Breton horse: profil de rasă

Breton Mare și pășunat pe foame într-un câmp

Calul Breton poate fi mai mic decât proiectul dvs. mediu, dar această rasă împachetează o tonă de putere în acel pachet mai mic. Bretons sunt potrivite pentru tot ce poate conduce la călărie, iar cele trei subtipuri ale rasei creează o mulțime de varietăți și versatilitate. Hardworking și Hardy, Bretonul este o rasă frumoasă franceză.

Profilul de rasă

Greutate: 1.250 până la 1.700 de lire sterline

Înălţime: 15 până la 16 mâini

Tipul corpului: Corp de tip de tip cu picioare scurte și puternice

Cel mai bun pentru: Lucrări agricole și conducere

Speranța de viață: 25 de ani

Istoria lui Breton și Origins

Calul Breton a provenit din Munții Breton din Franța, dar cum caii au ajuns mai întâi să fie în zonă rămâne un mister. Acei strămoșii Bretonați au fost crescuți cu cai orientali în timpul cruciadelor și s-au dovedit a fi cai militari de dorit în timpul Evului Mediu. Influența altor rase în timpul cruciadelor a condus la crearea diferitelor stiluri de rasă Breton, incluzând un cal de călărie ușor și un tip de cai mai greu. Crossbreding-ul a continuat până în anii 1900, iar sângele Arabian și Bloodbred a fost introdus pentru a crea un alt tip de rasă.

Astăzi, există trei subtipuri de rasă, iar Syndicat des Elevesurs de Cheval Breton reglementează rasa Breton. Toate tipurile de rase sunt înregistrate împreună, iar cartea oficială a fost închisă la influențele din afara rasei din 1951. Creșterea este încă concentrată în Franța, deoarece cartea de știft va înregistra doar cai care au fost împușcați în Brittany sau Loire-Atlantique.

Dimensiunea calului Breton

Caii Bretonă se încadrează în trei tipuri diferite de rasă, fiecare având caracteristici fizice ușor diferite. Corlay Breton este o versiune mai mică a rasei, în picioare între 14 ani.3 și 15.1 mâini. Are elemente de proiectare, dar datorită arab și De rasă cruci, are și o statură mai mică.

Postarul Breton este influențat de Hackney și de Trotterul Norfolk englez. Este o medie de 15.1 mâini înălțime și construirea ei mai ușoară face un mare cal de transport.

Proiectul greu Breton este cel mai mare tip. Medierea între 15 ani.2 și 16.2 mâini ridicate, este influențată de rasele mai mari ca ardennes și percheron. Picioarele sale mai scurte înseamnă că, în timp ce nu este groaznic, este o mulțime puternică.

Creșterea și utilizările

Practicile de reproducere au fost odată concentrate în Bretania, dar programele există în întreaga Franța (deși caii trebuie să se nască în anumite regiuni pentru a fi eligibili pentru înregistrare). Breton a fost, de asemenea, exportat și puteți găsi această rasă în întreaga lume.

Datorită existenței subtipurilor de rasă multiple, Bretonul este destul de versatil. Acești cai sunt încă utilizați pentru lucrările agricole, dar diferitele tipuri de rasă au adăugat versatilitate și puteți găsi Breton care lucrează ca un cal de transport, un cal de călărie și mai mult.

Culori și marcaje

În mod tradițional, caii Breton au straturi de castan și manele și cozile colorate. Alte culori apar în cadrul rasei, totuși, veți vedea Bay, Roan și Bretons gri.

Caracteristicile unice ale calului Breton

În timp ce mulți crescători s-au concentrat asupra reproducerii caii mai mari pentru o forță sporită, crescătorii din Breton au luat o abordare diferită. Cu un accent sporit pe conservarea purității rasei, caii Breton au rămas mai mici decât multe dintre comprimatele lor de rasă. Crescătorii au lucrat pentru a produce cai care pot rezista unor condiții riguroase și pot livra în continuare puterea unui cal tradițional de pescaj.

Dieta și nutriția

Breton are nevoie de o dietă constând din concentrate furajere și de hrană care pot satisface cerințele sale calorice. Din moment ce Bretonii cântăresc semnificativ mai mult decât calul mediu de echitatie, vor avea nevoie de mai multă fân și iarbă în fiecare zi pentru a-și menține greutatea. Aceste cerințe vor crește pentru caii în muncă grea, deci este important să vă asigurați că vă puteți permite să alimentați această rasă.

Probleme comune de sănătate și comportament

Bretonul este în pericol de unele probleme de sănătate care afectează în mod obișnuit proiectele de cai:

  • Myopatia de stocare a polizaharidelor ecvine (EPSM): Caii care au EPSM nu pot proprietatea metabolizați amidonul și zahărul, ceea ce poate provoca slăbiciune musculară și a pierderii. Acești cai au adesea dificultăți cu exerciții intense. Deși nu există un remediu pentru EPSM, gestionarea atentă a dietei poate ajuta la reducerea simptomelor.
  • Shivers: Această afecțiune neuromusculară apare adesea în rasele de schi și cauzează o mișcare de jerking sau tremurând în picioarele posterioare. Shivers este adesea cronică, deși masajul și exercițiul pot oferi o ușurare.
  • Zgârieturi: Bretonii au o pene semnificativă pe picioare, care pot prinde umezeala și murdăria împotriva pielii, ducând la zgârieturi, o afecțiune a pielii. Îngrijirea regulată, regulată poate ajuta la prevenirea acestui lucru.

Îngrijirea

Bretonul va beneficia de îngrijirea regulată. Currying-ul poate ajuta la relaxarea mușchilor și susține un strat strălucitor și sănătos. Pânza groasă pe picioare va necesita o mulțime de atenție, în special în condiții noroioase sau umede. Dacă calul este condus, atunci andocarea sau împletirea coada poate ajuta la păstrarea acestuia să se încurce într-o ham.

PROS
  • Versatil cu trei subtipuri

  • Puternic, cal greu

  • Mai mici și mai ușoare de a lucra cu alte proiecte

Contra
  • Rare în Statele Unite

  • Predispuse la problemele de sănătate comune în proiectele de cai

Campionul și celebritatea Breton Horses

Bretonul este o rasă oarecum rară, mai ales în Statele Unite. În timp ce nu există multe Bretoni de campion și celebritate, rasa în sine are o istorie bogată datând înapoi până la cruciade, astfel încât să se întâlnească cu orice Breton în persoană este o onoare.

Este calul Breton pentru tine?

Bretonul este o rasă versatilă și puteți alege din cele trei subtipuri pentru a găsi un cal care este potrivit pentru nevoile dvs. Puternic, hardy și mai mic decât multe alte proiecte de proiecte, Breton este ușor de a lucra în jur. În timp ce rase mai înalte Clydesdales și Percheroni poate fi dificil de valoros pur și simplu din cauza înălțimii lor, înălțimea lui Bretonă o face mult mai ușor de gestionat, mai ales pentru o persoană care găzduiește singur.

Cum să adoptați sau să cumpărați un cal Breton

În timp ce există o mulțime de dragoste despre calul Breton, această rasă este încă rară în Statele Unite. Unii indivizi există cu siguranță, dar va fi rar să găsească un Breton de vânzare în țară.

Dacă aveți inima dvs. pusă pe această rasă, atunci probabil că veți avea nevoie de buget pentru a importa calul din Franța. Costurile de transport de import pot varia de la 3.000 $ la 10.000 $ numai, conducând prețul noului dvs. cal. Nu uitați de la buget pentru cheltuieli cum ar fi carantina și transportul de la instalația de carantină la hambar.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica altele Populară rasă de cai profiluri.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Breton horse: profil de rasă