Împăratul angelfish: profilul speciilor

Împăratul adult Angelfish

Împăratul de culoare puternic colorat (Pomacanthus Imperator) este un plus viu la acvariul dvs. marin. Aceste pești agresivi sunt fericiți să apară pe multe nevertebrate și au nevoie de o mulțime de spațiu, dar acest pește impresionant va adăuga un contrast îndrăzneț cu colecția de pește. Vizionarea tranziției uimitoare de culori de la minori la adulți face acest lucru un pește marin unic și o experiență memorabilă pentru mulți păzitori de pește.

Prezentare speciala

Nume comune: Împăratul Angelfish

Nume stiintific: Pomacanthus Imperator

Dimensiunea adulților: Până la 12 inci

Speranța de viață: 12 până la 13 ani

Caracteristici

FamiliePomacanthidae
OrigineIndo-Pacific
SocialSemi-agresiv
Nivelul rezervoruluiOrice nivel
Dimensiunea minimă a rezervorului175 de galoane
DietăOmnivore
CreștereNici o reproducere captivă de succes
ÎngrijireIntermediar la avansat
ph8.1-8.4
DuritateModerat hardy
Temperatura72-28 F (22-25 c)

Origine și distribuție

Împăratul Angelfish se găsește în regiunile Indo-Pacific, inclusiv Marea Roșie, Africa de Est, Japonia, Marea Barieră Reef și Noua Caledonie. Se observă, de asemenea, în Hawaii, Puerto Rico și Florida, cel mai probabil de la eliberarea captivă necorespunzătoare. Amintiți-vă, dacă cumpărați unul, sunteți responsabil pentru întreaga durată de viață a acestui pește! Împăratul Angelfish va avea nevoie de mai mult spațiu decât multe alte tropicale marine, deci asigurați-vă că planifica.

În sălbăticie, împăratul Angelfish se adună de-a lungul recifelor de corali în apele superficiale. Minorii preferă să se ascundă sub legături și ca subadulturi, se deplasează la găuri de recif de-a lungul canalelor de supratensiune, unde mesele sunt abundente. Adulții trăiesc în peșteri și pervazuri în apele mai calme recifele, adesea în perechi masculi-feminin sau hareme ale unui bărbat cu mai multe femei.

Datorită diferențierii lor severe de culori, minorii au fost considerați a fi o specie complet diferită până în anii 1930.

Culori și marcaje

Împăratul Angelfish Juvenile are un contrast îndrăzneț al dungiilor regale albastre, alb-negru, care se extind peste corpul său într-un model de arc cu pete pe aripioarele lor dorsale, caudale și anale. Ele sunt foarte asemănătoare cu apariția lui Juvenile Koran Angelfish (Pomacanthus semicirculatus), cunoscută și sub numele de semicercul angelfish. Puteți distinge între cele două de către cercul alb complet la baza coada împăratului Angelfish, în timp ce Coranul are un "C".

Adulții sunt culori viu cu dungi galbene și albastre închise orizontal peste corp. Gura va fi albă sau gri deschis, cu fruntea și operculum un albastru închis la negru. Deși nu poate să arate așa, acest model este excelent pentru amestecarea cu un fundal de recif colorat. Modelul de bandă ajută la ruperea unui pește care se ascunde într-un recif cu lumină contrastantă și umbre.

Tankmates

Ca pește semi-agresiv, împăratul Angelfish nu poate juca bine cu pești mai pașnici. Acestea vor pradă în mod natural pe speciile nevertebrate, inclusiv corali moi, stele de mare, scoici și anemone.

Cel mai bine este să păstrați o singură dată Împăratul adult Angelfish pe rezervor. Dacă aveți mai multe pești pe rezervor, este mai bine să păstrați peștele în perechi de sex masculin legat.

Cele mai bune cisterții pentru Împăratul Angelfish sunt pești mai mici, agresivi, cum ar fi dottyback-urile, femeile și Damselfish. Pești mari semi-agresivi, cum ar fi Tangs și alți îngeri mari ar trebui să fie monitorizați îndeaproape, dar se pot înțelege bine dacă au fost introduse în mod corespunzător, la o dată pentru a limita concurența pentru teritoriu și într-un rezervor suficient de mare. Amintiți-vă, împăratul Angelfish are nevoie de minimum 175 de galoane la start.

Împăratul Angelfish Habitat și îngrijire

Acest tip de pește nu este pentru pescarul de pește începător. Intermediari avansați care au stăpânit și îngrijirea rezervorului de apă sărată și îngrijirea sunt singurii care ar trebui să ia în considerare aceste pești plini de viață.

În sălbăticie, un împărat Angelfish poate avea un teritoriu foarte mare, astfel încât acest lucru se va traduce într-o dimensiune mare a rezervorului. 175 de galoane este minimum pentru un individ, dar mai mare este întotdeauna mai bun, indiferent de tipul de pește pe care îl păstrați. Ca multe alte tropicale marine, păstrarea lor Calitatea calității apei este esențială la bună sănătate și longevitate.

Din moment ce le place să se ridice, având acces gata la rocă live este crucială. Ar trebui să planificați să aveți puțin suplimentar în timp ce le-a scăpat. Împăratul Angelfish, de asemenea, ca să găsească o peșteră proprie, așa că asigurați-vă că există o mulțime de locuri pentru toate soiurile de pește din rezervorul care le place o peșteră confortabilă.

Rețineți că nevertebratele, inclusiv scodele, coralii și stelele de mare, ar putea fi înfundate de împăratul Angelfish, fie că le dau locați să se ascundă sau să le țină din rezervor.

Împăratul angelfish Dieta și hrănirea

Pămânțarea anghețului sălbatic pe o varietate de alimente, inclusiv alge, nevertebrate și corali. Ca și multe alte pești tropicali de apă sărată, mănâncă pe tot parcursul zilei, o trăsătură care ar trebui să fie oglindată în omologii lor captivi cât mai bine posibil.

În captivitate, angelfish poate fi hrănit o dietă peletată marină marină omnivore. Ar trebui să completați dieta cu alge marine uscate, alimente uscate pe bază de alge, crustacee congelate și o varietate de alte diete congelate. Cel mai bine este să le dați a Dieta variată de aproximativ 50% pelete (pot fi diferite soiuri amestecate împreună) în plus față de cel puțin alte două opțiuni înghețate sau uscate. Acest lucru va oferi cea mai bună dietă bine rotunjită.

Deoarece ele sunt pășuni tropicale, va trebui să le hrăniți de 2-3 ori pe zi. Datorită naturii lor agresive, răspândiți alimentele în timpul acvariului, astfel încât toți ocupanții să obțină o cotă echitabilă.

Diferențe sexuale

Deși foarte subtil, adult bărbați și femei Împăratul Angelfish diferă în culoare. Masculii vor avea o colorare mai întunecată chiar în spatele ochilor și culorile feminine în general tind să fie mai puțin vibrante. Fără a avea un bărbat și o femeie matură sexuală unul lângă celălalt, este foarte greu să se diferențieze sexe. Bărbații tind să fie ușor mai mari decât femelele adulte.

Creșterea împăratului Angelfish

Împăratul Angelfish nu a fost crescut cu succes în captivitate în acest moment.

În sălbăticie, bărbatul și femelele se vor sparge. Fertilizarea externă va avea loc și ouăle vor fi deoparte peste recif. Această strategie permite un procent mic din mii de ouă produse pentru a găsi locuri de siguranță departe de prădători.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Împăratul angelfish: profilul speciilor