Orlov trotter: profil de rasă de cai

Gri orlov trotter într-o pășune în fața unui lac, pregătindu-se să se culce

Trotterul Orlov a fost odată o rasă de cal trasă rusă, dar diferite războaie și schimbări de cultură au amenințat supraviețuirea. Cu o combinație de viteză, putere, rezistență și un temperament agreabil, acest cal versatil este o alegere excelentă pentru mulți piloți - dacă pot găsi această rasă rară. Creșterea atentă și selectivă a intrat în dezvoltarea lui Orlov Trotter cu sute de ani în urmă, iar acum unii crescători dedicați lucrează pentru a se asigura că această rasă supraviețuiește de secole să vină.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 990 de lire sterline

Înălţime: 15.2 până la 17 mâini

Tipul corpului: Mare, musculos "giganți blânzi"

Cel mai bun pentru: Conducerea, conducerea combinată și sporturile care necesită atletism și rezistență

Speranța de viață: 30 de ani

Orlov trotter istoric și origini

Trotterul Orlov, cea mai faimoasă rasă de cal în Rusia, a provenit între 1775 și 1784. Rasa a fost dezvoltată de numărătoarea a.G. Orlov, care a căutat să dezvolte un cal de iluminare care avea atât viteză, cât și rezistență. În plus, rasa a fost necesară pentru a rezista la climatul rus aspru, iar caii trebuiau să fie suficient de sunet pentru a călători pe drumurile de calitate slabă a țării.

Contele Khrenovsky Stud de la ORLOV a fost situat în centrul Rusiei și a găzduit până la 3.000 de cai la un moment dat pentru programul de reproducere. Contele Orlov a păstrat înregistrările meticuloase, în timp ce trecea iepuri europene și armăsări arabe. El a fost foarte protector al rasei, vânzând doar geldings, deși 20 de ani după contele Orlov a murit, tradiția sa schimbat și armasarii au fost vânduți proprietarilor privați.

Trotterul Orlov a devenit un cal popular de curse de curse în timpul anilor 1800. Acești cai au depășit cei mai buni cai din Rusia și în Europa. În timp ce Standardbreds s-au dovedit încă mai rapide decât trotters orlov, rasele au fost traversate, rezultând în trotterul rus.

Creșterea calului a suferit foarte mult în timpul războiului civil, dar Trotterul Orlov a fost reluat la începutul anilor 1900. Această rasă puternică a servit ca lucrări agricole și cai de transport, iar cursele au reluat în anii 1930. Al doilea război mondial a redus, de asemenea, numerele de rasă. Comitetul Internațional de Protecție a Trotterului Orlov a fost înființat în 1997, care lucrează pentru a asigura conservarea rasei. Astăzi, 12 fermi din Rusia și trei ferme din Ucraina rasează acești cai.

Dimensiunea calului orlov trotter

Trotters orlov se află în mod obișnuit între 15.2 și 17 mâini înălțime și cântăresc aproximativ 990 de lire sterline. Sunt cai mari și musculari care sunt adesea menționați ca fiind giganți blânzi.

Creșterea și utilizările

Trotterul Orlov este o rasă versatilă, deci în timp ce este încă potrivit pentru munca de ham, poate face mult mai mult. Acești cai au un temperament liniștit, care este foarte de dorit într-un Conducerea calului, cal de lucru, cal sportiv sau cal de plăcere. Viteza și rezistența unui trotter Orlov face o excelentă Calul de conducere combinat.

Viitorul de rasă este în mare parte în mâinile fermelor rusești. Aceste ferme au în mod colectiv doar aproximativ 800 de iepuri, ceea ce înseamnă că supraviețuirea rasei ar putea fi periclitată. Această rasă oarecum rară are nevoie de sprijinul crescătorilor dedicați și entuziaștii de ras dacă este de a supraviețui.

Culori și marcaje

Caii de fundație au fost aleși pentru straturile cenușii notabile, iar majoritatea trotters modern orlov au încă haine gri. Black, Bay, și hainele de castan sunt, de asemenea, frecvent găsite în această rasă.

Caracteristicile unice ale trotterului Orlov

Trotterul orlov are un mers cu trotuare rapidă notabilă. În timp ce alte rase au, de asemenea, un trot rapid, Trotterul Orlov combină această caracteristică cu rezistența neobișnuită și rezistența. Aceste calități fac ca trotterul Orlov să nu fie doar potrivit pentru curse de curse, ci și un cal versatil pentru călărie, muncă agricolă, conducere și multe altele.

Dieta și nutriția

Acești cai sunt foarte rezistenți și se pot adapta la viața stabilă și de pășuni. Multe ferme de știri ridică acești cai în mare parte în afara turmelor. Acești cai pot supraviețui numai pe pășune, dar dacă pășunatul de calitate nu este disponibil, ei pot avea nevoie de suplimente cu fân sau cereale.

Probleme comune de sănătate și comportament

Trotterul Orlov este o rasă tare. Deoarece a fost crescută selectiv pentru a rezista la clima și drumurile dificile ale Rusiei, acesta tinde să fie un cal mai sănătos și mai sunet.

Acești cai sunt, de asemenea, cunoscuți că au un mare temperament. Sunt agreabile și inteligente, făcându-le potrivite pentru mulți călăreți, inclusiv pentru începători.

Îngrijirea

Trotterul Orlov nu are nevoie de îngrijire specifică, ci ca toți caii, beneficiază de îngrijire și îngrijire regulată. Currying frecvente poate ajuta la susținerea unei haine sănătoase și strălucitoare. Această rasă are copite puternice, sănătoase, dar îngrijirea regulată a farrier este importantă în menținerea sănătății copiilor.

PROS
  • Hardy rase cu probleme minime de sănătate

  • Excelentă rezistență și rezistență

  • Versatil și ideal pentru multe discipline

Contra
  • Foarte rare, mai ales în Statele Unite

Campion și celebritate orlov trotter cai

Anumite trottere orlov celebre au ajutat la modelarea rasei:

  • Smetanka, un armăsar arab, a fost crescut de un an și a sunat cinci cai. Toate trotters orlov își pot urmări liniile de sânge înapoi la Smetanka.
  • Krepysh, un trotter Orlov, a stabilit o înregistrare la începutul anilor 1900 pentru cursa de 1600 de metri. El și-a câștigat titlul de "calul secolului" pentru viteza sa incredibilă.
  • Pion, un armăsar de trotter orlov extrem de influent, a stabilit înregistrarea pentru 3.200 de metri.
  • Ippik, un armăsar de trotter Grey Orlov, deține încă înregistrarea pentru cursa de 2.400 de metri astăzi.

Este trotterul orlov drept pentru tine?

Trotterul Orlov are multe caracteristici dorite. Este tare, puternic și are o rezistență impresionantă. Are un temperament mare și are tendința de a fi ușor de antrenat. Este, de asemenea, versatil, deci dacă căutați un cal de conducere, o curse de harness, o forță de muncă sau un cal de călărie, această rasă ar putea să se potrivească facturii.

Cum să adoptați sau să cumpărați un trotter Orlov

Din păcate, trotterul Orlov este foarte rar. În timp ce o mână de acești cai au fost importate în Statele Unite, este neobișnuit să vedem oricare dintre ele de vânzare. Caii care sunt puse la dispoziție pentru vânzare vor comanda probabil prețurile ridicate, iar vânzătorii pot solicita ca caii să meargă doar la casele de reproducere.

Deși este posibil să nu fie posibil să cumpărați un trotter Orlov pentru dvs., Standardbred oferă multe caracteristici similare. Această rasă este mult mai accesibilă și puteți adopta potențial curse de curse pensionate de la salvarea calului în întreaga țară. Alternativ, puteți achiziționa această rasă de la vânzătorii privați, formatori și crescători. În timp ce standardbred nu este la fel ca Trotterul Orlov, este un compromis mai practic și această rasă poate servi cu bine o varietate de călăreți.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica altele Populară rasă de cai profiluri.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Orlov trotter: profil de rasă de cai