Întreruperile de alimentare și acvariile de apă sărată

Pește negru și alb într-un rezervor

Este o realitate rece pe care acvariile (în special acvariile marine) nu pot opera fara energie electrica. Elementele utilizate pentru a vă menține critterii de rezervoare fericiți și sănătoși includ electric alimentat Pompe de aer, Powerheads, proteine ​​skimmers, Alimentatoare automate, și lumini. În cea mai mare parte, echipamentul de acvariu rulează pe electricitate cu curent alternativ (AC), la fel ca aproape toate luminile și aparatele din casa dvs. În A pana de curent, acvariul dvs. nu mai funcționează.

Având nevoile acvariului

Există anumite funcții într-un acvariu cu apă sărată care sunt esențiale pentru supraviețuirea sa: schimbul de gaze și mișcarea apei. Chiar și cele mai sensibile corali dintr-un rezervor de recif pot supraviețui timp de zile fără lumină intensă, dar viabilitatea peștelui, nevertebratelor, coralilor și bacteriilor benefice se deteriorează rapid fără o aprovizionare rezonabilă de oxigen. Acest lucru fiind cazul, în cazul unei căderi de putere, obiectivul principal (atât pe termen scurt, cât și pe termen lung) pentru acvarist este de a furniza oxigen la rezervor și de a deplasa apă (chiar periodic) în rezervor. Aceasta este supraviețuirea oaselor goale și unele dintre sistemele de filtrare a rezervorului dvs. (filtru umed / uscat, filtru de canistru) nu vor funcționa. Bacteriile de nitrificare care locuiesc în rezervor (pe rockul viu, pereții rezervoarelor etc.) va trăi și va continua să proceseze amoniac, nitriți și nitrați dacă oxigenul este furnizat cel puțin periodic.

Pentru majoritatea rezervoarelor, atunci când funcționează corect, o mare majoritate a schimbului de gaze (dioxid de carbon și oxigen in) are loc la suprafața apei a rezervorului. Protein Skimmers și Filtre de scurgere umedă / uscată contribuie, de asemenea, la schimbul de gaze în timpul funcționării normale, dar nu va funcționa în timpul unei pierderi de energie.

Aerarea manuală

Puteți furniza oxigen la rezervor și puteți furniza unele Circulația apei manual în evenimente cum ar fi întreruperile de alimentare. Iată o metodă care este ușor de făcut și funcționează de fapt:

  • Luați orice tip de recipient curat și utilizați-l pentru a scoate o apă de acvariu.
  • Țineți recipientul umplut într-o anumită distanță deasupra acvariului și turnați apa înapoi în rezervor. Repetați acest proces de mai multe ori.

sfaturi

  • Furnizați mai mult oxigen prin turnarea apei deasupra rezervorului, cu atât mai mare cu atât mai bine. De asemenea, oferiți mai mult oxigen, cât mai multe ori repetați turnarea.
  • Veți ști că trebuie să oferiți mai mult oxigen după aerarea manuală dacă peștele vin la garnitura de suprafață pentru oxigen.
  • Pentru a evita murdăria substratului, plasați o placă mică sau un castron în rezervor și turnați apa pe această zonă.

Putere de urgență

Adam Goldstein spune modul în care acvariile sale au supraviețuit mai multor întreruperi de alimentare, unele timp de până la trei zile. Bateriile normale de automobile nu ar trebui utilizate în interior, deoarece emit fumul de acid sulfuric (chestii proaste), dar bateriile Odyssey sunt sigilate (nu emit fum) și, prin urmare, sunt în siguranță pentru a utiliza în interior. Adam a utilizat două baterii de automobile Odyssey cu un rating de amplificare la rece 925 și un invertor de putere de 400 Watt DC-to-AC. Cu această configurare, Adam ar putea să-și desfășoare pompele și filtrele normale, dar nu și-a pornit luminile rezervoare (au folosit prea multă energie electrică). În timp ce a reîncărcat bateriile în mașină, bateriile ar putea fi reîncărcate folosind un panou solar.

Deși nu este o opțiune viabilă pentru mulți oameni, având un generator alimentat cu benzină, poate fi cea mai bună soluție pe termen lung pentru a face o întrerupere a alimentării. Pentru a fi sigur, ei nu sunt ieftini, dar pentru 400 de dolari la 500 de dolari, puteți achiziționa un generator de 5.000 de wați care nu numai că vă va menține acvariul (e) în mod normal, ci și puterea unei majorități a aparatelor electrice din casa dvs. Când vă gândiți cât de mulți bani ați investit în critterii din acvariul dvs. marin, nu este o întindere pentru a realiza că o investiție de 500 de dolari într-un generator este într-adevăr o asigurare ieftină. Planificați cel mai rău și speranța pentru cele mai bune.

Dacă achiziționați un generator, este posibil să doriți să luați în considerare serios un recipient extern de 220 de volți în panoul electric al casei dvs. În acest fel, nu va trebui să lăsați o fereastră deschisă pentru toate cablurile de prelungire pentru a trece prin. Veți putea rula o mulțime de dispozitive electrice cu prizele dvs. normale. Când puterea se stinge, tot ce trebuie să faceți este să vă rotiți generatorul din depozit, conectați-l în recipient și aruncați-l. Asigurați-vă că încercați dincolo de întrerupătorul principal al circuitului dvs. În caz contrar, veți furniza putere o mulțime de alte persoane prin liniile electrice. Dacă nu sunteți extrem de confortabil cu cablajul electric, angajați un electrician licențiat pentru a vă face modificările de cablare.

Dacă nu doriți să faceți investiția în șansa dezactivată că veți fi lovit cu o întrerupere pe termen lung (mai mult de câteva ore), există multe puncte de vânzare cu amănuntul (Walmart este doar unul) care oferă să vă restituie Achiziționarea unui generator dacă îl întoarceți într-o cutie nedeschisă.

Indiferent de soluția dvs. să se ocupe de o întrerupere a alimentării, fie că este cauzată de un defect de viscol, uragan sau de rețea totală, cheia supraviețuirii este să planificați înainte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Întreruperile de alimentare și acvariile de apă sărată