Terminologia comună a calului

Omul conducând un cal de o frânghie cu un alt cal într-un stilou din apropiere

Cuvântul sire în cal lumea este de obicei folosită în locul tatălui. Tatăl unui cal este Sirele, și așa este părintele de sex masculin al calului. O sire a lui Foal este apoi armasarul care a fost crescut la Mare pentru a produce asta mânz. O mare nu poate fi o sire, deoarece Sire se referă doar la antecedentele masculine ale unui cal.

Sirele poate fi folosită în timpul trecut. Dacă un anumit armăsar este tatăl lui Foal, se spune că a făcut-o pe acel mânz.

Cuvântul Sire are rădăcinile sale în limba franceză, latină și veche și este legată de cuvântul francez, domnule, ceea ce înseamnă "Domnul meu."Deci, rădăcinile cuvântului și utilizarea generală sunt destul de vechi. Este rar să auzi că a folosit în afara discuțiilor despre efectiv.

Grandsire și Granddam

Așa cum bunicul tău este tatăl tatălui tău sau tatăl mamei tale, un Grandsire este Sirele unui sire al unui Foal. În timp ce, în general, Grandsire se poate referi la Sirelul Mare sau Armăsar care produce un mânz, există o altă distincție care poate fi făcută. Dar mai întâi, trebuie să înțelegeți sensul cuvântului baraj.

Mama unei foame este numită barajul său. Și bunica lui Foal pe ambele părți ar putea fi numită Granddam. Dar, pentru a specifica părintele de sex masculin, cuvântul damsire este folosit. Deci, bunicul lui Foal de pe partea mamei este digul său. Toți caii de pe partea feminină a părinților unui foaier se spune că sunt pe baraj. Sau, un alt cuvânt neobișnuit, nu poate fi folosit pentru a vorbi despre Mare origine. Astfel, partea barajului poate fi, de asemenea, numită partea de mare. În lumea Racehorse, o rasă Distanf este condusă doar de caii de sex feminin.

Furcă

Atât barajul, cât și distaff își au rădăcinile în limba franceză și engleză timpurie. Dame este cuvântul francez pentru femeie, iar Dartaff a ajuns să fie folosit pentru a se referi la femei din cauza unui instrument folosit în filare, care a fost considerat ca lucrările femeilor.

Pe pedigree a unui cal, barajul sau distanța apare întotdeauna în partea de jos a paginii. Pedigree-ul Sirei este listat mai întâi.

Obțineți și descendenți

De asemenea, puteți trece peste cuvântul descendent. În mod colectiv, toate descendenții lui Armăsar sau Sire sunt numiți descendenți. Pluralul de descendență este progenes. Dacă vă referiți la un singur descendent, cuvântul se poate folosi. Cu toate acestea, poate fi folosit și pentru a se referi la descendenții colectivi ai Sirei. Calitatea obținerii sau descendenței unui armăsar este dovada ultimă a valorii sale ca animal de reproducere. Cand Cercetarea unui armăsar Pentru a crea o majorare a unui mare, crescătorii buni se vor uita în mod ideal la descendenți sau să-și evalueze și să-și evalueze temperaturile, conformația și înregistrările de performanță.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Terminologia comună a calului