Anhirroza la cai

Tânără femeie îngrijirea calului cu burete

Un diagnostic de anhidios este foarte nedorit știri, în special pentru o performanță cal. În timpul vremii calde sau a unui exercițiu dur, caii cu anhidrosis nu vor transpira. Transpirația este esențială pentru un cal pentru a-și răci mușchii și organele interne. Un cal care nu transpiră va fi rapid să se supraîncălzească și să fie în pericol de căldură. Această condiție este rar observată la caii care trăiesc în climă temperată. De fapt, caii care au deja anhidroză vor fi mai confortabil dacă sunt deplasați la nord, unde sunt mai puțin probabil momente lungi de vreme fierbinte, umedă.

Anhirosisul este, de asemenea, cunoscut sub numele de "sindromul de acoperire uscată" sau "boala non-transpirație". În stadiile sale incipiente, este cunoscut ca "boală de puff", deoarece caii pantaloni greu, chiar și după ce lucrează încetează, pe măsură ce încearcă să se răcească singuri. Caii vor avea foarte puțină, neagră sau fără sudoare, puls ridicat și o temperatură corporală mai mare decât cea normală atunci când sunt lucrate sau când vremea este destul de caldă încât majoritatea caii transpiră în timp ce doar în picioare. După exerciții fizice, recuperarea este lentă. Calul poate avea, de asemenea, matrufff și pierderea stratului. Un strat subțire poate fi un semn precoce al stării. Calul poate să apară în dificultate sau letargic în perioadele de vreme umedă caldă, chiar dacă nu funcționează.

Ce cauzează anhidrosisul?

Starea apare cel mai frecvent în cazul în care temperaturile și umiditatea rămân ridicate pentru perioade lungi de timp. Cauza nu este cunoscută și debutul poate fi brusc brusc. Este mai des văzută caii care trăiesc în climă tropicală sau foarte umedă, cum ar fi statele sudice. Glanda de transpirație a calului devine supra-stimulată și glandele de stres le pot determina defectuos. Rezultatul este un cal care transpira foarte puțin sau deloc. Uneori, un proprietar va observa că calul nu funcționează, de asemenea, la vremea caldă, iar rata sa de respirare rămâne mai mare decât cea normală după exercițiu. Temperatura corpului, măsurată cu un termometru rectal poate fi, de asemenea, ușor ridicată.

Cum poate fi controlată anhidiosul?

Păstrați caii cu anhidroză cât mai rece posibil în timpul vremii fierbinți și umede. Utilizați o ceață rece, sponging, fanii, umbra sau stall odihnă pentru a vă menține calul cât mai confortabil posibil. Dacă trebuie să lucrați calul, să profitați de temperaturile răcoroase dimineața sau seara. Nu lucrați calul în timpul căldurii ridicate. Luați în considerare mișcarea calului într-o zonă cu un climat mai rece. Sau, continuați să lucrați la minim în timpul celei mai tari vreme și să vă programați emisiunile și evenimentele pentru perioada de an, când este mai puțin probabil să fie Fierbinte. Există unele dovezi anecdotice că acupunctura poate fi benefică.

Suplimente pentru ca caii de ajutor cu anhidrosis

Pe măsură ce aflăm mai multe despre această condiție și recunoaștem semnele sale, a fost dezvoltat un tratament mai bun. Acasă Tratamentul a fost să hrănească bere de cai. În timp ce acest lucru ar fi putut lucra pentru unii, în timp nu poate fi cea mai bună strategie. Proprietarul calului Jayne Pedigo o descrie experiențe cu anhidrosis. Produsul pe care Jayne a recomandat și pare a fi folosit de mulți proprietari cu succes este cel AC. O singură AC poate fi achiziționată prin soluții de cai. Unele succes au fost, de asemenea, găsite folosind electroliți. În plus față de One AC, vă recomandăm să încercați adevăratul Sweat®, Platinum Refresh® sau Equiwinner.

Unde să obțineți suplimente pentru anhidiosis:

Furnizorii sunt:

O probă de sânge analizată de medicul veterinar vă poate ajuta să determinați cel mai bun supliment pentru calul dvs.

Rețineți că nici un supliment nu a fost dovedit 100% eficient cu toți caii. Este posibil să trebuiască să încercați diferiți, combinați cu schimbarea locuinței dvs. și a obiceiurilor de echitație. Un cal care este ușor de călărit poate să nu fie prea afectat de anhidrosis, dar ar putea fi capătul de carieră pentru un cal care concurează în ceva de genul încercărilor de cal sau de rezistență.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Anhirroza la cai