Idiopatică neinflamatorie leucoderma sau vitiligo

Un cal

Întrebarea cititorului: Am o întrebare despre unul dintre caii mei de cai. Marea mea de 4 ani are o decolorare în jurul ochilor ei care transformă pielea un roz ușor și mă întrebam dacă aceasta este o boală sau dacă este doar ceva ce se întâmplă cu ea.

Starea descrioară sunete ca leucoderma neinflamatoare idiopatică. Se pare că există nume diferite pentru această afecțiune, inclusiv pinky sau sindromul de decolorare. Cea mai apropiată condiție echivalentă în termeni umani este Vitiligo. Vitiligo afectează, de asemenea, alte animale de companie și unele animale.

Forma și dimensiunea vitiligo-ului pot schimba spontan forma și dimensiunea sau dispar complet. Vitiligo poate afecta zonele botului, feței și genitale, care afectează orice zonă a corpului calului care este cu părul subțire. Nu există niciun tratament care este de 100% eficient. Deci, ceea ce vedeți este probabil doar o condiție cosmetică și nu dăunătoare calului.

Unii susțin că deficiențele de vitamină sau minerale pot provoca vitiligo, astfel încât să doriți să verificați rutina de alimentare și să adăugați a supliment pentru a compensa orice deficituri posibile. Vitiligo este, de asemenea, considerat ereditar și mai comun în unele rase.

Există mai multe remedii naturale la domiciliu pe care le puteți încerca. Germul de grâu și uleiul de ficat de cod sunt cele mai ieftine și ușor de găsit. Pur și simplu aplicați un film subțire fie peste zonă. De asemenea, puteți încerca remedii homeopatice și pe bază de plante.

Dacă totuși, sunteți în orice caz în cauză sau se pare că se rupe, umflarea, nori sau alte simptome neobișnuite în zona ochiului sau a ochilor ar trebui să numiți un medic veterinar. Nu luați niciodată o atitudine "așteptați și vedeți" Infecții ale ochilor sau rănile. Dacă se stabilește infecția, pot apărea daune permanente.

Nu toate patch-urile albe sunt vitiligo. Dacă patch-urile apar în zona de șa sau circumferința sunt probabil cicatrici în cazul în care Sârmă de șa sau rafturi de circumferință au fost. Plăcile albe din zona șei pot indica, de asemenea, unde o șa de montare prost provoacă o presiune constantă. Zonele nu pot deveni crude așa cum se pot întâmpla cu răni de șa, dar presiunea poate provoca o restricție în fluxul sanguin, deteriorarea foliculului de păr, afectarea producției de pigmenți și provocând părul să crească alb. De aceea atenția la Scaune bună potrivită este atât de important.

Zonele marcate pe orice parte a picioarelor sau corpului pot crește părul alb. Patchele albe pot indica o leziune veche, posibil de la un accident cu un gard sau un zid de start, lovitura sau muscatura de la alt cal sau orice altceva calul se poate in rana. Calul meu are o bandă albă pe genunchi unde a fost rănită într-un accident de remorcă. Frostbite și arsuri solare poate provoca, de asemenea, cicatrici albe.

Rase precum Appaloosa, Clydesdale, și arab uneori "gri out" dezvoltând treptat straluci și pete asupra corpului lor. Acesta este un model normal de acoperire. Spoturile care nu apar doar pentru nici un motiv discertibil sunt numite "spoturi de păsări". Aceste pete pot varia în funcție de dimensiune și pot include câteva fire de păr sau zone de dimensiuni mari. Ele pot apărea și dispar, de obicei când stratul de păr scoate în primăvară și cădea.

Există o boală numită Leukotrichia hiperestică, care este foarte dureroasă pentru cai. Acest lucru apare de obicei ca părul alb în zona centrală a spatelui. Dacă zona de fire de păr alb pare să fie dureroasă, apelați medicul veterinar pentru sfaturi.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Idiopatică neinflamatorie leucoderma sau vitiligo