Puppy vaccinări - lista de fotografii, cronologie & prețurile

Puppy Vaccinări - Lista de fotografii, Cronologie și prețuri

Obținerea noului dvs. catelus este un moment interesant, cu mult de luat în considerare și este important să le oferiți toate miezul Vaccinări pentru pui. Puii sunt vulnerabili la o gamă de boli urâte. Acestea variază de la ușoare la letale. Din fericire, putem să ne protejăm pe cei mici de cele mai multe dintre aceste boli, păstrând până în prezent vaccinurile.

Dar care Puppy Vaccinări sunt necesare și care sunt opționale? Citiți mai departe pentru a afla!

Vaccinări de corespondență

Nevoile dvs. de catelus Cinci vaccinuri de bază pentru a le proteja de cele mai periculoase boli. Pentru a explica de ce catelul dvs. are nevoie de aceste vaccinuri, este important să acoperiți de ce aceste boli sunt atât de periculoase pentru micul dvs. minge de puf. Sunt adesea necesare fotografii de bază Înainte ca un câine să se poată plimba liber în afara.

Rabies

Rabia este o boală virală cauzată de lysavirusuri. Odată ce simptomele de rabie apar, Rezultatul este aproape întotdeauna moarte. Inițial, un câine infectat de rabie arată schimbări comportamentale. Un câine prietenos poate deveni iritabil, în timp ce un câine normal excitat devine docil. Câinii pot să se prăbușească sau să muște la orice stimul, atacând alte animale sau chiar obiecte inanimate. Un câine infectat ar putea, de asemenea, să lingă și să mestece la locul mușcăturii. Deoarece infecția cu rabie progresează, câinii infectați devin hipersensibili la atingere, sunet și lumină. S-ar putea ascunde în locuri întunecate ca rezultat. Paralizia maxilarului urmează, rezultând în spumă la gură. În acest moment, câinii infectați experimentează dezorientarea și paralizia picioarelor posterioare.

Câinii nevaccinați sunt cei mai expuși riscului de infecție a rabiei. Cei care Roam în aer liber fără supraveghere sunt la un risc ridicat, mai ales atunci când sunt expuse animalelor sălbatice și alți câini vagabonzi. Deoarece rabia este o astfel de amenințare a sănătății publice, vaccinul rabiei este recomandat la nivel mondial. În SUA, este ilegal să nu vă vaccinați câinele împotriva rabiei. Verifica statul dvs Legi specifice care trebuie să fie în siguranță. Vaccinul rabiei nu este considerat un vaccin de bază în Marea Britanie, dar este necesar pentru a călători în străinătate sau pentru a reveni la Marea Britanie sub schema de turism pentru animale de companie.

Distemper

Canin distemper (CDV) este o boală virală care infectează câinii. La câini, cauze de dezamăgire febră mare, inflamație oculară, întărirea nasului și a picioarelor și vărsăturile și diaree. Pe măsură ce boala progresează în măduva spinării și în creier, simptomele neurologice se pot manifesta. Aceste complicații includ incontinența, ședințele musculare, convulsii, salivarea și mestecarea, sensibilitatea la lumină și chiar orbirea și paralizia. Câinii care supraviețuiesc distemperului continuă să aibă atât complicații care să pună în pericol viața, cât și să pună viața în pericol pentru restul vieții lor. Complicațiile care nu amenință viața includ boala tamponului și hipoplazia smalțului. Semnele mai dăunătoare includ deteriorarea progresivă a abilităților și convulsii mentale.

La câini, distematorul este răspândit prin expunerea în aer și chiar prin mâncăruri comune și boluri de apă. Deoarece boala se răspândește cu ușurință și are astfel de efecte devastatoare, vaccinurile sunt adesea obligatorii pentru puii. Există un număr de vaccinuri împotriva distemperului pentru câini.

Canin hepatită / adenovirus

Infectious hepatita caninei (ICH) este o infecție hepatică acută cauzată de canin mastadenovirus a. În timp ce virusul începe replicarea în amigdale, în cele din urmă continuă să infecteze un ficat al câinelui și rinichi. Simptomele lui Ich includ Febră, pierderea apetitului, edem cornean, icter și encefalopatie hepatică. Cazurile severe au ca rezultat tulburări de sângerare și hematoame în gură. Dacă cazurile severe merg netratate, moartea poate apărea secundară infecțiilor bacteriene sau a bolii hepatice. Câinii care se recuperează de la Ich trăiesc adesea cu edem cornean cronic și leziuni renale după aceea.

Din fericire, mulți câini se recuperează spontan de la ICH. În ciuda ratei bune de recuperare, Efectele bolii asupra ficatului și rinichilor o fac foarte periculoasă pentru câțiva câini. Pe lângă acest lucru, virusul se răspândește prin fecale, urină, saliva și descărcare nazală, făcându-l ușor transmisibil la alți câini. Cele mai multe vaccinuri combinate includ un vaccin împotriva lui Ich, datorită acestui lucru.

Parvovirus

Canin parvovirus (CPV) este un virus extrem de contagios la câini. CPV este Fatal în 91% din cazurile netratate. Câinii care contractează această boală prezintă semne ale bolii în termen de trei până la șapte zile. Simptomele încep de obicei cu letargie, urmată îndeaproape prin diaree sângeroasă, vărsături și pierdere în greutate. Precum și acest lucru, căptușeală intestinală a câinelui suferă de necroză, provocând anemie, pierderea de proteine ​​și endotoxemia. Împreună cu aceste simptome, nivelurile de celule albe ale câinilor infectate se încadrează, lăsându-le vulnerabile la infecțiile secundare. Acești factori duc la șoc și moarte. Dacă un câine supraviețuiește CPV, ele rămân în general contagioase timp de trei până la șase săptămâni.

Deoarece CPV este extrem de contagioasă, Prevenirea este singura modalitate de a proteja puii de la parvovirus. Din acest motiv, canin parvovirus este întotdeauna dat în vaccinuri combinate pentru pui. Ar trebui să așteptați până când catelul dvs. are primele două vaccinări pentru a le introduce altor câini.

Parainfluenza

Canin parainfluenza (CPIV) este un virus extrem de contagios care rezultă în mod obișnuit tuse de canisa (traheobronchită infecțioasă). Câini cu CPIV în mod obișnuit prezent cu a Tuse uscată persistentă, febră, descărcare nazală, inflamație oculară, letargie și pierderea apetitului. În plus, acest virus se poate dezvolta în pneumonie dacă este netratată. Câinele dvs. este cel mai expus riscului de complicații grave dacă sunt deja în stare de sănătate proastă. Unii câini altfel sănătoși se recuperează de la CPIV fără nici un medicament, iar infecția își desfășoară în mod obișnuit cursul de peste două săptămâni.

Deoarece parainfluenza are o rată mai bună de recuperare decât alte boli, nu este întotdeauna considerată a fi un vaccin de bază. Cu toate acestea, majoritatea caniselor vă vor cere vă vaccinați câinele împotriva CPIV înainte de îmbarcare. Acesta este, de asemenea, cazul unor spectacole de câine și cursuri de formare.

vaccinul parvovirus
Parvovirusul este extrem de contagios!

Vaccinuri de catelus non-core

Vaccinări de catelus non-core sunt opționale în funcție de stilul de viață al catelusului și de starea de sănătate. Ele sunt cele mai multe administrată în mod obișnuit puii care frecventează canițele.

Este important să rețineți că pentru că vă sunt opționale și # 8221; nu te face peste-vaccinarea câinelui Dacă le dați fotografiile de mai jos.

Bordetella

Bordetella Bronchiseptica este o specie de bacterii. Aceasta provoacă în mod obișnuit bronșită infecțioasă la câini. Când este infectat cu Bordetella Bronchiseptica, Câinii suferă de traheobronitis acută, care de obicei se manifestă ca o tuse dură și uscată. Mulți proprietari descriu acest lucru tuse uscată la fel de aproape de vărsături sau gagging ca și cum ceva este blocat în gâtul câinelui lor. Febra și letargia pot apărea și alături de acest lucru. În unele cazuri, poate fi văzută o descărcare nazală albă sau verde. Din fericire, câțiva câini au semne clinice care sunt atât de ușoare sau absente încât acestea merg neobservate.

Bordetella Bronchiseptica Vaccinul pentru cățeluși nu este obligatoriu. Cu toate acestea, este recomandat câinilor care prezintă un risc crescut de a contracta boala. Aceasta include Câini care frecvente caniuri, saloane de îngrijire, spectacole de câine și câine evenimente sportive.

Leptospiroza

Leptospiroza este o infecție cauzată de bacterii în genul Leptospira. Semnele de leptospiroză la câini variază. Unii câini nu prezintă semne de a nu fi rău. Alții coboară cu o boală ușoară și tranzitorie, recuperându-se spontan. Alți câini dezvoltă o boală severă care duc la moarte. În general, semnele de leptospiroză includ Febră, tremurând, icter, letargie și inflamație dureroasă a ochilor. Câinii cu infecții severe pot dezvolta tulburări de sângerare, ceea ce duce la vărsături și fecale sângeroase. Unii vor dezvolta, de asemenea, picioare umflate sau vor acumula fluid în piept.

Câini de lucru, câinii care trăiesc aproape de păduri, iar câinii care trăiesc în ferme sunt la un risc crescut de a obține leptospiroză. Cei care trăiesc în climate umede și calde sunt, de asemenea, la un risc mai mare. Cu toate acestea, orice câine poate obține leptospiroză. Acest vaccinare Pentru ca puii este non-core, deoarece nu toți câinii sunt frecvent expuși bacteriilor.

Boala Lyme

Borrelia burgdorferi este un tip de bacterii spirochete. Această bacterie există în America de Nord și Europa și este o cauză principală a bolii Lyme la animalele de companie. Pentru a rezuma ciclul său de viață, Borrelia burgdorferi Circulează între căpușe cu corpuri grele și gazde vertebrate într-un ciclu cunoscut sub numele de ciclul enzootic. Câinii infectați cu Borrelia burgdorferi prezent cu unele simptome distincte. Câinele tău poate Deodată se dezvoltă îmbinări umflate și dureroase și nu pot să meargă în mod normal.

Interesant, există un vaccin împotriva bolii Lyme pentru câini, dar nu pentru oameni. De fapt, există mai mult de trei Vaccinuri comerciale Pentru boala Lyme la câini. Aceste vaccinuri sunt non-core, deoarece nu toți câinii trăiesc în zone în care sunt cu mare risc de infecție.

Coronavirus

Coronavirusurile sunt un grup de viruși care provoacă boală ușoară la animale la animale. Coronavirus Canine (CCOV) În mod normal, provoacă o boală de auto-limitare la câini. Cel mai tipic semn al CCOV este debutul brusc al diareei. Scaunele sunt libere cu un miros rău și o nuanță portocalie, Uneori, împreună cu sângele sau mucusul. Un sever caz în 2005 Febră cauzată de febră, enterită hemoragică, congestie hepatică și splinele extinse la șapte câini. Câinii pornesc, de asemenea, un coronavirus generat fără legătură, Coronavirus respirator canin (CRCOV). Acest virus este mai strâns legat de coronavirusul bovin și coronavirusurile umane care cauzează răceli comune. Se manifestă ca o infecție respiratorie acută, dar ușoară. Un număr mic de câini infectați progresează să aibă pneumonie.

Câinele dvs. poate primi un vaccin CCOV non-core, dacă se potrivește stilului și circumstanțelor lor de viață. Câinii sunt cel mai expus riscului în caniuri și adăposturi pentru animale. Nu există vaccin pentru CRCOV la câini. Nu este legată de CCOV, prin urmare vaccinurile pentru CCOV sunt ineficiente la prevenirea CRCOV.

Coronavirus vaccin pentru câini
Câinele dvs. poate primi un vaccin CCOV non-core, dacă se potrivește stilului lor de viață.

Giardia

Giardia este un microorganism parazitar care reproduce în intestinul subțire. Asta duce la o boală diareică cunoscută sub numele de Giardiasis. Câinii au o rată din păcate de infecție, la fel de mare ca 30% în canise. Infecția este, de asemenea, mai răspândită în puii. Microorganismul poate persista în mediul înconjurător, făcând zonele de iarbă infectate timp de o lună sau mai mult după exercitarea câinilor infectați în ele.

Un vaccin din Giardia este disponibil în comerț în SUA. Cu toate acestea, vaccinul este Nu este aprobat de AAHA și a fost întreruptă. Poate împiedica vărsarea microorganismului în urină, dar nu împiedică infecția suficient de eficientă pentru a fi eficientă. În schimb, vaccinul este utilizat în mod obișnuit pentru a trata infecția.

Canin gripa h3n8

Canin gripa h3n8 provine din cai și a început doar să infecteze câinii în mai mulți ani. Virusul este acum endemic la câinii din SUA. Din fericire, procentul câinilor care mor de această boală este foarte mic. Mulți câini sunt asimptomatici, în timp ce oThers coboară cu boli grave și pneumonie.

Vaccinurile sunt disponibile în SUA pentru a proteja câinii împotriva H3N8. Cu toate acestea, acestea nu sunt recomandate pentru fiecare câine. În schimb, sunt date pentru a proteja câinii care sunt la cel mai mare risc, cum ar fi acelea în canițe sau adăposturi pentru animale.

Costul vaccinărilor catelului

Costul mediu al Puppy Vaccinuri este între 75 și 100 de dolari, in conformitate cu Clubul american Kennel. Vaccinurile de bază ale catelusului sunt incluse împreună într-un vaccin combinat numit DHLPP. Acest vaccin acoperă distematorul, hepatita, leptospiroza, parvovirusul și parainfluenza. Dacă locuiți în SUA, catelul dvs. va avea nevoie, de asemenea, a Core Rabies Vaccin pentru $ 15 la $ 20. Unele adăposturi de animale percep mai puțini bani pentru vaccinurile de bază, potențial scăzând prețul la 20 de dolari sau pot fi chiar libere. Dacă achiziționați un câine dintr-un adăpost, cel mai probabil vor fi vaccinați până la vârsta pe care o ai.

Programul de vaccinare a catelului

Vaccinările de catelus trebuie administrate la intervale regulate pentru a asigura o protectie maxima. Este important să vă aduceți cățelușul dvs. de boostere de care au nevoie pentru că Puppy vaccinările sunt ineficiente fără ele. Poți să folosești Testarea titerului Pentru a alege timpul cel mai potrivit pentru a continua cu o lovitură de rapel.

DHLPPC

Catelul dvs. ar trebui să primească primul lor Vaccinul DHLPPC la șase sau opt săptămâni. De aici, catelul tău ar trebui să primească boosters la fiecare trei săptămâni până când sunt 16 săptămâni. În funcție de momentul în care ați vaccinat catelul, boosterele lor ar trebui să urmeze acest program de vaccinare:

  • a doua lovitură între 9 și 11 săptămâni,
  • a treia la 12 la 14 săptămâni,
  • al patrulea la 16 până la 17 săptămâni, și în cele din urmă,
  • Catelul tău ar trebui să primească o lovitură de rapel la vârsta de 12 luni.

După acest punct, catelul dvs. are nevoie doar de un vaccin DHLPPC la fiecare trei ani.

Bordetella

Puppy-ul tău Vaccinul bordetella pot fi date încă 10 săptămâni. in orice caz, Majoritatea veterinarilor vor da vaccinului Bordetella la 14 până la 16 săptămâni. Acest lucru se datorează faptului că anticorpii maternali dispar până când catelul dvs. are între 14 și 16 săptămâni. Multe facilități de canisare vă vor cere să vă vaccinați catelul la fiecare 6 luni pentru a-și păstra protecția la curent.

Rabies

Vaccinurile rabie sunt de obicei administrat la vârsta de 16 săptămâni. Cu toate acestea, vârsta precisă variază între state. Unele state, cum ar fi Pennsylvania, necesită ca vaccinurile din rabie să fie date la 12 săptămâni. Verificați legile statului pentru a fi în siguranță! În majoritatea statelor, puii necesită un rapel de rabie la un an după vaccinul inițial. Ulterior, câinii au nevoie de boosters la fiecare trei ani. Din nou, frecvența variază între stări.

Giardia

Până în prezent, niciun studiu nu sugerează acest lucru Vaccinuri din Giardia diminuează infecțiile din Giardia. Prin urmare, utilizarea lor ca vaccinuri a fost întreruptă. În schimb, vaccinurile din Giardia sunt folosite ca un ajutor imunoterapeutic în timpul tratamentului, alături de medicamentele antiprotozoal și antibiotice.

Lyme

Pentru că Vaccinul Lyme nu este un vaccin de bază, nu există o vârstă specifică pe care veterinații par să fie de acord să înceapă vaccinarea. Primele estimări se varsă între 10 și 16 săptămâni, dar este cel mai frecvent dat la 12 sau 14 săptămâni. După prima lovitură, un rapel este dat două până la trei săptămâni mai târziu. Deci, dacă vă vaccinați catelul la vârsta de 14 săptămâni, ei ar trebui să primească un rapel la vârsta de 17 săptămâni. Ar trebui să urmeze boosterele anuale.

Puppy Vaccinări - Întrebări frecvente

Au mai multe întrebări despre vaccinările de catelus? Simțiți-vă liber să navigați întrebările frecvente pentru mai multe detalii. Daca ai dubii, Întrebați întotdeauna veterinarul dvs. pentru sfaturi.

Câte vaccinuri au nevoie de catelus?

Câștigul tău cere Cinci vaccinuri de bază începând cu vârsta de 6 până la 8 săptămâni. Acestea sunt vaccinuri pentru rabie, distemper canin, hepatită de cantină infecțioasă și parvovirus. Vaccinul parainfluenza canin este uneori dat cu aceste vaccinuri de bază, dar nu este întotdeauna văzut ca un vaccin de bază.

Vaccinurile de bază sunt în mod normal date toate dintr-o dată într-un pachet numit DHLPP. Pentru imunitate maximă, catelul dvs. primește vaccinări de rapel la fiecare trei săptămâni până la vârsta de 16 până la 17 săptămâni. Acest lucru este depășit cu un rapel la vârsta de 12 luni. Ulterior, catelul dvs. ar trebui să primească numai boosters la fiecare trei ani.

Câte fotografii PARVO face o nevoie de catelus?

Cele mai multe pui vor primi vaccinul parvovirus cu celelalte vaccinuri de bază. În ansamblu, catelul dvs. va primi Cinci vaccinări inițiale pentru parvovirus. Patru dintre acestea sunt boosteri după împușcat inițial. După rapel de 12 luni, catelul dvs. are nevoie doar de revacinări parvovirus după trei ani. Dacă câinele dvs. trăiește timp de zece ani, ei vor avea nevoie doar de revaccinări la patru, șapte ani și zece ani.

A fost odată practică comună să reevalueze câinii pentru parvovirus anual. in orice caz, Cercetări mai noi arată că Răspunsul serologic persistă timp de cel puțin 2 până la 3 ani. Acest nivel de imunitate este posibil numai atunci când vaccinurile sunt actualizate.

Parvo Shots pentru Pui
Catelul dvs. va primi inițial 5 fotografii de vaccin PARVO.

Cât de vechi ar trebui să fie căppies pentru primele fotografii?

Catelusul dvs. ar trebui să primească vaccinări Începând cu vârsta de 8 săptămâni. În timp ce este posibil să vă vaccinați catelul mai devreme decât acest lucru, majoritatea veterinarilor vor sfătui. Asta pentru ca Anticorpi maternali poate interfera cu eficacitatea unui vaccin.

Când sa născut catelul tău, au primit imunitate pasivă de la mama lor prin anticorpi maternali. Anticorpii maternali nu durează pentru totdeauna și sunt direct proporțional cu nivelul imunității în mamă. De exemplu, dacă mama are imunitate scăzută față de rabie, Anticorpii maternali ar putea oferi doar cinci sau șase săptămâni de ajutor. Dacă imunitatea ei este mai bună, anticorpii pot oferi câteva luni de ajutor. Nivelul de protecție poate fi atât de puternic încât anticorpii blochează o provocare de vaccin. Astfel, dacă catelul dvs. primește un vaccin împotriva rabiei Înainte de anticorpii materni să scadă, efectele vaccinului sunt nulled și puțin la nici o imunitate este câștigată de la ea.

Pot să-mi dau puii primele fotografii?

Dacă nu sunteți un veterinar calificat, Nu poți da catepului tău primele fotografii acasă. În primul rând, riscul de rănire sau de dozare necorespunzătoare a catelului dvs. este foarte mare. Livrarea necorespunzătoare a dozei complete poate duce la ca catelusul dvs. să fie sub-vaccinat. Veți lipsi, de asemenea, facilitățile pentru a vă întrista puii dacă devin prea nervoși sau defensivi pentru a primi fotografiile. În al doilea rând, este ilegal să nu vă vaccinați pe animalele de companie pentru rabie. În cele mai multe state, VET dvs. vă va oferi un certificat de vaccinare cu rabie, astfel încât să puteți dovedi că câinele dvs. este imun dacă este pus la îndoială. Oferindu-i catelului dvs. fotografii la domiciliu, nu aveți nici o dovadă legală că catelul dvs. este imună la bolile periculoase.

Dacă nu vă puteți permite în mod rezonabil vaccinările catelului dvs. cu veterinarul dvs, Luați în considerare alternativele cu costuri reduse. Organizațiile locale de bunăstare a animalelor și grupurile de salvare oferă adesea Vaccinuri cu costuri reduse. Acest lucru este, de obicei, alături de spargerea și neuterizarea costurilor reduse.

Pentru a rezuma, catelul dvs. are nevoie de cinci vaccinuri de bază. Acestea sunt vaccinuri pentru rabie, distemură, hepatită de canină, parvovirus și parainfluenza. Majoritatea veterinarilor livrează aceste vaccinuri ca un pachet numit vaccinul DHLPP. Vaccinările cu catelus non-core sunt opționale în funcție de stilul de viață al catelusului. Asigurați-vă că citiți și articolul nostru despre vaccinarea câinilor gravide de sex feminin.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Puppy vaccinări - lista de fotografii, cronologie & prețurile