Haflinger horse: profil de rasă

Haflinger trotting într-o pășune

Hardy, puternic și compact, Haflinger este un cal foarte popular în rândul copiilor și adulților. Acești cai mici sunt atletici și multi-talentați - ei excelează în dresaj, sărituri, călărie, conducere și multe altele. Haflingers sunt adesea foarte prietenoși față de oameni și, deși pot fi mai scurți decât alte rase de echitatie, sunt foarte puternice.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 800 la 1.300 de lire sterline

Înălţime: 13.2 până la 15 mâini

Tipul corpului: Short, Stocky Construit cu copite puternice și picioare

Cel mai bun pentru: Multe discipline, inclusiv conducerea, traseul și dresajul

Speranța de viață: 25 până la 30 de ani

Istoria și originile Haflinger

Haflinger a provenit din Munții Tirolean, care rulează între Italia și ceea ce este Austria, astăzi. În vremurile medievale, caii care transportă călăreții și ambalaje navigate pe trasee înguste pentru a accesa acești munți. Aceasta a fost o sarcină provocatoare care a cerut cai de munte care erau agile, sigur și puternice.

În 1874, sa născut un Colt numit Folie. Folie a fost de un armăsar jumătate arab și dintr-unul din aceste iepuri de munte. Folie a devenit Armăsar Fundația pentru toți Haflingers Purebred. Rasa a fost numită după un sat numit Hefling, care a fost un teritoriu austriac la acea vreme.

În 1958, Haflingers au fost importate în America, unde rasa a devenit rapid populară în rândul celor doi șoferi și șoferi.

Haflinger Dimensiune

Haflingers sunt cai compactiți cuprins între 13 ani.2 și 15 mâini în medie. În timp ce pot fi mici, sunt robuste și puternice. Chiar dacă unii dintre acești cai sunt doar dimensiuni de ponei, sunt capabile să transporte cu ușurință adulți de dimensiuni mari.

Creșterea și utilizările

În timpul celui de-al doilea război mondial, Haflinger a fost crescută pentru a fi scurtă și stocată, dar de atunci, concentrarea de reproducere sa mutat la dezvoltarea de cai versatili care pot fi atât de călătoriți, cât și condusi, reflectând trăsăturile moderne de rasă comune astăzi.

Datorită versatilității sale, Haflinger efectuează și reușește în multe activități diferite. Este un popular dresaj, jumping, și Western Show cal. Este suficient de puternic și robust pentru a servi ca un vârf de rău sau de ambalare. De asemenea, excelează în conducerea plăcerii, Ridicătură, și traseu de echitatie. Temperamentul său blând și personalitatea iubitoare de oameni o fac ideal pentru programele de echitație terapeutică, de asemenea.

Culori și marcaje

Această rasă este cunoscută pentru haina sa de castane de aur și coama și coada de culoarea cremă sau albă. Haflingul Haflinger poate varia de la un aur ușor la un castan închis sau castane hepatice. Mulți haflingers au, de asemenea, puncte albe pe picioarele și fețele lor inferioare.

Caracteristicile unice ale haflingerului

Haflinger are multe caracteristici unice. Este cunoscut pentru forța și construirea compactă, care oferă multe avantaje. Un singur Haflinger poate purta adulți și poate concura în multe discipline, dar același cal este, de asemenea, potrivit și bine dimensionat pentru a transporta și copiii. Haflingers sunt cunoscuți că sunt orientați spre oameni și pentru că au temperaturi la spate. Sunt cai familiali ideali, datorită temperamentelor și versatilității lor.

Dieta și nutriția

Majoritatea haflingerilor sunt păzitori simpli, astfel încât cheia pentru a le menține sănătoasă este într-o dietă atent selectată și controlată. Majoritatea acestor cai au nevoie de boabe mici sau deloc, dar dacă volumul de muncă al lui Haflinger o cere să aibă cereale, este important să alegeți o opțiune redusă de zahăr și amidon cu amidon. Haflingers necesită, de asemenea, puțin fân, astfel încât hrănirea fânului într-un alimentator lent poate ajuta porțiunile să dureze mai mult.

În timp ce Haflingers iubesc iarba, mulți dintre ei nu ar trebui să li se permită să se răsună în zaharurile sale bogate. Mulți haflinari trebuie să poarte un bot de pășunat dacă sunt în pășuni, iar acest lucru este deosebit de important dacă calul are probleme metabolice sau o istorie a fondatorului.

Probleme comune de sănătate și comportament

În timp ce Haflingers sunt adesea prietenosi față de oameni și au un temperament relativ pus în spate, unii sunt cunoscuți pentru testarea călăreților lor și dezvoltând un pic de atitudine dur. Deoarece acești cai sunt atât de puternici, dacă decid să folosească acea putere pentru a-și urmări propriile idei, pot copleși călăreții începători. Formarea profesională și manipularea consecventă pot ajuta la acest lucru.

Haflingers tind să fie sănătoși, dar rasa este predispusă la unele probleme potențiale de sănătate:

  • Laminită: Această afecțiune dureroasă poate duce la rotirea osoasă a sicriului și scufundarea, separând de peretele copitei. Este adesea cauzată de cai care mănâncă prea multă iarbă sau prea multe cereale bogate.
  • Sindrom metabolic ecvine: Această condiție poate duce la obținerea unui cal obez, dezvoltând o rezistență la insulină și fiind la un risc mai mare de laminită. Caii cu EMS au nevoie de o întreținere atentă pentru a le menține sănătoși.

Îngrijirea

Această rasă necesită îngrijire moderată. Mâinile sale groase și lungi, forelock-ul și coada pot necesita o îngrijire și întreținere suplimentară, în special în timpul iernilor noroioase și izvoare. Dezlugarea regulată cu o concediere de calitate și pieptene de calitate și coadă pot ajuta la prevenirea ruperii părului.

Haflingers sunt cunoscuți că au copite durabile, sănătoase, dar este important ca proprietarii să-și aleagă în mod regulat copitele calului, inclusiv înainte și după plimbări. Haflinger va beneficia, de asemenea, de curry și îngrijire regulată, care poate ajuta la scoaterea strălucirii naturale a hainei sale.

PROS
  • Hardy și sigur

  • Portar ușor

  • Suficient de puternic pentru adulți să călătorească

Contra
  • Poate dezvolta o atitudine pushy

  • Are nevoie de întreținere atentă a dietei

Cai de campion și celebritate Haflinger

  • 249 Folie, un armăsar născut în 1874, este probabil cel mai faimos haflinger. Folie a fost Sirele Fundației și toate haflingers moderne au linii de sânge care pot fi urmărite înapoi la el.
  • Prometea, un film care sa născut în 2003, a fost rezultatul unei clone. Oamenii de știință italieni au creat filmul și a fost primul cal clonat care trebuie să se nască.

Este calul Haflinger drept pentru tine?

Haflingers poate fi o alegere excelentă pentru mulți echivalenți. Statura lor mică le face mai ușor de montat și de demontare decât cai mai mari, iar faptul că mulți dintre acești cai pot fi atât de călătoriți, cât și condusi este un mare perk, de asemenea. Haflingers tind să fie calm și chiar temperați, făcându-i o opțiune practică pentru călăreții care sunt începători sau care doresc să-și construiască încrederea. Versatilitatea rasei este, de asemenea, ideală dacă sunteți interesat de multe discipline diferite sau dacă căutați un cal pe care îl puteți împărtăși cu un copil sau un prieten.

Deoarece Haflingers sunt păziți ușor, vă puteți aștepta să economisiți niște bani pe costurile de furaje. Atâta timp cât sunteți pregătiți să limitați aportul de iarbă al calului și să dezvoltați cu atenție o dietă care funcționează bine pentru calul dvs., această rasă poate fi o mare adăugare la hambarul dvs.

Cum să adoptați sau să cumpărați un Haflinger

Haflingers sunt caii populari, și este obișnuit să găsești un cal de vânzări bine instruiți, bine-bruște pentru 5.000 $ sau mai mult. Caii de spectacol competitivi pot costa 10.000 $, 20.000 $ sau mai mult, deși prețurile vor varia, de asemenea, în funcție de locația dvs. în țară.

Dacă doriți să cumpărați un Haflinger, este mai bine să căutați un crescător de reputație sau un program de instruire. Haflingers tind să fie sănătoși, dar întotdeauna considerați investiții într-un examen de pre-cumpărare și luați un antrenor talentat cu dvs. pentru a evalua orice cal de vânzări pe care îl luați în considerare.

Veți găsi uneori că salvele de cai au Haflingers disponibile pentru adopție. Dacă vă gândiți la adoptarea unui cal, cereți o mulțime de întrebări despre fundal, instruire și temperament pentru a vă asigura că este potrivit pentru dvs. De asemenea, este recomandabil să investești într-un examen de pre-cumpărare atunci când adoptați un cal, astfel încât să fiți conștienți de orice probleme semnificative de sănătate sau de limitări pe care noul dvs. cal le poate avea.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Haflinger horse: profil de rasă