Cum să vă hrăniți sticlele nou-născuților

Om hrănire

Pentru a asigura supraviețuirea unui a Kitten nou-născut, Trebuie să fie furnizată o nutriție amplă. Uneori, cu toate acestea, pisica mamei crește bolnavă și nu o poate îngriji pe tineri sau ea înstrăinează un pisoi din așternut datorită unei vătămări sau handicap. În aceste situații, va trebui să intrați și să luați rolul pisicii mamei. Acest lucru necesită adesea Sticlă care alimentează o pisică nou-născută pana cand pisoiul este suficient de puternic să mănânce alimente obișnuite de pisici.

Pregătirea pentru sticla hrăniți pisoiul

În funcție de dimensiunea și starea sa, pisicile dvs. nou-născuți vor avea nevoie de aproximativ nouă până la 12 hrăniri zilnice. Pentru primele două săptămâni de viață, va trebui să se bazeze pe hrănirea pisoiului la fiecare două ore în timpul zilei și la fiecare patru ore peste noapte.

Pentru a alimenta sticle, va trebui să aduni câteva consumabile. Butelile regulate ale bebelușului uman vor fi probabil prea mari, dar cele mai multe magazine de animale de companie au sticle de pisici și nipluri nou-născute, precum și o formulă comercială special concepută pentru pisoi. Dacă pisoiul dvs. este un premie, va trebui să vă hrăniți până când este suficient de puternic pentru a suge pe sticlă. Asigurați-vă că ați verificat cu medicul veterinar dacă acesta este cazul.

De ce ai nevoie

  • Butelii și sfarcurile pentru pisici nou-născuți
  • Dropper (dacă este necesar)
  • Formula Kitten
  • Prosoape moi și prostii
  • Scala de bucătărie

Pregătiți formula

La fel ca și în cazul bebelușilor umani, este important să vă hrăniți pisoiul cu sticle sterilizate și să încălziți formula înainte de ao oferi pisoiului. Luând câteva minute pentru a pregăti totul în mod corespunzător va face ca fiecare masă să meargă puțin mai fină.

  1. Sterilizați sticlele și sfarcurile într-o baie de apă fierbinte timp de aproximativ cinci minute. Permiteți-le să se scurgă pe un prosop curat înainte de utilizare.
  2. Dacă utilizați un mamelon nou, va trebui să faceți o mică gaură în vârf. Asigurați-vă că ați păstrat deschiderea mică, astfel încât formula nu iese prea repede. Puteți utiliza o pereche de foarfece cu cuticule pentru a tăia vârful de pe mamelon. Când este ținut cu susul în jos, formula ar trebui să se scurgă.
  3. Puneți un prosop mare, un prosop și un castron de apă caldă pe o masă de lângă un scaun confortabil.
  4. Se amestecă și umple o sticlă cu formula de pisoi în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  5. Caldați formula prin plasarea sticlei în castronul de apă fierbinte.
  6. Testați temperatura prin picurarea câtorva picături pe antebraț. Dacă arde, este o temperatură prea caldă a corpului.

Sticlă hrănește pisoiul

Stai în scaun cu un prosop pliat în poala ta. Puneți pisoiul cu fața în jos în poală. Puteți să-l împachetați în prosop pentru a vă asigura că pisoiul rămâne cald în timp ce mănâncă.

Fără a ridica capul pisoiului, puneți mamelonul în gură. Pisoiul ar trebui să înceapă instinctiv suge imediat. Continuați să alimentați pisoiul până când se îndepărtează.

Burp pisoiul

La fel ca bebelușii umani, pisoii trebuie să fie arși după asistență medicală. Cea mai bună modalitate de a realiza acest lucru este de a ține o mână sub abdomenul pisicilor și pentru a-și bate ușor spatele. Dar faceți acest lucru ușor - nu doriți ca pisoiul să vadă. Dacă nu se agită imediat, nu vă faceți griji, treceți doar la următorul pas.

Stimulează eliminarea

Pisica maternă îi stimulează eliminarea pisicilor prin lingerea anusurilor și a zonei genitale cu limba ei aspră. Puteți imita acest proces prin plasarea unei covoare calde și umede în aceeași regiune generală, ștergând ușor. Aveți grijă să nu ștergeți prea viguros, deoarece acest lucru poate provoca iritarea pielii sensibile din acea zonă. Poate să ia câteva feeduri pentru a vedea rezultatele, deci nu disperați. Urinarea poate dura și mai mult.

Lăsați pisoiul să doarmă

După asistență medicală, pisoiul dvs. va fi cel mai probabil adormit. Plasați-o într-un pat de pisică caldă și lăsați pisoiul să se culce neperturbate.

sfaturi

  • Când vă alimentați pisoiul, fie prin sticlă, fie cu cădere, poziționarea corectă este critică. Ridicarea capului pisoiului sau căderea prea multă formulă în gură poate provoca aspirația formulei în plămâni, care ar putea fi fatală. Acordați atenție și lăsați acțiunile pisicilor să fie ghidul dvs.
  • Dacă pisoiul dvs. nu reușește să suge sau are probleme să obțină lapte, verificați din nou mamelonul. De asemenea, puteți încerca să-i mângâiați capul sau să-l bătuți ușor pe spate pentru a începe reflexul de asistență medicală.
  • Cântărește pisoiul dvs. în fiecare zi pe o scară de bucătărie acoperită cu o cârpă curată, astfel încât să vă puteți dezvolta creșterea. Ar trebui să câștige 1/2 uncie în fiecare zi pentru primele două săptămâni. Dacă pisoiul dvs. nu reușește să progreseze, sunați-vă veterinar imediat și cereți sfaturi. Este posibil ca pisoiul dvs. să aibă nevoie de suplimente IV.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: 14 moduri pisicile arata dragostea lor

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Ghid pentru creșterea pisicilor minori. Universitatea din Wisconsin Madison Shelter Program de medicină

  2. Cum de a hrăni sticla un pisoiPractica veterinară a Valei Richmond

  3. Knudsen, Shelley. Rafarea pisicilor neonataleAllfelinehospital.COM, 2020

  4. Cresterea maniuluiVetwest spitale de animale

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă hrăniți sticlele nou-născuților