Infecții ale ochilor și rănile la cai

Calul ochiului

Leziunile și infecțiile oculare sunt comune la cai, având în vedere dimensiunea mare și proeminența ochilor lor. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care ar trebui Verifică caii- și nu doar de pe gardul de pășunat - cel puțin de două ori pe zi.

Cu tratament prompt, multe probleme oculare pot fi aduse sub control în câteva zile. În majoritatea cazurilor, a medic veterinar ar trebui să verifice ochiul, dar majoritatea managementului poate fi făcut de dvs., acasă.

Ce sunt infecțiile oculare la cai?

Cele mai frecvente probleme de ochi din cai includ infecții bacteriene și răni traumatice.

Problemele de ochi netratate pot deveni urâți foarte repede. Problemele minore pot duce chiar la orbire dacă sunt lăsate netratate. Dacă ochiul devine grav infectat, structurile ochiului pot fi erodate până când întregul ochi se prăbușește. Problemele oculare sunt, de asemenea, extrem de dureroase și pentru bunăstarea animalelor, ar trebui tratate cât mai curând posibil.

Simptomele infecțiilor oculare la cai

Ochii calului tău ar trebui să fie clară, strălucitoare și capacele strânse, cu interiorul capacului roz și umed. Ruperea ar trebui să fie minimă cu probabil doar o picătură la colțul ochiului. Uneori, dacă există un vânt praf, uscat, ochii unui cal ar putea alerga puțin, așa cum ar fi al tău.

Simptomele care necesită tratament includ:

  • Tăieturi sau pleoape rupte
  • Pleoapele umflate
  • Daune evidente la ochiul însuși
  • Film alb, fie peste tot, fie în pete
  • Ochi roșii sau inflamați sau a oricărui țesut înconjurător, inclusiv sclera și capacele albe
  • Lacrimi care rulează pe fața calului, ceea ce poate indica o conductă de lacrimă blocată
  • Descărcarea copiilor diferită de un flux subțire de lacrimă
  • Tumorile care cresc pe sau în jurul capacului
  • În mânji, s-au întors sub pleoapele care provoacă genele să se frece pe ochi

Cauzele infecțiilor oculare

Caii pot dezvolta o infecție a ochilor după ce au avut un obiect străin depus acolo. Dacă suprafața ochiului a fost zgâriată, bacteriile de mediu pot fi rapid pentru a configura infecția. Acest lucru va face ca ochiul calului să pară noros și roșu. Calul va fi probabil să-l înghită și poate fi reticent să vă permită să faceți o privire apropiată. Aceste tipuri de infecții ar trebui să fie văzute de un medic veterinar care va prescrie unguent antibiotic și, probabil, alte terapii pentru a trata infecția și pentru a ajuta la vindecarea ochiului.

Uveita recurentă este o altă infecție cu ochii mult mai gravă la cai care pot duce la orbire dacă sunt lăsate netratate.De asemenea, cunoscut sub numele de "orbirea lunii", această condiție poate avea mai multe cauze. Cercetările au indicat că o boală bacteriană numită leptospiroză poate fi cauza, deși este suspectată că există și alte cauze.

Semnele de uveită includ scuturarea și hipersensibilitatea la lumină, un ochi tulbure și durere oculară. Simptomele pot fi aprinse și apoi scade, doar pentru a izbucni în mod repetat din nou.

Infecția cu parazitul Thelazia, De asemenea, cunoscut sub numele de view, este, de asemenea, o cauză a bolii oculare ecvine. Caii sunt infectați cu acest parazit prin intermediul muștelor. Viermii subțiri pot fi vizualizați în ochi. Un medic veterinar va trebui să înlăture viermii din ochiul calului cu instrumente chirurgicale (de obicei un forceps), în timp ce animalul este sub sedare. Din fericire în Statele Unite, aceste infecții parazitare sunt rare la cai.

Tratament

Dacă calul dvs. are o vătămare sau o infecție a ochilor, apelați medicul veterinar cât mai curând posibil. Tratamentul prompt este esențial pentru un rezultat de succes pentru orice problemă oculară. În timp ce așteptați ca veterinarul dvs., iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta calul:

  • Plasele de ochi și de față pot ajuta să mențină muștele de zbor sau voalurile ar trebui evitate deoarece pot freca sau au lovit ochiul.
  • Dacă este posibil, păstrați calul în lumină supusă, cum ar fi standul său până când veterinarul sosește.

Veterinarul dvs. va sedate probabil calul pentru o inspecție amănunțită a ochilor. Nu încercați să forțați ochiul unui cal deschis ca un cal poate fi extrem de cap timid dacă ochiul este dureros. Rips și lacrimi în pleoapele calului ar trebui să fie frecventate de un medic veterinar, astfel încât capacul poate fi cusut dacă este necesar. VET va verifica, de asemenea, deteriorarea corneei și orice poate fi depus în ochi (splinte, awns din ierburi sau grit). Un veterinar poate evalua sănătatea generală a ochiului și poate fi capabil să vadă probleme care nu sunt evidente pentru ochiul neinstruit.

Dacă este diagnosticată o infecție, medicul veterinar vă va oferi probabil un unguent sau un gel pentru a aplica ochiului de mai multe ori pe zi.În unele cazuri, ea poate trage un flacon de sânge al calului și poate face o soluție de la ea că veți iriga ochiul cu - serul de sânge propriu al unui acționează ca un agent de vindecare pentru țesutul ocular. Cu toate medicamentele, asigurați-vă că urmați instrucțiunile medicului veterinar la literă și veți fi curățate cu scrupulozitate pe măsură ce aplicați pansamente sau unguente.

Ingrijirea casei

Doar pentru că vedeți o îmbunătățire semnificativă în câteva zile, nu opriți medicamentul până când cursul complet este în sus. Oprirea tratamentului înainte ca infecția sau rănirea să fie complet vindecată, poate duce la infectarea din nou și poate provoca mai multe daune.

Când lucrați cu un cal cu o problemă a ochiului, fiți conștienți de faptul că este posibil să aibă o viziune ascunsă și să fie puțin mai rapidă decât de obicei. Vorbește ușor, astfel încât să nu vă surprindeți calul dacă vă plimbați pe o "parte orb."

Cum de a preveni infecțiile și rănile oculare

Mediul calului tău ar trebui să fie cât mai liber posibil. Dacă fân este praful sau așternut este foarte uscat și praf, umeziți-l sau utilizați alte furajere sau paturi. Asigurați-vă că margini ascuțite jgheaburi de apă, clădirile metalice, gardurile sau alte obstacole sunt acoperite sau inaccesibile. Lirează sau trage orice unghii vechi care pot fi proeminente din garduri sau alte structuri.

Având grijă să-ți faci casa că calul tău la fel de sigură va ajuta la prevenirea accidentală a ochilor.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Urgențele oculare la caiVCA Spitale de animale, 2020

  2. Tratarea iritării ochilor ecvineKentucky Equine Cercetare, 2020

  3. Viermi ochi la cai. Kentucky Equine Cercetare, 2020

  4. Leziuni ale ochilorKentucky Equine Cercetare, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Infecții ale ochilor și rănile la cai