American saddlebred: profilul rasei de cai

Bay Saddlebred fiind condus într-un spectacol de cal

Denumită în mod obișnuit "America de cai făcută", a provenit din Kentucky și rămâne o rasă foarte populară astăzi. Cunoscut pentru temperamentele lor prietenoase, calme și sculptate, gâturi înclinate, Sadddlebreds sunt populare atât pentru călărie, cât și pentru conducere, și servesc ca ambele suporturi de agrement și cai de concurs. Această rasă este uluitoare să se uite la mișcare, datorită stilului animat și a acțiunii de înaltă trecere.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 1.000 până la 1.200 de lire sterline

Înălţime: 15 până la 16 mâini

Tipul corpului: Cal de echitatie cu musculare dense și o coadă de înaltă, curgătoare

Cel mai bun pentru: Aproape totul, de la conducere și sub competiția șa pentru a traseul de echitatie și evenimente

Speranța de viață: 25 până la 30 de ani

Istoria și originile americane

Saddlebred este o adevărată rasă americană și a provenit prima dată în anii 1700. Coloniștii americani au traversat rasă cu Narraganset Pacer pentru a dezvolta această rasă, iar caii rezultați au devenit foarte populari. În timpul războiului civil, Sadddlebreds au fost Muntele de alegere pentru mulți generali, inclusiv Ulysses S. Grant, Stonewall Jackson, Robert E. Lee, și William Sherman.

Dar servirea ca un munte militar era departe de a apela singura lui Saddlebred. Rasa a lucrat pe plantații în anii 1800, iar în cele din urmă crescătorii au început să traverseze caii Morgans și Prucuri, care a adăugat rafinamentul la rasă.

Astăzi, saddlebred este în mare parte scaunul de șa de mers. Este un popular de montare spectacol, atât sub șa, cât și când este acționat.

American Sadddlebred Dimensiune

Saddlebred este o rasă ușoară potrivită pentru călărie sau de conducere. Această creștere a rasei între 15 și 16 mâini ridicate, iar greutatea sa variază în mod obișnuit între 1.000 și 1.200 de lire sterline. Armalioanele dezvoltă corpuri mai mari, mai mari și transportă greutăți mai mari decât iepurile și geldings, care tind să fie mai mici.

Creșterea și utilizările

Saddlebred este o rasă foarte versatilă și o veți găsi peste tot de la ringul de spectacol la traseele azi. Acești cai sunt uimiți să se uite, astfel încât să exceleze în clasele de scaun de șa, dar sunt, de asemenea, montori populare pentru clasele Huntseat și chiar concursuri de evenimente de trei zile.

Această rasă pune și o performanță frumoasă în ham. Caii fine sunt arătați cu un cărucior cu patru roți, dar satele sunt folosite și pentru conducerea plăcerii și Conducerea combinată.

Culori și marcaje

Sadddlebreds vin în multe culori diferite. Veți găsi culorile mai comune de acoperire, cum ar fi Bay, Negru, Chestnut și Gri, precum și culori mai rare cum ar fi Palomino și Pinto în această rasă.

Caracteristicile unice ale americanilor americani

Saddlebred poate fi cu trei metri sau cinci metri. Caii tri-rituali efectuează plimbarea animată, trot și canterul și prezintă o acțiune în genunchi mare și un aspect animat. Caii de cinci ani îndeplinesc aceleași trei metri, cu adăugarea unui mers lent și un suport. Mersul și rack-ul lent sunt ambele ghete de patru bate, care prezintă puterea și eleganța calului, fiind confortabile pentru călăreț.

Dieta și nutriția

Fiecare cal individual va avea propriile sale nevoi de nutriție specifice, dar, în general, vorddlebreds fac bine pe o dietă de iarbă, fân și un concentrat de hrană. Unele monturi de spectacole pot beneficia de creșterea consumului de cereale sau de consumul unui cereale destinate să le furnizeze energia pe care trebuie să o pună pe o performanță de top în inelul de spectacol.

Probleme comune de sănătate și comportament

Saddlebreds sunt cunoscute pentru temperamentele lor calme și prietenoase, făcându-le ușor de antrenat. Această rasă este predispusă la unele probleme de sănătate, totuși.

  • Învelișul și buzunarul: Această mișcare a rasei este frumoasă pentru a viziona, dar poate provoca probleme de lamere din spate, inclusiv înăbușire și durere și lamerie.
  • Ringbone și sidebone: Aceste condiții apar uneori într-o copite frontală a lui Saddlebred. Depozitele suplimentare de calciu se pot forma din cauza naturii concasive a pasului superior al lui Saddlebred, provocând dureri și lamerițe.

Îngrijirea

Cele mai multe batddlebreds cresc lungi, curgând marane și cozi. În timp ce acestea sunt frumoase să se uite, ei necesită îngrijire atentă și îngrijire regulată pentru a le menține sănătoși. În mod regulat periajul și condiționarea manetei cu un balsam de spray poate ajuta la prevenirea nodurilor și a încurcăturilor, păstrarea liberă a manei.

Îngrijirea și menținerea unei coadă pot fi mai provocatoare, mai ales că unii cai cresc cozile atât de mult încât să tragă pe pământ. Unii proprietari împușcă în mod regulat coada sau se leagă într-un nod de noroi pentru ao ajuta să o împiedice din murdărie și noroi. Amintiți-vă, totuși, că ambele opțiuni trebuie să fie îndepărtate în mod regulat sau ar putea deteriora părul și cabana. Dezintroducerea coastei cu mâna și folosind o mulțime de condiționare poate ajuta la menținerea stării și sănătății.

PROS
  • Temperament calm, prietenos

  • Foarte versatil

  • 3- sau 5-GARATED

Contra
  • Predispus la unele probleme grave de sănătate

  • Cozile lungi pot necesita o îngrijire semnificativă

Campionul și celebritatea american american

Datorită popularității rasei ca un munte de spectacole, există zeci și zeci de faimoase și campionate americane americane. Iată doar câteva.

  • Călător: Generalul Robert E. Muntele de război civil al lui Lee a efectuat un suport și a fost un exemplu timpuriu al rasei de saddlebred.
  • Cloud de Paști: Primul cal pentru a câștiga titlul de campion mondial când a fost acordat pentru prima dată în 1917.
  • Wing Commander: Au concurat în campionatul mondial anual din 1948 până în 1953, luând acasă șase Grand Champion Mondial și 5 titluri câștigătoare.

Este omul american drept pentru tine?

Saddlebred este o rasă versatilă, iar temperamentul său calm și natura prietenoasă îl fac un suport ideal pentru mulți călăreți diferiți. SaddleBreds pot fi cai de școală de succes sau pot fi montori de spectacole foarte rapide. Sunt inteligenți și rapizi de învățat, deci dacă căutați un cal pentru a merge sau un cal pentru a conduce, americanul Sadddlebred ar putea fi rasa potrivita pentru tine.

Cum de a adopta sau cumpăra un americandddlebred american

Deoarece rasa este atat de populara, este relativ usor de a gasi o batjocoritoare in Statele Unite. Dacă intenționați să cumpărați un cal de la un barn de vânzare sau un vânzător privat, realizați că diferiți cai vor transporta etichete de preț foarte diferite. Este posibil să găsiți un cal sonor, un fel și capabil de echitatie sub 10.000 de dolari, în timp ce caii de top arată cu liniile de sânge excelente pot costa până la 100.000 de dolari. Va trebui să luați în considerare cu atenție calitățile pe care le doriți în noul dvs. cal, cum ar fi vârsta, antrenamentul și prezentarea experienței inelului pentru a determina tipul de buget pe care îl veți avea nevoie.

O altă alternativă este să căutăm o bastonă printr-o salvare ecvină. Acești cai vin pentru salvare ocazional, deci dacă sunteți răbdători, ați putea fi capabili să adoptați o grămadă de șanțuri pentru o fracțiune din ceea ce ar costa să cumpere unul direct. Dacă decideți să adoptați printr-o salvare, asigurați-vă că lucrați cu o organizație care are o bună reputație. Verificați că salvarea este un nonprofit înregistrat cu statutul de 501 (c) (3) și cereți o mulțime de întrebări despre istoricul calului, temperamentul, instruirea și adecvarea generală a nevoilor dvs. De asemenea, ar trebui să citiți, de asemenea, acordul de adopție, astfel încât să înțelegeți care vor fi drepturile dvs. cu calul. Unele salvați necesită să returnați calul la salvare dacă aveți nevoie să îl retrosiți într-o anumită perioadă de timp.

Indiferent unde vă găsiți noul dvs. Saddlebred, luați în considerare faptul că aveți un exercițiu pentru a evalua sănătatea și sănătatea calului înainte de a aduce calul acasă. Un veterinar poate fi capabil să spună problemele potențiale pe care le-ați pierdut, așa că sunteți pe deplin conștienți de sănătatea și limitările calului atunci când vă decideți să adoptați sau să-l cumpărați.

Mai multe rase de cal

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt cal Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » American saddlebred: profilul rasei de cai