Se bazează pe un acvariu necesar?

Mama și fiul care se uită la acvariu

Nevoia de împământare a unui acvariu a fost descrisă de orice număr de experți. Grupurile de discuții hash asupra celor mai bune metode de a face acest lucru. În timp ce sunt de acord că șocurile pot, să se întâmple atunci când lucrați cu echipament de acvariu, nu sunt de acord că împământarea este cea mai bună modalitate de a aborda problema. Iată de ce.

Sonde de împământare

O soluție populară pentru a preveni șocurile de acvariu este să scadă o sondă de împământare în apă și să locuiască celălalt capăt pe o conductă de apă metalică sau o priză electrică împământată. Sună logică, dreapta? Gresit. Tot ce se realizează furnizează o cale pentru curgerea curentului electric. Între timp, problema subiacentă nu a fost rezolvată deloc.
Vă întrebați vreodată de ce păsările așezate pe o linie de alimentare nu sunt electrocutate? Este pentru că curentul curge prin fir, nu păsările. Acum, dacă acel Birdie drăguț ar fi să-și pună una din picioarele lui pe o altă linie de putere, ar fi o nouă cale pentru curent. Calea nouă merge de la un fir la celălalt fir prin pasăre, prăjit-l la un clare.
Să spunem că un echipament în acvariu este defect. Există electricitate, dar nici o cale pentru curgerea curentului ... încă. Plasați o sondă de sol în acvariu și atașați celălalt capăt pe o țeavă, iar acum curentul are o cale. Curentul va curge din problema de echipament prin apă până la sonda și la țeavă.
Datorită acestei sonde minunate de pământ, peștele sunt acum supuse unui curent electric care curge prin apă. Sigur că este mai puțin probabil să obțineți un șoc dacă vă lipiți degetul în apă, dar problema subiacentă a echipamentului defect nu a fost fixată.

Vindecarea este prevenirea

Cea mai bună vindecare este de a împiedica problema să se întâmple în primul rând. Iată câteva pași simpli pentru a preveni șocurile.

  • Oprire - Sună prea simplu pentru a face o diferență, dar contează. Înainte de a efectua întreținerea acvariului, opriți alimentarea la echipament și deconectați toate cablurile de la prizele de alimentare. Nici o expunere de energie electrică nu este o modalitate de incendiu sigură pentru a vă asigura că nu obțineți un șoc. Același lucru este valabil dacă observați ceva care apare rupt, cum ar fi a încălzitor. Suprimați îndemnul să ajungeți rapid în rezervor și să scoateți echipamentul ofensator. Întotdeauna porniți mai întâi alimentarea!
  • Verificați echipamentul - Verificați în mod regulat toate echipamentele de acvariu pentru fisuri, fire rupte sau becuri rupte. Aceasta include: încălzitoare, pompe de aer, bubbleri, filtre, lumini și orice decor care are un cablu de alimentare sau baterii. Dacă găsiți daune, este înțelept să înlocuiți articolul în întregime.
  • Utilizați un GFCI - Dacă este posibil, conectați echipamentul într-o priză GFCI (Interrupter Circuit de eroare la sol). Un GFCI monitorizează cantitatea de curent care curge de la stalpi fierbinți la nivelul de ieșire din priză. Dacă se detectează orice dezechilibru, acesta călătorește circuitul, tăind astfel fluxul curent. Monitorul poate simți un dezechilibru la fel de mic ca 5 milliampuri și închideți curentul într-o fracțiune de secundă, ținându-vă să deveniți un critter crocant. Este posibil să aveți GFCIS în bucătărie și baie, dar puteți Actualizați orice priză standard. De asemenea, puteți cumpăra benzi de alimentare GFCI și pluginuri de ieșire.
  • Utilizați o buclă de picurare - Acesta este un sfat foarte simplu, dar rar implementat pentru a evita accidentele. Picturile de scurgere nu costă nimic dar timpul dvs. și asigurați-vă că apa nu călătorește în prize electrice. face ca toate cablurile electrice să cadă sub orificiul de la componenta acvariu și apoi să vă întoarceți până la priză. În acest fel, orice apă care picură în jos cablul va cădea pe podea din punctul inferior al cablului și nu se execută direct în priza electrică.
  • Montați benzi de alimentare ridicate - Nu lăsați benzi de alimentare pe podea sub rezervorul unde cer ca apa să curgă în ele. În loc să le montați cât mai mare posibil și să le poziționați astfel încât să puteți avea bucle de picurare.
  • Izolați-vă - Stând pe un covor din cauciuc și / sau purtând pantofi din cauciuc atunci când lucrează la acvariu, va ajuta la evitarea șocurilor electrice.
  • Păstrați-l uscat - Un alt nu-brainer, dar este uimitor cât de des oamenii lucrează în sau în jurul unui acvariu fără un prosop în vedere și apă care picură peste tot. Păstrați zona uscată și aveți o mulțime de prosoape la îndemână în cazul în care aveți nevoie de ele.

În concluzie, săriți sonda de împământare și utilizați metode de bun simț pentru a evita accidentele electrice în primul rând.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Se bazează pe un acvariu necesar?