Regal angelfish

Pygoplite Diacanthus, sub-adult, Egipt

Din tot peștele din ocean, regal angelfish (Pygoplite Diacanthus) este printre cele mai frumoase. Din păcate, este, de asemenea, printre cele mai dificile pentru un acvarist de novice să păstreze într-un acvariu. Cu toate acestea, având în vedere atenția adecvată detaliilor și unui mediu care satisface nevoile specifice regalului, se poate prospera într-un acvariu de mulți ani.

Privire de ansamblu de rasă

Nume comune: Regal Angelfish, Royal Angelfish, împărăteasa Angelfish, Blue-Banded Angelfish

Nume stiintific: Pygoplite Diacanthus

Dimensiunea adulților: 10 inci

Speranța de viață: 15 ani

Caracteristici

FamiliePomacanthidae
OrigineOceanul Indian, Marea Roșie, Oceanul Indo-Pacific
SocialPașnic, pasiv
Nivelul rezervoruluiMijloc
Dimensiunea minimă a rezervorului100 de galoane (pentru adulți)
DietăOmnivore
CreștereFoarte dificile - ouă plutesc la suprafață
ÎngrijireExpert
ph8.1-8.4
Temperatura72-78 F

Origine și distribuție

Angelfishul regal poate fi găsit în Oceanul Indian de Nord și de Vest, Marea Roșie și Oceanul Indo-Pacific. Sexul angelfishului regal nu poate fi determinat de variațiile de culoare - Cu toate acestea, diferențele de culoare există între exemplarele din Marea Roșie și Oceanul Indian față de cei din regiunea Indo-Pacific. Specimenele din Marea Roșie și Oceanul Indian prezintă o culoare portocalie strălucitoare în zona ventrală și sub gură, în timp ce cei din zona Indo-Pacific sunt gri-gri albastru. Diferența este clară în specimenele adulte, dar oarecum mai greu de discerne în minori. Minorii au aceeași colorare ca și adulții, cu excepția unui punct fals la baza aripii dorsale. Acest loc dispare atunci când minorul ajunge la aproximativ 3 inci în dimensiune.

În sălbăticie, regal Angelfish preferă foarte mult o zonă bogată în mod natural în creșterea corală, atât în ​​interiorul cât și în afara recifului și la adâncimi de la genunchi adânc până la 150 de picioare. Acest pește preferă foarte mult să rămână în apropierea zonelor cu o mulțime de fisuri, crăpături și peșteri unde se poate ascunde rapid de orice amenințare percepută. Cu cât este mai mic regal, cu atât mai aproape rămâne pentru a ascunde capacul. Îngerul regal este de obicei găsit singular sau în perechi mascate sau grupuri mici cu un bărbat și mai multe femei.

Culori și marcaje

Cele mai multe regale Angelfish au dungi portocalii și albe cu margini albastre și negre. Ei au cozi galbene - aripioarele lor anale și dorsale au dungi portocalii și albastre, iar partea din spate a furajului dorsal este negru cu pete albastre. este împodobită cu dungi albe și portocalii tăiate în blues și negru. Există mai multe alte variante în aparență - de exemplu, regal angelfish din Oceanul Indian are capete galbene, în timp ce soiurile Pacificului au capete albastru, iar unele au corpuri galbene cu dungi albe. Minorii arată destul de diferit de adulți, cu un loc de ochi lângă aripioarele dorsale.

Tankmates

Un acvariu de tip recif este foarte preferat de acest pește, deoarece oferă structura Rocky Reef că peștele necesită să se simtă în siguranță. Combinarea regalului Angelfish cu corali este întotdeauna riscantă, dar sunt în general "mai sigure" decât majoritatea celorlalți pomacanți și chiar specii centralizate. Dacă un regal va alege pe corali, acesta este de obicei limitat la un anumit coral sau un tip de coral. Alegerea pentru acvarist este apoi între menținerea coralilor sau a peștelui. Regalele ignoră, în general, speciile, dar au fost raportate pentru a alege anumite corali pietruite mari, cum ar fi tramefifillia sau anumite corali moi, cum ar fi Xenia. Regal Îngerii care sunt bine hrăniți sunt mai puțin probabil să se aventureze cu privire la acvariul caută o altă sursă de alimente.

Regal Habitat angelfish și îngrijire

Îngerii regal sunt cu siguranță peștii agresivi și nu se confruntă cu un pește mai agresiv sau mai mare în același rezervor. Alte Angelfish Deveniți o problemă când depășesc regalul. Plasarea a două regale în același rezervor, de obicei, nu funcționează bine chiar dacă sunt de sex opus - pe care este aproape imposibil să se determine - și cel mai mic este plasat în rezervor mai întâi.

Când achiziționați un regal angelfish, există mai multe "întotdeauna" și mai mulți "nevers" pentru a ține minte. Întotdeauna, vânzătorul vă arată că regalul mănâncă în acvariu (de preferință în mai multe ocazii) înainte de cumpărare. Nu cumpărați niciodată un regal la vânzare. În mod normal, va fi subpar și nu în stare bună de sănătate. Cumpărați întotdeauna îngerii regale care sunt prinși din Marea Roșie, fie din Oceanul Indian, nu din partea Indo-Pacific, deoarece mulți dintre aceste pești sunt încă capturați folosind substanțe chimice și nu vor supraviețui mult timp. Costul va fi mai mult, dar produsul final va fi în valoare de cheltuielile suplimentare.

Este înțelept să carantină un nou regal timp de câteva săptămâni înainte de ao plasa în rezervorul dvs. de spectacol. Regalele nu se adaptează cu ușurință la viața rezervorului și nu au nevoie de distragerile adăugate ale altor pești atunci când încearcă să-și dea seama ce este și nu este sigur să mănânce. Carantină noua sosire Într-un rezervor de 20 de galoane sau mai mari (refugiu funcționează bine pentru acest lucru) până când mănâncă alimente hrănite bine și nu prezintă semne de boală sau paraziți.

Mai mici (minorii de aproximativ 2-3 inci) par să se adapteze la viața rezervorului cel mai ușor. Ei sunt prea tineri pentru a fi stabiliți în căile lor, dar suficient de vechi pentru a supraviețui amenințărilor cu care s-au confruntat.

Regal dieta angelfish

În sălbăticie, regalii pasgurează pe nevertebrate bentonice cu o dorință specială pentru bureți și tunici. În captivitate, acest pește ar trebui să li se ofere o varietate de alimente pentru a se asigura că toate cerințele nutriționale sunt îndeplinite. În timp ce mulți acvaristici au opinii cu privire la cele mai bune alimente care oferă regal, o dietă variată constând din alimente cum ar fi marine roșie Nori, produse de gelatină pro-V, creveți de miță și Krill tocat au fost raportate că funcționează foarte bine pentru acest pește. Pro-V este un amestec înghețat de alge marine și legume într-o bază de gelatină. Pur și simplu tăiați o felie de pro-V din foaie și plasați-o într-o clemă de alimente atașată la partea laterală a rezervorului.

Regal Angelfish nu este un alimentator agresiv și nu se datorează bine atunci când concurează cu planktivorele de hrănire rapidă într-un acvariu comunitar. Alegerea țintelor corespunzătoare pentru regal este imperativă pentru supraviețuirea sa.

Diferențe sexuale

Este aproape imposibil să-i spui unui bărbat dintr-un regal de sex feminin angelfish, deși femelele sunt de obicei un pic mai mari decât bărbații.

Creșterea regalului Angelfish

Angelfishul regal a fost raportat că a fost spawn la amurg sau în întunericul nopții. Femeia efectuează un dans spiraling, în timp ce își eliberează ouăle pentru fertilizare de către bărbat. Ouăle plutesc pe suprafața în care se alătură celorlalte materii vii în supa "Plankton" Soup "din ocean. Ca și în cazul celor mai mulți pești pelagici, foarte puțini acvaristici au raportat deloc succesul cu reproducerea acestui pește în captivitate.

Mai multe rase de pește de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Regal angelfish