Cum să hrănească sticla un catelus

Cum să hrănească sticla un catelus

Într-o lume ideală, nu ați fi trebuit să vă hrăniți niciodată un catel. Trebuie doar să apară dacă un pup a fost orfan pentru că câinele mamei a murit din păcate, sau dacă catelul a fost abandonat sau respins de mama lor. De asemenea, poate deveni necesar dacă un catelus mic este atât de slab sau bolnav că nu pot asista pentru ei înșiși. Când se întâmplă oricare dintre aceste scenarii, ei nu pot obține nutriția de care au nevoie și sănătatea lor poate să scadă rapid. Acum aveți responsabilitatea să le păstrați în viață.

Aceasta este întotdeauna ultima opțiune ca laptele mamei este departe și departe cea mai bună nutriție pentru un catelus. Are exact substanțele nutritive de care au nevoie și le protejează de infecție. Decizia de a începe ca puii de hrănire a sticlelor ar trebui luată după ce ați luat sfaturi veterinare. Odată ce ați făcut acest lucru - puteți dezvolta abilitățile pentru ao face corect. Poate fi nervos la început, dar în curând veți obține atârnă de ea și încrederea dvs. va crește.

Pentru a începe, aici sunt elementele de bază despre cum să hrăniți puii cu o sticlă.

Proprietarul hrănesc câinele său mic acasă

Elementele de bază ale sticlei care hrănesc un catel

Dacă aveți a Câine gravidă Asta va da naștere în curând, este o idee bună să fii la fel de pregătit posibil doar în cazul în care lucrurile merg prost cu puii nou-născuți.

În legătură cu o postare: Suplimente pentru câinii gravide

Obțineți echipamentul gata

Este sensibil să obțineți unele consumabile, doar în cazul în care trebuie să faceți rapid pentru a salva o viață a catelului. Să începem cu laptele pe care ar trebui să-l utilizați. Cumpărați întotdeauna formula de catelus, este disponibilă ca o pulbere sau ca lapte lichid. Acest tip de lapte va avea amestecul exact de grăsimi, proteine ​​și vitamine și minerale pe care un catelus nou-născut are nevoie. Dacă cumpărați lapte praf pentru cățeluși, vi se va adăuga apă caldă înainte de ao folosi. Nu fiți tentați să utilizați formula umană lapte, nu are nutriția corectă pentru cățelușul dvs. și le-ar putea face rău.

În legătură cu o postare: Puppy lapte înlocuitorilor

De asemenea, aveți nevoie de o sticlă și un mamelon suficient de mic pentru a se potrivi în gura cățelușului. Puteți cumpăra aceste separat, dar puteți obține, de asemenea, kituri pentru hrănirea puilor care vor conține toate echipamentele pe care probabil că le aveți nevoie. O sticlă umană a bebelușului este bine ca și sfarcurile de sticlă umană care sunt disponibile pentru copiii prematuri - sunt foarte mici.

Luând decizia de a hrăni un catelus

Puiul de hrănire a sticlelor ar trebui să fie întotdeauna ultima soluție, iar decizia de a face acest lucru ar trebui luată după ce ați vorbit cu VET dvs. Dacă este posibil, începerea metodelor de hrănire artificială trebuie întârziată până când catelul este de câteva săptămâni de vârstă. Acest lucru se datorează faptului că primul lapte pe care un câine mamei o produce, Colostrum, este foarte bogat în substanțe nutritive, cât și în anticorpi care ajută puii să lupte împotriva infecțiilor. Dacă este posibil, catelul ar trebui să primească acest lucru pentru primele 24 de ore din viața lor. Evident, acest lucru nu este posibil pentru puii orfani care vor avea nevoie imediat de o metodă alternativă de hrănire.

Odată ce ați luat decizia de a hrăni pe puii nou-născuți, va fi un angajament mare și este foarte consumator de timp.

Practicile cum să hrănească un catelus nou-născut

Puii noi vor trebui să fie hrăniți la fiecare două ore în timpul zilei și de două ori pe timp de noapte. Va trebui să alcătuiți înlocuirea laptelui de catelus prin amestecarea cu apă caldă conform instrucțiunilor producătorului. Dacă aveți cutii de carton de înlocuire a laptelui de catelus, trebuie doar să o încălziți. Aveți grijă ca acesta să nu fie prea fierbinte, ar trebui să fie doar la temperatura camerei. Puteți testa acest lucru, coborând puțin pe interiorul încheieturii mâinii - nu trebuie să se simtă fierbinte sau rece.

Pentru puii foarte tineri, ați putea începe prin umplerea unei seringi de 3 ml cu înlocuirea laptelui de catelus și strângeți-o în gura cățelușului. Pentru puii mai în vârstă (cei care sunt de câteva săptămâni de vârstă), puteți folosi o sticlă și un mamelon. Unele sfarcuri sunt furnizate fără nici o gaură în cele din urmă. Dacă este cazul, va trebui să faceți două găuri cu un ac - dar țineți-o peste o flacără mai întâi pentru ao steriliza. Este esențial ca să verificați cât de repede iese laptele din mamelon. Dacă este prea rapid, catelul ar putea să-l aspiră (respirați-l) și se sufocă sau ar putea intra în plămâni în cazul în care acesta poate înființa inflamație și provoacă pneumonie. Acest lucru este cauzat de găurile prea mari.

Țineți catelul ușor și cu fața în jos pe poală - nu țineți niciodată un cățeluș pe spate pentru a le hrăni. Puneți mamelonul în gură și lăsați-le să sugă. Mamelonul ar trebui să fie ținut orizontal puii sau la un unghi ușor.

Deci, cât de multă formulă ar trebui să mănânce un catelus nou-născut? De cele mai multe ori, un catelus va avea nevoie de șase feeduri pe zi și cel puțin una noaptea. În momentul în care ajung la vârsta de trei săptămâni, acest lucru va fi redus la patru feeduri pe zi și nimeni noaptea. Puii care sunt sub o lună, au nevoie de aproximativ 3.5 calorii pentru fiecare uncie de greutate corporală la fiecare 24 de ore. Ca cel mai mare lapte de catelus are o calorii in fiecare ml, deci catelusii nou-nascuti au nevoie de un total de 22.5ml care funcționează la aproximativ 3.75 ml în fiecare feed. Acesta este doar un ghid dur și poate fi necesar să îl ajustezi. Cu toate acestea, este întotdeauna cel mai bine să vă dați puii mai multe hrăniți mici, mai degrabă decât câteva mari.

Puii nou-născuți trebuie să fie "ars" la jumătatea drumului și faceți acest lucru prin punerea lor peste umăr exact așa cum faceți cu un copil uman. Și-ai dat înapoi. În curând veți învăța cum să spuneți dacă puii au avut suficientă mâncare. Ei vor avea un stomac plin, se vor simți cald și vor fi somnoros de cele mai multe ori. În general, doar puii foame se trezesc și plâng! Cu toate acestea, dacă catelul se simte rece și este letargic sau este scufundat, acesta este un semn rău și trebuie să vă apelați imediat. Puiile reci care nu mănâncă pot merge în jos foarte rapid și pot avea nevoie de fluide IV și o pereche de nopți în tratamentul pacientului la VET.

Odată ce hrănirea sa terminat, puteți ajuta puii să digerați feedul și prea poop și pipi prin frecare zona lor de burtă inferioară.

Un copil mic care hrănește catelul la labrador pe iarbă

Hrăniți foarte mici pui de rasă de jucărie

Puiile de rasă de jucărie sunt incredibil de mici și hrănirea acestora poate fi o provocare imensă. Cel mai slab dintre așternut (adesea numit runt) sunt adesea foarte slabi și au probleme de hrănire. Este posibil ca ei să nu fie suficient de puternici pentru a suge și chiar cele mai mici sfârcuri pe care le puteți obține vor fi prea mari pentru gura lor mică. Cel mai bine este să începeți aceste cățeluși cu un picură de ochi. Dacă este necesar, o puteți strânge pentru a obține mâncarea în gură și apoi tot ce trebuie să facă este să înghiți pentru a obține o anumită nutriție și hidratare. Îndreptați camionul în partea gurii catelusului, astfel încât hrana să nu curgă direct în gât, unde poate provoca sufocarea și gagajul și în cele mai grave cazuri aspirație.

Un picper de ochi este preferabil la o seringă pentru hrănirea unor pui foarte mici, deoarece au opțiunea de a-l suge pentru a-și da ceva. Pe măsură ce primesc mai puternici, îl puteți strânge mai puțin și pot suge mai mult și ei primesc ideea că actul de supt le primește niște mâncare. Acest lucru face mai ușor să le transferați pe o sticlă și pe un mamelon în timp ce cresc.

Seringa este ultima soluție și ar trebui să fie utilizată numai atunci când nu există altă modalitate de a obține hrana în catelul dvs. Este posibil să puteți găsi sfarcuri și sticle care sunt proiectate pentru animale mai mici, cum ar fi iepurii, pe care ați putea folosi pentru a începe.

Câine cu bebelușii ei

Tubul de hrănire și burete hrăniți puii foarte slabi

Tubul de alimentare este o altă metodă care poate fi utilizată pentru puii care nu sunt în stare să asigure. Este o procedură de înaltă calificare și ar trebui să încercați doar să o dați odată o persoană calificată (un crescător experimentat, un medic veterinar sau o asistentă veterinară) ți-a arătat cum să o faci corect. Dacă tubul coboară în vânt (traheea) și nu în jos esofagul (țeavă de alimente), hrana va intra în plămâni în loc de stomac și acest lucru este foarte periculos. Va trebui să achiziționați un set special de alimentare cu tub pentru puii cu tubul de dimensiune corect pentru rasa dvs.

Dacă vă simțiți îngrijorați de puii de hrănire a tuburilor, este posibil să fiți mai confortabil cu alimentarea cu burete, care este mai mare și mai puțin invazivă. Cu toate acestea, pupa trebuie să fie suficient de puternică pentru a suge cel puțin puțin. Tot ce aveți nevoie este un burete mic (bureții cosmetici sunt ideali) și îl tăiați la un capăt pentru a se potrivi cu dimensiunea tatălui câinelui mamei. De asemenea, aveți nevoie de o seringă.

Acum tăiați o gaură la celălalt capăt al buretelor. Umpleți seringa cu hrană și loviți-o în gaură. Scufundați capătul buretelor în lapte și puneți-l în gura puilor, astfel încât să sugă. Odată ce încep să suge, apăsați treptat pistonul astfel încât seringa să completeze laptele în burete și curge ca pupurile suge. Trebuie să faceți acest lucru exact la rata corectă - prea mult și veți inunda buretele, dar prea puțin și pupul va suge aerul.

Oprirea hrănirii sticlei

Aceasta este doar o măsură temporară! Odată ce puii începe să mestece pe niplu, puteți începe să le porniți pe un amestec de umed de înaltă calitate Puppy Food și înlocuitor de lapte. Acest lucru începe de obicei la vârsta de trei până la patru săptămâni.

Odată ce puiul tău mănâncă și apa potabilă, hrănirea sticlei se poate opri și că puiul tău va primi toată nutriția de care au nevoie de ceea ce mănâncă.

Surse:

  1. Krista Williams, BSC, DVM, Hrănirea puiilor orfani, VCA
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să hrănească sticla un catelus