Asigurați-vă propriul baldachin de acvariu

Close-up de înot în pește în acvariu
Prezentare generală
  • Timpul total: 6 ore

O baldachin personalizat de acvariu poate să se îmbrace în partea de sus a acvariului și să ascundă corpurile de iluminat și alte mecanice. Poti Petreceți câteva sute de dolari pe un baldachin comercial, dar de ce ai fi? Pentru doar câțiva dolari puteți avea satisfacția personală prin construirea propriului baldachin, personalizându-l totuși doriți.

Indiferent dacă cumpărați unul sau faceți-vă singur, un baldachin de acvariu este, în esență, doar o structură asemănătoare cutiei, cu un fund deschis, care se potrivește cu acvariul dvs. pentru a ține iluminarea și alte mecanice în timp ce dați acvariul dvs. un aspect complet,. Canopii comerciale sunt uneori vândute împreună cu un piedestal decorativ care se potrivește, dar dacă utilizați un dresser sau o altă piesă de mobilier ca bază pentru acvariul dvs., poate fi un avantaj pentru a vă face propriul baldachin, astfel încât să îl puteți crea LIKING-ul tău.

Canopina noastră DIY este aproape cea mai simplă pe care o puteți face. În timp ce majoritatea copiilor DIY sunt construite cu un cadru de 2 x 2 sau alte cherestea, baldachinul nostru chiar și cu cadrul. În designul nostru, partea din față, înapoi și laturile sunt panouri de placaj simplu care sunt îmbinate la colțurile cu îmbinări cap capului, fiecare colț interior armat cu o pereche de paranteze simple. Toate piesele pentru acest baldachin sunt disponibile imediat la orice centru de origine.

Un strat de placaj se potrivește peste cutia de baldachin, articulat în spate, astfel încât să vă puteți deschide și să o închideți pentru hrănire și Întreținerea acvariului. Corpurile de iluminare pot fi atașate la partea inferioară a becurilor de schimbare superioare este pur și simplu o chestiune de a deschide partea superioară a baldachinului pentru a le accesa.

În timp ce acest design este foarte simplu de construit, este esențial să obțineți dimensiunea exact potrivită. Baldachinul se sprijină în principal Zidurile de sticlă ale acvariului, astfel încât dimensiunea generală va trebui să fie perfectă. Din acest motiv, etapa de măsurare și layout este una dintre cele mai importante pași.

Orice tip de placaj de 5/8 inch sau 3/4-inch poate fi utilizat pentru a vă construi baldachinul, precum și panourile de siding T-111. Placajul de clasă A-C cu o față finită de mesteacan, arțar sau stejar face o suprafață bună fie pentru colorare sau pictură. Cu caseta de bază a baldachinului finalizată, puteți, de asemenea, să vă îmbraci marginile și colțurile cu semifabricate decorative la preferințele dvs. Proiectul nostru se va încheia cu o turnare de lemn de 1 x 4 de-a lungul vârfului și inferior. Această ornament va adăuga ornamentare și, pentru că se suprapune paharul din partea de jos, va face, de asemenea, baldachinul mai stabil ca se află la acvariul.

Ce veți avea nevoie

Echipamente / Instrumente

  • Ruletă
  • Square Square
  • Ferăstrău cu putere (ferăstrău circular, ferăstrău de masă sau jigsaw)
  • Power Burghy cu biți de șofer și biți de răsucire
  • Miter ferăstrău (opțional)
  • Ciocan și set de unghii
  • Pensule

Materialele

  • Cleme de bare
  • Șuruburi de lemn de 2 inci
  • 3/4-inch sau 5/8 inch (cantitatea va depinde de dimensiunea acvariului
  • Suporturi de unghi de 2 inci (8) cu șuruburi
  • Balamale de bandă de 3-inci sau balamale de fluture (2)
  • 1-by-4 panouri pentru tăiere (cantitatea depinde de dimensiunea baldachinului)
  • Lipici de lemn
  • 1 1/4-inch brads
  • Vopsea sau finisaj din lemn (după cum doriți)

Instrucțiuni

  1. Luați măsurători și planificați părțile

    Pentru a începe, măsurați cu precizie lungimea și Lățimea acvariului, și faceți o schiță pentru a determina modul în care placajul, față și spate se vor potrivi împreună. Acest proiect depinde de cutia de baldachin care se sprijină direct pe laturile de sticlă ale acvariului, astfel încât dimensiunile exterioare ale baldachinului trebuie să fie exact la fel ca dimensiunile exterioare ale acvariului.

    După cum se vede în această diagramă, proiectarea noastră de proiectare pentru panourile din față și din spate pentru a se potrivi exact cu lungimea acvariului, cu panourile laterale sandwichate între față și spate. Aceasta înseamnă că panourile laterale vor fi ușor mai scurte decât lățimea acvariului, printr-o cantitate egală cu grosimea atât a panourilor din față cât și din spate. De exemplu, dacă utilizați placaj gros de 5/8 inci, panourile laterale vor fi de 10/8 inci sau 1 1/4 inci, mai scurte decât lățimea frontală la spate a acvariului. Când se unește împreună, piesele vor crea o cutie dimensiunile exacte ale acvariului.

    Înălțimea baldachinului poate fi ceea ce îl alegeți, dar este o idee bună să o păstrați la scară cu înălțimea acvariului. Un baldachin care este de aproximativ 1/4 din înălțimea acvariului asigură o proporție bună, dar acest lucru poate fi ajustat, în funcție de ce fel de iluminare și alte mecanice trebuie să se potrivească dedesubt.

  • Planificați capacul

    Designul nostru solicită un capac simplu articulat care se potrivește exact peste cutia de baldachin. Puteți face acest capac din același placaj folosit pentru restul baldachinului. O pereche de balamale de fund sau balamale de fluture de-a lungul marginii din spate a capacului va fi atașată la panoul din spate al baldachinului și face posibilă deschiderea și închiderea capacului. De asemenea, puteți atașa un mâner de alamă în partea din față a capacului pentru a facilita deschiderea.

    Acum este momentul să planificați modul în care orice corpuri de iluminat vor fi montate pe partea inferioară a capacului. Schiță unde vor fi atașate aceste corpuri de iluminat. Dimensiunea corpurilor de iluminat, împreună cu înălțimea apă în acvariu, poate avea impact cât de mare trebuie să fie baldachinul dvs. Dacă este necesar, efectuați orice ajustare a dimensiunilor totale ale baldachinului și le rețineți pe schițe. Lumina LED este mai ușoară și mai subțire decât iluminarea tubului fluorescent. Luminile cu LED-uri pot fi mai bune dacă atașați iluminatul la partea inferioară a capacului.

  • Tăiați piesele și începeți ansamblul

    Construirea baldachinului va implica mai întâi tăierea și atașarea frontală, spate și laturilor, apoi adăugând partea superioară și, în final, completarea orizilor și finisajului sau pictura proiectului.

  • Tăiați și asamblați partea din față, laturile și spatele

  • Folosind un pătrat de încadrare și creion, aspectul panourilor din față, spate și laterale pe o foaie de placaj, urmând dimensiunile de pe schițe.
  • Tăiați bucățile, folosind un ferăstrău de masă, ferăstrău circular sau jigsaw. O ferăstrău de masă va da cele mai simple tăieturi, dar o ferăstrău circular este, de asemenea, o alegere bună. Dacă utilizați un ferăstrău circular sau un jigsaw, aveți grijă să tăiați tocmai pe liniile marcate - folosind un ghid străpuns poate ajuta.
  • Poziționați panourile din față, spate și laterale împreună într-o poziție verticală pe o suprafață plană de lucru, astfel încât părțile laterale să fie sandwichate între piesele din față și din spate la capete. Utilizați cleme de bare pentru a ține piesele împreună. Asigurați-vă că toate capetele sunt la culoare.
  • Atașați panourile din față și din spate pe laturi prin forarea găurilor pilot, apoi conducând o pereche de șuruburi de lemn de două inci prin panourile din față și din spate și în cereale de margine ale panourilor laterale. Găurile pilot de foraj este esențială pentru a păstra placajul de la divizare.
  • Întăriți fiecare colț interior al baldachinului cu o pereche de paranteze de unghi, atașate cu șuruburile incluse în paranteze.
  • Testați-vă cutia de baldachin pe acvariu, asigurându-vă că este susținută de geam de pe toate părțile.
  • Tăiați și atașați capacul

  • Cu caseta de baldachin încă pe acvariu, luați măsuri de lungime și lățime atentă pentru a verifica dimensiunile capacului.
  • Tăiați capacul la dimensiune folosind un ferăstrău de masă, ferăstrău circular sau jigsaw.
  • Încercați să potriviți capacul de pe caseta de baldachin, asigurându-vă că se potrivește exact conturul casetei.
  • Așezați cutia de baldachin și capacul pe suprafața de lucru, apoi poziționați balamalele de-a lungul marginii din spate, astfel încât o frunză a balamalei se sprijină pe suprafața capacului, cealaltă frunză de-a lungul panoului din spate. Atașați fiecare balama cu șuruburile furnizate.
  • Atașați un mâner în partea din față a capacului, setați înapoi la aproximativ două centimetri de la marginea din față.
  • Așezați cu grijă baldachinul înapoi pe acvariu și asigurați-vă că capacul funcționează fără probleme.
  • Adăugarea de matrițe de tăiere

    Un pas final cheie este de a adăuga orice ornament doriți. Puteți personaliza acest lucru în multe moduri diferite, dar este important ca ornamentele de jos pe baldachin să fie instalate astfel încât să se agreeze ușor la buze peste marginile acvariului. Aceasta va oferi o măsură de stabilitate și va împiedica răsturnarea baldachinului de pe acvariu.

    Un mijloc foarte simplu de tăiere a ta baldachin este de a tăia și potrivi simple 1 x 4 bucăți pentru a servi ca o coroană în partea de sus a baldachinului și a unui șorț de-a lungul fundului. Aceste piese pot fi montate în jurul baldachinului cu articulații simple de cap, cu piesele din față și din spate care se suprapun pe laturi. Sau, dacă sunteți un pic mai calificat, puteți să vă deplasați capetele fiecărei piese de tăiere la 45 de grade, astfel încât colțurile ornamentale să se întâlnească în miterul perfect.

    Atașați bucățile de tăiere la cutia de baldachin cu 1/4 inch Brads și lipici din lemn, astfel încât șorțul inferior se extinde sub marginea baldachinului cu aproximativ 1 inch, iar coroana superioară se extinde suficient în sus pentru a acoperi marginea capacului capacului panou.

    Baldachinul dvs. va prezenta acum un aspect frumos, terminat când este văzut din față, dar văzută din partea laterală, boabele de margine ale placajului va fi în continuare vizibilă. Aceasta nu va face prea multă diferență dacă intenționați să vă pictați baldachinul. Dacă vă colorați baldachinul, puteți ascunde aceste expuse cu bucăți de turnare de colț atașată de-a lungul marginilor verticale ale cutiei de baldachin, montați-le între coroana superioară și semifabricările de jos.

  • Finalizarea baldachinului

    Cum vă terminați baldachinul este cu adevărat până la dvs., deși pictura este un finisaj bun pentru majoritatea structurilor de placaj. Indiferent dacă alegeți să pictați sau să patiți și să vă asigurați că ați terminat suprafețele interioare ale baldachinului, de asemenea. Acest lucru va ajuta la sigilarea lemnului și prevenirea umidității de la înmuierea treptată a lemnului.

    Note privind iluminatul

    După finisare, puteți atașa orice iluminat Vrei la partea de jos a capacului dvs. de pe baldachin. Orice baldachin va limita căldura peste rezervor, asigurându-vă că utilizați corpuri de iluminat la temperatură scăzută, cum ar fi fluorescenți sau LED-uri. Există vreun număr de orificii și ventilatoare pe care le puteți monta în părțile laterale ale baldachinului, după cum este necesar, pentru a controla căldura și umiditatea. În unele cazuri, găuri simple de ventilație forate în părțile laterale ale baldachinului pot fi tot ce aveți nevoie.

    Afișați articolul complet
    # Chop_1-0 - Chop-Content {max-înălțime: inițial -} # chop_1-0 {afișaj: nici unul;}
    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Asigurați-vă propriul baldachin de acvariu