Cum de a construi propriul dvs. Răcitor de acvariu

Aquarium cu pește și coral
Prezentare generală
  • Timpul total: 2 ore
  • Nivelul de calificare: intermediar

Unele acvarii recife necesită temperaturi de apă mai rece decât temperatura tipică a camerei. Având apă din bara de acvariu sau filtru pompată într-un răcitor, apoi returnat la acvariu poate aduce apa până la temperatura dorită. Puteți face propriul dvs. chiller de acvariu cu aceste planuri de la Don Carner. Aceasta este o metodă rapidă și ieftină pentru menținerea unui acvariu constant temperatura, Mai ales în acele luni lungi de vară fierbinte.

Considerații privind costurile

Acestea sunt estimări pentru cât de mult veți cheltui pe proiect:

  • Frigiderul ar trebui să costă 89 dolari la $ 199 în funcție de dimensiunea pe care o alegeți.
  • Rio 2500 rulează aproximativ 65 de dolari la magazinul local de pește.
  • Fitingurile, tubulatura și conducta nu ar trebui să funcționeze mai mult de 10 până la 15 dolari, în funcție de cât de mult și de stilul pe care îl alegeți.
  • Sperăm că aveți deja un burghiu și biții (i).

O estimare rezonabilă este de 175 USD odată finalizată, care este încă semnificativ mai ieftină decât o unitate comercială. Deși nu este la fel de eficient ca răcitoarele comerciale, aceasta este o alternativă viabilă și va reduce temperatura apei surprinzător de bine. Folosește o Încălzitor prestabilit sau variabil Pentru a echilibra temperatura în cadrul bordului și va deveni hands-free.

Chiller de urgență

Dacă aveți nevoie doar de un răcitor temporar de urgență pentru a vă ajuta să vă mențineți temperaturile rezervoarelor în câteva zile, înlocuiți un piept de gheață (chiar și una dintre acele elemente de etanșare ieftine) pentru frigiderul de dimensiuni de dormit și umpleți-l cu gheață. Aruncați bobina tubului în ea și sunteți gata să începeți răcirea.

Diagrama și instrucțiunile de răcire

Diagrama prezintă aceste elemente:

  • A: Apa care intră de la bara de acvariu
  • B: Apa răcită se întoarce la bordură
  • C: Compartimentul congelator cu o sondă de temperatură atașată la peretele interior al cutiei de răcire
  • D: Tuburi de plastic înfășurate de 3/8 inci
  • E: Carcasa frigorificului și cutia interioară din plastic

Ce veți avea nevoie

Echipamente / Instrumente

  • Drill de mână și 1/2 inch
  • Șurubelnițe
  • Pompa sau puterea

Materialele

  • Frigider de dimensiuni mari
  • 50 la 100 de picioare de tuburi de plastic de 3/8 inch
  • Fitinguri din PVC (coturi de 90 de grade sau conectări drepte, filetate sau alunecare)
  • Aquarium-sigure de etanșare siliconică
  • 1/2 inch țeavă PVC subțire

Instrucțiuni

Dacă este posibil, scoateți caseta metalică care izolează secțiunea Tavă / congelator cu gheață, dar lăsați sonda temporală singură. Acest lucru va oferi un control mai bun al temperaturii globale în cutia de răcire.

Cu cât mai multe bobine, cu atât mai bine efectul de reducere a temperaturii și cu cât funcționează unitatea mai eficientă. În funcție de marca / modelul frigiderului pe care îl utilizați, puteți întâmpina izolarea între carcasă și caseta interioară atunci când găuriți găurile de intrare / ieșire. Nu este nevoie să sigilați ușa frigiderului. S-ar putea să aveți nevoie de acces dacă ceva merge greșit pe drum. În plus, este un loc minunat pentru a vă menține aditivii care necesită refrigerare după deschiderea acestora.

  1. Accesați găurile de acces

    Găuriți găurile de acces în partea de sus sau pe laturi, nu contează.

  2. Tăiați conducta PVC

    Tăiați două bucăți de țeavă din PVC aproximativ 4 inci fiecare.

  3. Introduceți conducta

    Introduceți prin găuri forate și sigilate foarte bine cu siliconul.

  4. Întăriți conductele

    Poate doriți să întăriți aceste țevi cu o epoxid mică de cinci minute înainte de a le etanși cu siliconul. Acest lucru le ține de alunecare înainte și înapoi și ruperea sigiliului siliconic vindecat dacă doriți să mutați frigiderul pe drum.

  5. Fitinguri de lipici

    Lipici sau introduceți fitingurile pe aceste două țevi de acces. Puteți utiliza sfarcurile filetate din Nylon pentru a conecta bobinele de tuburi de 3/8 inch în interiorul cutiei de răcire. În afara, puteți lipi fitingurile de alunecare reduse pentru a găzdui tubulul care rulează de la pompa Rio 2500 Sump la răcitor și înapoi la Sump.

Asta e tot ce există. Amintiți-vă că cu atât mai multe bobine din interiorul frigiderului, cu atât este mai bine efectul de răcire.

Folosind răcitorul de răcire

Setați răcitorul cât mai aproape de Cabinetul de la Sump sau de acvariu. În continuare rularea tuburilor din plastic de la dvs Sump la răcitor și înapoi, cu atât este mai mare modificarea temperaturii datorată temperaturii camerei ambientale. Ați putea folosi izolația de țeavă înfășurată în jurul tuburilor, dar acest lucru este destul de inestetic și nu este necesar decât dacă trăiește într-un mediu foarte fierbinte.

Operațiunea este simplă. Nu uitați să păstrați curgerea suficient de repede pentru a împiedica înghețarea apei în bobinele din interiorul cutiei. Dacă este echipat cu un termostat, frigiderul / răcitorul dvs. va fi mai ușor de controlat. Unele modele vă permit doar să setați temperatura casetei principale, nu compartimentul congelator. Acesta este un alt motiv pentru îndepărtarea divizorului și tava cubului de gheață din aluminiu. Sonda care este atașată la peretele zonei congelatorului va monitoriza acum întreaga cavitate. Setați termostatul frigiderului la nivelul care menține apa răcită la temperatura corespunzătoare pentru a menține constanta temperaturii acvariului.

Încercați să utilizați tubul opac pentru a elimina Algei de creștere în tuburile care rulează de la bord la unitate și înapoi. Veți primi probabil algele negre, nu algele verde strălucitoare pe care le vedeți în și în jurul baldachinului de iluminat. Folosind tuburile din plastic din plastic alb, alb, semi-transparente, a rezultat în această acumulare după șase luni.

Afișați articolul complet
# Chop_1-0 - Chop-Content {max-înălțime: inițial -} # chop_1-0 {afișaj: nici unul;}
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a construi propriul dvs. Răcitor de acvariu