre de rasă. Asociația Națională de Saddle Horse a fost înființată în 1979 și prioritizează utilizarea numai de formare umană și a manifestă tehnici. Acest registru interzice formatorilor, proprietarilor și călăreților de la utilizarea dispozitivelor cum ar fi pantofii stivuite, pantofii ponderați și lanțurile de la Pasterne. Asociația de crescători de cai de șaibă și a fost formată în 1985 și funcționează, de asemenea, ca registru de rasă. Pentru a fi înregistrat la Asociația de crescători de cai de șa și a expozitorilor, caii trebuie să aibă marcaje albe deasupra locurilor lor, fără a include marcajul facial.

Culori și marcaje

Calul șuiectorilor văzută este o rasă de acoperire a ochilor. Acești cai pot fi găsiți în orice culoare de bază asociată cu marcaje Pinto, iar modelele de acoperire Overo și Tobiano sunt foarte frecvente. Caii acoperiți solizi care sunt crescuți dintr-o sire și barajul înregistrat pot primi o înregistrare de "identificare", ceea ce înseamnă că calul ar putea continua să producă descendenți spotați care ar putea fi apoi înregistrați ca cai de șa dărâmături.

Caracteristicile unice ale calului de șuncă spotted

Calul de șa de ședință este cunoscut nu numai pentru culoarea sa frumoasă, ci și pentru mers pe jos. Această rasă poate efectua gait care este mai confortabil decât trot, deoarece un picior este întotdeauna pe pământ și nu există suspendare în mers. Acești cai efectuează, de asemenea, o plimbare tradițională cu patru bătăi, care este liberă și acoperire la sol, precum și un canter. Unii sunt, de asemenea, capabili să efectueze rackul, fox-trot, pasul de pasare și alte melodii care oferă o plimbare fără probleme pentru călăreț.

Această rasă este, de asemenea, cunoscută pentru că au un mare temperament. Acești cai tind să fie calm, oameni prietenoși și demn de încredere. Sunt sigur și calme și sunt capabili să navigheze pe terenul provocator pe trasee.

Dieta și nutriția

Calul de șa de șarpe, în general, are nevoie de o dietă constând din fân de calitate și cereale, plus pășune, dacă este disponibilă. Unii dintre acești cai pot fi păziți ușor, care necesită mai puține calorii pentru a-și menține greutatea corporală. Dieta unui cal va depinde, de asemenea, de cantitatea și tipul de activitate fizică pe care o performanțe sunt călătoriți pe distanțe lungi pe urmele exigente pot avea nevoie de mai multe fân și mai multe cereale pentru a umple calorii pe care le ard.

Probleme comune de sănătate și comportament

Calul de șa de ședință tinde să fie destul de sănătos. Este important să fiți conștienți de faptul că, deoarece rasa este puternic influențată de rase precum calul de mers pe jos de Tennessee și trotterul de vulpe Missouri, caii de șa dărâmături pot fi la un risc mai mare decât media de a dezvolta ligament de suspensor degenerativ (DSLD) decât alte rase. DSLD este o condiție ereditară incurabilă care provoacă deteriorarea dureroasă a ligamentelor și tendoanelor în picioare. Caii au fost frecvent afectați de această afecțiune, ceea ce necesită, de obicei, ca caii să fie retrași de la călărie și, în cele din urmă eutanasiată, deoarece condiția progresează.

În ceea ce privește comportamentul, această rasă este cunoscută pentru a fi prietenoasă, bine manierată și dispusă. Caii de șa de ședințe tind să fie calm, o trăsătură ideală într-un cal de traseu. Ei sunt, de asemenea, cunoscuți că au o mare rezistență și de a fi ușor de lucrat.

Îngrijirea

Deoarece acești cai prezintă marcaje albe, proprietarii se confruntă cu unele provocări îngrijorătoare în obținerea straturilor lor complet curate. Când pregătiți un cal pentru un spectacol, o baie este o necesitate pentru a obține zone cu straturi albe curate. Tratarea la fața locului cu un spray de îndepărtare a petelor poate ajuta și la eliminarea marcajelor și a petelor minore. Picioarele albe tind să se coloreze cu ușurință, chiar și cu îngrijirea și îngrijirea meticuloasă. Proprietarii pot alege să folosească șamponul de albire în aceste zone, iar mulți piloți vor folosi creșteri de albire sau cretă pentru a obține picioare albe pentru a străluci în inelul de spectacol.

PROS
  • Găsește netedă, confortabilă

  • Temperament calm

  • Natura prietenoasă și de încredere

  • Aspect frumos și strălucitor

Contra
  • Poate fi predispus la dezvoltarea DSLD

  • Oarecum rare, așa că ar trebui să călătoriți pentru a cumpăra un cal de șa

Capete de campion și celebritate

Calul șarpelui spotted continuă să crească în popularitate, iar Asociația Națională a lui Saddle Horse Crowns Champions. Nu există nici o cai de șa de tip celebritate în acest moment.

Este calul de șa de șarpe dreapta pentru tine?

Calul de șa de ședință este un suport ideal pentru mulți călăreți, datorită gheții sale netede și natura calmă. Dacă sunteți în căutarea unui cal de traseu de încredere, un cal care este confortabil de mers pe jos sau un cal frumos, care se va întoarce cu siguranță în inelul de spectacol, atunci această rasă ar putea fi doar potrivită pentru dvs. Acești cai variază de până la 16 mâini, deci sunt mari montori pentru călăreți mai înalți.

Cum să adoptați sau să cumpărați un cal de șa

Dacă sunteți gata să cumpărați un cal de șa, este posibil să găsiți unul de vânzare lângă dvs. Acești cai sunt populari în întreaga țară și sunt relativ accesibile, de asemenea. Cai mai tineri cu un anumit antrenament încep de aproximativ 4.000 de dolari, deși prețurile vor varia în funcție de locația dvs. și de liniile de sânge, de formare și să prezinte evidența calului pe care intenționați. Luați în considerare contactarea traseului dvs. local de călărie și grupuri de cai gater, deoarece acestea vă pot conecta cu un crescător de reputație sau un antrenor cu acești cai de vânzare.

Caii de șa de ședințe pot deveni, de asemenea, disponibili prin salvarea locală a calului. Indiferent dacă intenționați să adoptați sau să cumpărați un cal, este important să aduceți un antrenor informat cu dvs. pentru a vă asigura că calul este potrivit potrivit pentru nevoile dvs. Luați în considerare investiția într-un examen de pre-cumpărare pentru a identifica orice probleme actuale de sănătate care ar putea afecta caracterul adecvat al calului.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Spotted horse: profil de rasa