Hrănire pui nou-născuți - ce să hrănească, program, burping, pooping

Hrănire pui nou-născuți - ce să hrănească, program, burping, pooping

În afară de factori precum sănătatea sănătoasă, căldura, un mediu curat și socializarea, puii au nevoie de hrană pentru a crește în mod corespunzător. Într-un cadru ideal, hrăniți puii nou-născuți este treaba mamei. Laptele ei are toți substanțele nutritive de care au nevoie pentru a crește sănătoase și robuste, și lipsirea lor de laptele matern nu este de ajutor.

Cu toate acestea, pot exista momente în care mama este în mod inevitabil absent și nu poate îngriji puii. În aceste perioade, văzând la nevoile catelusului dvs. devine slujba dvs. Va trebui să vă dați seama Ce să hrănească puii nou-născuți fără mamă rapid, astfel încât cățelul tău nu moare.

Cum de a hrăni Puppies nou-născuți?

Dacă mama căței dvs. este absentă pentru orice motiv - adoptarea, moartea sau respingere- atunci trebuie să luați rolul părintelui catelului pentru a vă asigura că puii dvs. rămâne sănătoși și vii. O cățea care este prezentă ar putea suferi de mastită și poate deveni incapabilă să-și hrănească puii. Trebuie să plătiți o atenție deosebită căței și mama lor să știe când este corect să intervină.

Primul și cel mai bun mod de a ajuta puii dvs. este prin hrănirea sticlei, Deci, trebuie să învățați cum să o faceți în mod corespunzător. Primul pas în hrănirea oricărui catel este obținerea materialelor de care aveți nevoie.

  • Hrănirea sticlelor
  • Seringi
  • Puppy lapte înlocuitor
  • Ingrediente pentru o rețetă de casă (variază în funcție de metoda pe care o utilizați)

De asemenea, trebuie să știți cum să faceți formulele de înlocuire a laptelui de catelus și toate lucrurile care urmează după aceea.

Newborn hrănirea catelului
Mastita poate face greu pentru cainele dvs. să-și hrănească puii.

Pasul 1: Pregătiți formula

Nu toate laptele animale este prietenos pentru burta pooch, Deci, este mai bine să utilizați un înlocuitor comercial de lapte sau un remediu la domiciliu. Puteți verifica această pagină pentru ajutor în Cumpărați înlocuitori de lapte pentru catelul dvs. Dacă utilizați înlocuitori de lapte, amestecați o parte a înlocuitorului cu două porțiuni de apă. După aceea, amestecați-l sau agitați bine până când este bine amestecat, apoi testați temperatura înainte de a vă alimenta catelul. Pentru înlocuitorii de casă, faceți-o pe cea pe care o preferați. De asemenea, dacă sunteți pentru hrănire ecologică și doriți să reglementați ceea ce mănâncă câinele dvs., puteți verifica aici pentru unele rețete.

Unele puncte importante de reținut:

  • Orientări standard pentru hrănirea cu înlocuitorii de lapte este înlocuitor de lapte 1c pe uncie de greutate corporală
  • Nu face mai mult amestec decât catelul dvs. poate termina în 24 de ore. Ar trebui să mănânce mese proaspete
  • Puneți resturile în frigider pentru a păstra prospețimea până la următorul timp de hrănire
  • Dacă vă veți hrăni puii rămași de la frigider, asigurați-vă că este cald deoarece catelul dvs. nu are nevoie de mese reci, deoarece nu își pot reglementa temperatura corpului în mod corespunzător
  • Verificați în mod regulat greutatea catelului pentru a confirma o creștere corespunzătoare

Pasul 2: Ia-ți catelul în poziția corectă

Cei mai mulți părinți de catelus se gândesc la cățeluși ca și copiii umani și pot dori să le hrănească așa. Este esențial să rețineți că puii nu se află pe spatele lor să se hrănească. În schimb, ei se aflau pe burtă. Asa de, Dacă doriți să hrăniți un catel, poziția corectă va plasa catelul pe burtă sau îl va purta într-un fel de poziție în picioare.

Dacă încercați să vă hrăniți catelul ca un copil uman pe spate, acest lucru pune catelul la risc pentru aspirarea alimentelor. Când un cățeluș dărâmă laptele lor, poate intra în plămâni și poate provoca pneumonie.

Pasul 3: Hrăniți-vă catelul

Înainte de a vă alimenta catelul, va trebui să fi achiziționat o sticlă de seringă sau o sticlă de hrănire prematură. Oricare dintre aceste instrumente de hrănire ar putea imita sfarcurile mamei și ar ajuta să se hrănească mai bine cățelușul. Puneți vârful acului sticlei de alimentare pe gura catelului dvs. și lăsați-o să se îngrijească în propriul ritm. Ei își vor îndepărta gura de atunci când sunt plini.

Unele puncte importante de reținut:

  • Încercați să nu deschideți gura sticlei de alimentare prea mult pentru a evita vărsarea excesului de lapte în gura puilor, astfel încât să nu meargă la căile aeriene
  • Dacă câinele nu vrea să mănânce, să încerce cu atenție, forțând un pic în gură, astfel încât să poată gusta laptele
  • În timp ce hrăniți, împingeți cu atenție laptele încet și dați-i suficient timp pentru a înghiți

Pasul 4: Urmați programul potrivit

Puppies ca bebelușii umani au un spațiu mic burtă, deci va trebui să le hrăniți adesea. În timp ce rasa, dimensiunea, greutatea și alți factori afectează numărul de alimente nevoile dvs. de catelus, ar trebui să verificați întotdeauna un catelus nou-născut Diagrama de alimentare pentru trimitere. Punând întrebarea despre cum să aveți grijă de Puppies nou-născuți Săptămâna săptămânală este complicată deoarece nici două cățeluși nu sunt la fel. Cu toate acestea, examinarea schimbărilor săptămânale vă pot ajuta să luați cele mai bune decizii pentru cainele dvs. să rămână sănătoși.

La naștere până la două săptămâni, totul este încă tulbure pentru ei și trebuie să se hrănească adesea. in orice caz, Puppurile de hrănire a sticlelor la două săptămâni și mai sus nu trebuie să fie la fel de frecvente. Cantitatea de alimente pe care o primesc în aceste perioade până în a 8-a săptămână când sunt câini tineri variază pe baza lor Greutatea corporală și rata de creștere. Verificați aici pentru mai multe informații despre creșterea lor.

Dacă câinele dvs. trebuie să rămână fără masă pentru mult timp, cel mai lung timp necesar pentru a rămâne foame ar trebui să fie maxim de opt ore. Când mama este prezentă, nou-născuții petrec 90% din timpul lor de dormit și ceilalți 10% care alăptează de la mamele lor.

Ajutând câinele nou-născuți Burp

Puii de nou-născuți au un spațiu de stomac mic, și din moment ce folosesc o sticlă pentru a se hrăni în acest scenariu, au o șansă mare de înghițire a aerului. Când ei iau o respirație în burtă, trebuie să-i ajuți să scape de ea, astfel încât să poată mânca în mod corespunzător. Ajutând puii Burp nu este foarte diferit de a ajuta copiii umani. Diferența semnificativă este calendarul - biți bulgări umane după mâncare, în timp ce puii au nevoie de arsură în timpul meselor.

În afară de nevoia de a mânca în mod corespunzător și Dacă nu vă înghițiți câinii, provoacă balonare. Când câinii tăi sunt umflați, ei devin incomod, iar cățelușul tind să plângă din cauza disconfortului. În plus, arderea puiilor de nou-născuți ajută la îmbunătățirea abilităților lor sociale.

Țineți-l pe catelus drept

Între intervalele de hrănire a catelusului nou-născut, puteți ridica catelul la umeri pentru ao îngropa. Când purtați catelul în sus, plasați-i burta pe umeri și treceți la următorul pas.

Pat

Pat spatele catelului tău până când îl auziți de aer. Odată ce eliberați aerul, sunteți sigur că procesul este eficient. Apoi, puteți continua să-l hrăniți.

Repetați la sfârșit

După ce ați terminat procesul de hrănire a catelului, ar trebui să încercați să o aruncați din nou. Este posibil să nu auziți aerul eliberat tot timpul, dar Burping ajută la reducerea balonării. Dacă catelul dvs. păstrează aerul în burtă, acesta va fi umflat și poate lua respirația cu ușurință în timpul hrănirii.

Ajutând puii nou-născuți

Când mama este prezentă, Mama îi ajută întotdeauna pe Pumpul nou-născut urinat și defecate în primele câteva săptămâni pentru că nu pot să meargă pe cont propriu fără ajutor. Ca Puppy`s & # 8220 Adoptive Parent, & # 8221; Ar trebui să-ți asiste catelul în defectare. Puii au nevoie de ajutor cu excretarea și urinarea primelor două săptămâni ale vieții lor.

Câinele de sex feminin îi ajută pe copilul lor să stimuleze eliberarea deșeurilor prin lingerea organelor genitale. Cu toate acestea, oamenii nu împărtășesc sentimente similare și, din fericire, îmbrăcăminte umedă, iar mâinile sunt suficient de perfecte pentru slujbă. Deoarece defecația este o parte vitală a vieții lor, puteți să vă adresați medicului veterinar pentru a vă ajuta să vă încurajați puii nou-născuți. Un veterinar vă poate învăța mai bine trucuri pentru a le ajuta pe pipi și poop. Ei încep excretarea lor la aproximativ trei săptămâni.

Umeziți o minge de bumbac

Utilizați apă caldă pentru a umezi o minge de bumbac. O minge caldă umedă de bumbac mimează limba mamei. Această minge de bumbac nu trebuie să fie fierbinte; Trebuie să fie încălzită la temperatura corpului.

Puneți catelul în palmă

Puneți puiul în palmă și lăsați-l să se odihnească înapoi. Această postură va ajuta catelul să se simtă confortabil și să ofere căldură. Acest gest vă ajută ca câinele să se simtă mai sigur.

Frecați bilele de bumbac pe organele genitale ale catelului

Frecați organele genitale ale catelului cu bilele de bumbac până când se potrivește. În timp ce câinele nu poate să se potrivească după fiecare masă, ar trebui să încercați să o ajutați după fiecare masă, astfel încât să nu fie constipată.

Păstrați-vă cățelul cald

Puteți să vă asigurați întotdeauna că catelul dvs. rămâne cald prin plasarea unei sticle calde învelite într-un prosop lângă ei. Prosopul încălzit poate imita simțul mamei sale și poate ușura cățelușul nou-născut în pooping liber.

Când hrăniți puii nou-născuți, ei vor trebui să elimine alimentele pentru a evita balonarea. Dacă deșeurile alimentare nu își părăsesc intestinele, poate provoca disconfort și le poate face să plângă. Dacă câinele dvs. începe să plângă, primele lucruri de făcut este să încerce să o înghită, dacă ardeți nu lucrați, atunci puteți încerca să-l ajutați. Poti Uită-te la acest articol Din alte motive, câinii plâng și cum să-i ajute să se simtă mai bine.

Păsări de pui la alimente solide

Făcând comutatorul la alimente solide pentru un catelus este o piatră de hotar. La aproximativ a patra săptămână, puii își pot începe încet tranziția spre mâncarea treptată a alimentelor solide și a fi Weaned folosind Mush sau Gruel.

Pui de înțărcare mănâncă carne de vită de la sol
Un catelus ar trebui să înceapă să meargă spre alimente solide atunci când sunt de aproximativ 3 până la 4 săptămâni și pot fi continuate până la vârsta de 7 până la 8 săptămâni.

Pasul 1: Decideți când este timpul să modificați dietele

Majoritatea puiilor nou-născuți trebuie să păstreze asistență medicală de la mamele lor pentru prima lună a vieții lor. Cazul este, de asemenea, același atunci când utilizați hrănirea sticlei. După prima lună, puteți începe progresul lent în alimente uscate. Perioada de progresie ar trebui să dureze aproximativ trei până la patru săptămâni pentru a le obișnui să mănânce Kibble. Când puștiul dvs. are două luni, ar fi trebuit să fie folosit pentru a mânca atât alimentele uscate și solide pentru câini.

Pasul 2: Setați alimentele în sus

Faceți un amestec de alimente uscate (Kibble) și apă. Puteți zdrobi o parte din kibbles dacă hrăniți un catelus care este încă moderat puțin. Apa va face ca Kibble să fie mai prietenoasă și mai invitară pentru ca catelul dvs. să mănânce. În timpul săptămânii inițiale, puteți face introducerea acestei diete unui catelus nou-născut ca un înlocuitor de hrănire pentru înlocuitorul de lapte în flaconul lor. În această perioadă, puteți pune Soggy Kibble în recipient și încercați să hrăniți catelul. După prima săptămână, schimbați strategia și eliminați hrănirea sticlei. Păstrați-l simplu cu doar amestecul de alimente uscate.

În săptămâna a 4-a 6, ei ar trebui să înceapă deja să mănânce de patru până la cinci ori pe zi. Ar trebui să rețineți că rasele mici sunt predispuse la hipoglicemie, deci dacă s-au dus să dormi foame, trezindu-le să mănânce este cea mai bună mișcare. Dacă refuză alimentele, le puteți lăsa pentru ei în timpul etapelor lor ulterioare.

Pasul 3: Să se folosească catelul nou-născut cu noul lor mâncare și stil de hrănire

Puteți să vă ajutați întotdeauna câinele să se obișnuiască cu noua mâncare, punându-l într-un vas de mică adâncime pentru primul său proces. Când puneți mâncare în castron, puneți maxilarul câinelui mic în mâncare și lăsați câinele să perceapă mâncarea. De asemenea, permiteți o parte din ea să se prindă pe maxilarul cățelușului și, prin urmare, va linge maxilarul. Acest proces îl va îndemna să mănânce amestecul după prima degustare.

De asemenea, veți avea nevoie să vă cunoașteți puiul cu un fel de mâncare de apă, așa că acesta figurează cum să beți apa independent la o vârstă fragedă. Faceți ceva foarte asemănător cu castron de apă--l puneți într-un fel de mâncare superficială și lipiți delicat maxilarul câinelui tău în ea.

Pasul 4: Introduceți alimente solide

La vârsta de două săptămâni, când încep să-și găsească drumul în jurul lor și să exploreze, frecvența hrănirii poate reduce acum. Mai târziu, cu o creștere mai mare, pot începe să treacă la Kibble și la o altă varietate de mese. În primele câteva săptămâni ale vieții câinelui dvs., puteți măsura greutatea lor utilizând o scară de bucătărie pentru a determina rata lor de creștere. Un catelus sănătos ar trebui să câștige zilnic 5% din greutatea corporală.

Timpul dintre alăptare se reduce pe măsură ce ele îmbătrânesc până când în cele din urmă nu au nevoie de laptele matern. În acest moment, ei pot părăsi în siguranță mama și chiar merg într-o casă nouă. Comutatorul ar trebui să dureze aproximativ 3-4 săptămâni. În această perioadă, puteți începe să adăugați mai puțină apă la mâncarea catelului până când se utilizează treptat cu alimentele solide. Puteți încerca, de asemenea, combinarea unor alimente umede de catelus, astfel încât că catelul dvs. se poate familiariza cu alte tipuri de alimente.

timp între puii de îngrijire medicală
Puppiesele mai vechi nu mai au nevoie de laptele matern al mamei lor.

întrebări frecvente

Puii sunt creaturi delicate și hrănirea cățelului nou-născut, necesită efort și angajament. În timp ce acest articol a fost precis și detaliat în vă oferindu-vă toate informațiile despre hrănirea catelului nou-născuți, este posibil să aveți în continuare unele lucruri de clarificat. În această lumină, aici sunt câteva întrebări frecvente și răspunsurile lor.

Cât de mult ar trebui să mănânce cățelușii nou-născuți?

Cantitatea de noi nou-născuți depinde de greutatea corporală și de rasă. Puii nou-născuți necesită mâncare de aproximativ 6-7 ori pe zi, cu un interval de 2-4 ore între mese. Cartea de hrănire a catelului nou-născuții sau cutia de înlocuitor de masă vor da măsurători precise despre cât de mult pentru a vă hrăni câinele.

Cât timp pot merge puii nou-născuți fără asistență medicală?

Un pui sănătos poate merge timp de cinci zile fără a mânca o masă adecvată. Cu toate acestea, dacă aveți un câine care mănâncă în mod regulat, după cinci ore fără masă, vor începe să se agită. De asemenea, păstrarea unui catelus nou-născut timp de cinci zile fără masă nu este un tratament bun, deci nu evită niciodată în mod activ hrănirea unui catelus nou-născut.

Ar trebui să trezesc puii nou-născuți pentru a le hrăni?

Ca o regulă de bază, Nu treziți puii de dormit din nici un motiv. Dacă câinele tău a dormit fără masă, ai putea să aștepți să se trezească. În consecință, dacă puii își resping masa, poate fi o pierdere a apetitului. Dacă acest lucru persistă, vizitați veterinarul dvs. pentru ajutor mai bun.

Cât de curând ar trebui să se hrănească un cățel după naștere?

Puii nou-născuți vin foame și se vor bloca pe sânii mamei pentru mâncare imediat după ce s-au născut. Foamea lor este utilă pentru că au nevoie de primul lapte pe care mama îl produce numit colostru pentru a construi imunitate pentru a supraviețui în afara uterului. Pentru următoarele săptămâni, ei vor să se hrănească puii de nou-născuți pe mama lor la intervale.

Newborn hrănirea catelului este o procedură complicată fără mama sa. Cu toate acestea, puteți face tot posibilul pentru a vă ajuta ca catelul să crească cât mai sănătos urmând aceste protocoale menționate mai sus. Dacă întâmpinați probleme, trebuie să vizitați medicul veterinar pentru ajutor. De asemenea, este mai bine să vă consultați cu veterinarul dvs. înainte de a utiliza orice protocol de hrănire pentru puii dvs. la fiecare etapă de hrănire.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Hrănire pui nou-născuți - ce să hrănească, program, burping, pooping