Angelfish (spotbreaast angelfish)

Angelfish (Genicanthus sp.), Vedere frontală

Ceva care este unic despre acest tip de Angelfish este că, de obicei, va lăsa corali numai, făcându-le potrivite pentru rezervoarele de recif. Această specie poate obține până la 7 inci lungime și preferă o mulțime de spațiu de înot, deci va trebui să obțineți un rezervor mai mare, cel puțin 125 de galoane, pentru a găzdui acest pește.

Privire de ansamblu de rasă

Nume comune: Black-Spot Angelfish, Spotbreaast Angelfish, Japoneză Swrytatal Angelfish, LyRetail Blackspot și Zebra Angelfish

Nume stiintific: Genicanthus melanospilos

Dimensiunea adulților: 7 inci

Speranța de viață: 10 până la 15 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Pomacanthidae
Western Indo-Pacific, Australia
Pașnic
Toate zonele
125 galon
Omnivore
Scatterer de ouă
Moderat
8.1 până la 8.4
8 până la 12 dgh
72 la 78 f

Origine și distribuție

Această specie se găsește în jurul Fiji, Indonezia și Vanuatu. Această specie locuiește ape moderate până la adâncime pe pante abrupte. Un singur bărbat este de obicei văzut cu mai multe femei.

Culori și marcaje

Acest pește este, de asemenea, numit un Blackspot Angelfish din cauza spotului negru situat pe pieptul bărbatului. Femeia este galben dorsal și albastru deschis ventral. Firul caudal este albastru marin evidențiat de o margine întunecată, albastru-negru pe partea superioară și inferioară. Bărbatul este marcat cu o serie de dungi roșii verticale care acoperă întregul corp de culoare palid. Coada bărbatului este forțată și este galbenă cu margini albastre.

Dincolo de aripa caudală în formă de semilună, se găsesc câteva alte caracteristici notabile în această specie. Au guri mici căptușite cu trei sau patru rânduri de dinți mici de păr, adesea cu vârfuri care au trei puncte. Dinții lor sunt mai scurți decât restul membrilor familiei Pomacanthidae, evident o reflectare a tacticii lor de hrănire a președintelui din coloana de apă față de îndepărtarea algelor de la molozul encrustativ.

Tankmates

Potrivirea înghițirii cu colegii potențiali de rezervoare este o zonă care necesită mai multă preocupare și efort decât dieta lor. Swallowails nu va ataca cu ușurință marea majoritate a peștilor, deoarece sunt destul de pașnici, dar se poate urmări după mic pașnic Planktivores sau să vă hărțuiți de alți planktivore.

Aveți grijă să nu amestecați îngerii înghițiți cu pește care sunt în exterior mai agresivi. Ei pot, și cu siguranță vor fi dominate de agresori mai mari. Un astfel de pește agresiv ar include triggerfish, mare angelfish și majoritatea chirurgului. De asemenea, gândirea ar trebui să fie dată înainte de introducerea oricăror planktivore suplimentare, cum ar fi specia de andias, cu înghițitul.

Bărbații se vor lupta cu bărbații din speciile sale, alți genule genului genicanthus și acei pești care au o colorare similară. Este posibil să fie mai bine să păstrați singur acest pește, ca o pereche mată, sau puteți păstra un mic grup de femele cu un bărbat într-un acvariu mai mare. În mod obișnuit, el ignoră alte specii de pești, inclusiv angelfish nerude. Posibili cisterții includ clownfish, bâlci, gobi, cromi, fluturefishish, leion mic și anghilă.

Habitat și îngrijire

În comerțul cu acvariu, angelfishul înghițit este considerat un expeditor dificil. Dar dacă puteți găsi un specimen sănătos, se stabilește în viața acvariului destul de repede. Datorită dimensiunii și a naturii constante de roaming, dimensiunea minimă a acvariului sugerată pentru acest pește este de cel puțin 125 de galoane. Ar trebui să oferiți acest pește loturi de ascundere a locurilor și Live Rock pentru pășunat. Acest tip de angelfish face un bun locuitor de recife, care nu va nipsa pe corali de piatră și moale (nevertebrate de sesile).

Furnizați zone de mișcare puternică a apei în rezervor în timpul zilei. Utilizați pompe pe cronometre care pot fi oprite după 8 până la 10 ore. Apa bine-oxigenată este optimă. Capacele sunt necesare deoarece acest pește poate încerca să sară din acvariile deschise.

Dietă

În mod natural, un planktivore, acesta este un angelfish care deseori diază pe diatom și alge filamente în acvarii. Ar trebui să fie hrănit o dietă variată de tarife și alimente pe bază de alge marine, cum ar fi creveți proaspeți finți și silversiile înghețate, sare congelată și creveți de mister, preparate angelfish, alge marine uscate (Nori), Fulgi îmbogățite sau peleți care conțin spirulină.

Acest pește va gola de mâncare de pe suprafața apei, ceea ce îl face să înghită aerul în același timp. Nu este neobișnuit ca peștele să se umezească, rezultând că peștele care apare să se lupte în timp ce înotați capul în jos, dar nu vă faceți griji. Peștele scapă de acest aer prins prin expulzarea bulelor din gură și anus. Cu alte cuvinte, ea ars și farts.

Diferențe sexuale

Aceasta este una dintre puținele angelfee care pot fi ușor identificate pe sexe ca bărbat sau femeie, datorită diferențelor lor în aparență. Masculii au o colorare sau un model considerabil diferit de femele. Bărbatul este marcat cu benzi verticale subțiri, care acoperă corpul de la cap până în locul în care se termină aripioarele dorsale și anale, urmată de o zonă cu bandă galbenă la baza coada și, astfel, a numit o zebră angelfish.

Această specie de pește este cunoscută ca o hermafrodită protoginoasă, ceea ce înseamnă că acest pește va adopta colorarea masculină și va deveni un bărbat numai după prima femeie ca o femeie funcțională pentru o perioadă de timp. Când apare ocazia, cel mai adesea din lipsa prezenței dominante a bărbaților, femeia dominantă a grupului local va deveni de sex masculin. Swallowails a preluat până la 30 de zile pentru a finaliza această schimbare de sex.

Creștere

Bărbații atrag femelele să se împerecheze cu o serie de mișcări diferite sau gesturi fin. Bărbații înghițiți se rostogolesc pe laturile lor sau se sprijină în fața femelelor sau se poziționează direct în fața femeii și tremura sau se înclină aripile caudale. Dacă bărbatul are succes în încercările sale inițiale, el continuă ritualul împerecherii.

În timp ce poziționați alături de Femeie, întregul corp al bărbatului va vibra sau se mișca emoționat. Femeia va extinde apoi toate aripioarele ca un semn de încurajare. După câteva secunde ale bărbatului care își dădu capul lângă spatele femeii, perechea a fost separată de doar câțiva centimetri, se rostogolește pe laturile lor și își eliberează ouăle și sperma.

Mai multe rase de pește de companie și cercetări suplimentare

Dacă faceți apel la Angelfish Swallow, și sunteți interesat de un pește compatibil pentru acvariul dvs., citiți:

Check out profile suplimentare de rasa de pește pentru mai multe informații despre alte informații Pești de apă sărată.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Angelfish (spotbreaast angelfish)