Cum să îndepărtați algele maro de la acvariul dvs

Alge maro în acvarii

Dacă ați deținut un rezervor de pește, probabil că sunteți familiarizat cu filmul brun temut, care poate prelua rapid interiorul. Acest film este cunoscut sub numele de alge de silice sau alge maro și începe ca patch-uri maro pe pietriș sau pahar al rezervorului. Odată stabilit, acesta poate acoperi rapid cele mai multe suprafețe ale acvariului cu o acoperire brună subțire, închisă.

Această problemă este deosebit de comună în noile acvarii, ceea ce poate provoca îngrijorare pentru persoanele noi de păstrare. Vestea bună este că această problemă este destul de ușor de curățat, în cea mai mare parte, este ușor de îndepărtat. Este, de asemenea, relativ ușor să opriți algele maro de la creșterea chiar în acvariul dvs. dacă știți cauza. Câteva măsuri preventive vor avea rezervorul dvs. să privească excelent și fără alge.

Multe alge maro-colorate

Algele maro adevărate, compuse din Phaophyceae de clasă, sunt un grup mare de alge multi-celulare, incluzând multe dintre algele din apele marine reci, cum ar fi Kelp. Acestea nu sunt tipurile de alge care cresc în acvariul dvs!

De asemenea, algele de aur, clasa Chrysophyceae, sunt un grup mare de alge galbene, găsite în mare parte în medii de apă dulce - ele sunt o sursă importantă de alimente în dinamica web a ecosistemelor de apă dulce. Ele sunt organisme cu un singur celulare care au un perete celuloză celuloză la fel ca o plantă. Mulți sunt, de asemenea, flagelați - având o coadă pentru propulsie - astfel încât acestea sunt în mod normal găsite suspendate în coloana de apă. Aceste alge de aur sunt, de asemenea, adesea găsite în acvariul de acasă.

Cu toate acestea, există un alt tip de alge care crește în medii acvatice - apare maro, în special sub iluminarea artificială în setarea acvariului. Acest lucru este menționat în comerțul cu acvariu ca alge maro sau alge de silice.

Ce este silicagelul?

În starea sa naturală, siliciul element de bază și abundent se combină cu oxigen - rezultatul este silice, care este compusul de bază în gresie, cuarț și sticlă. Deoarece această substanță este disponibilă imediat în mediul acvatic, miriad organisme cu un singur celulare îl folosesc pentru a crea un "clapetă de protecție."Organismele care fac acest lucru sunt cunoscute sub numele de diatome.

Algele de siliciu maro (diatome)

"Algele Brown" este numele comun care se referă la diatomele, clasa Bacillariophyceae, care își găsesc drumul în acvariile de apă dulce și apă sărată. Diatomele sunt organisme unicelulare care pot apărea fie ca celule solitare, fie în colonii.

Cum ar fi plantele și alte alge, diatomete fotosintește lumina în energie. Fiecare specie creează o acoperire cristalină unică în jurul peretelui său celular - ele apar aproape ca fulgii de zăpadă și sunt destul de frumoase sub microscop, chiar dacă funcționează ca o protecție blindată substanțială pentru organismele mici.

Formele planctonice în apă deschisă se bazează, de obicei, pe churnarea turbulentă a apei superioare pentru a le menține suspendate. Dar cele mai multe diatome sunt non-motile, deoarece peretele lor de celule relativ grele îi determină să se scufunde ușor la partea de jos, creând un film subțire peste fundul oricărui mediu acvatic.

Este alge maro periculoase?

În general, diagramele de alge maro nu vă vor face rău peștelui dvs. dacă le păstrați sub control. Unii pești doresc să mănânce aceste diatome și pot ajuta la curățarea rezervorului, dar algele maro nu sunt, în general, bune pentru mediul acvariului de acasă.

Spre deosebire de algele albastre-verzi care pot apărea în foi mari subțiri, aceste diatome nu se lipesc împreună. În general, patch-urile de diatome vor face ca rezervorul să pară mai puțin atrăgător.

Cauzele algelor maro

Algele maro este un eveniment comun într-un acvariu nou înființat. Acvariile ținute în locuri întunecate sunt, de asemenea, mai multe șanse de a dezvolta probleme de alge maro, deoarece plantele și algele verzi care cresc în lumină puternică concurează pentru nevoia de diatome nutritive.

Algele maro este, de asemenea, un semn că chimia apei din acvariul dvs. nu este în echilibru optim. După ce a oferit iluminatul adecvat, îmbunătățirea calității apei ar trebui să fie următoarea dvs. preocupare. În general, puteți privi la câteva cauze principale: excesul de silice sau nitrat în apă sau o abundență de nutrienți.

Silica se poate acumula în acvariu de la apă de la robinet care este ridicată în acid silicic. De asemenea, se poate scurge de la Unele tipuri de substraturi că ați putea folosi, cum ar fi nisipul de siliciu. Dacă problema se datorează unei silice mari în apă, iar algele brune pare să persiste, obțineți o rășină specială de absorbție a silicatului pentru filtrul rezervorului.

În plus, eventual fiind ridicată în apa de la robinet, nitrații care alimentează diatomele se pot acumula din alimente neobișnuite, materiale moarte sau de la peste peștii. Creșterea modificărilor apei pentru a elimina nitrații cu încetinirea creșterii acestor diatome.

Îndepărtarea algelor brun

Pe măsură ce diatomele se odihnesc doar pe fund, o problemă de alge maro este ușor de curățat - nu este necesară spălarea. Acest tip de alge nu aderă puternic pe suprafețele rezervorului și este ușor șters. Doar ștergeți orice decorațiuni ale rezervorului care pot fi afectate, ștergeți toate suprafețele din interiorul acvariului și apoi aspiră pietrișul.

Cea mai grea parte a îndepărtării este, de obicei, scoateți-o din pietriș, dar aspirarea pietrișului cu a sifon o va elimina rapid. Vacutarea este importantă pentru a se asigura că algele nu vor crește cât mai repede.

Într-un acvariu de apă dulce, puteți adăuga un pește de sucker-gură care să mănânce cu ușurință alge maro. Stocul un pledostomus sau mai multe catfish otocinclus pentru a face acest loc de muncă. Într-un acvariu cu apă sărată, multe specii de pește și nevertebrate sunt diatom Grazere.

Prevenirea algelor maronii

Crescând Iluminarea, astfel încât rezervorul obține cel puțin opt ore de lumină pe zi. Ca un nou rezervor se maturizează, algele maro sunt adesea eliminate în mod natural de plante și algele verzi care concurează pentru substanțele nutritive din apă, cum ar fi nitrit și nitrați.

Ca și în cazul oricărei alge, menținând rezervorul curat și efectuarea modificărilor parțiale parțiale parțiale sunt cele mai bune măsuri preventive. Cele mai bune măsuri de întreținere sunt rezumate pur și simplu:

Din păcate, este încă posibilă obținerea algelor în ciuda întreținerii regulate, în special într-un acvariu nou stabilit. Atenția promptă la creșterea bruscă a algelor va împiedica mai târziu probleme mai grave.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să îndepărtați algele maro de la acvariul dvs