Anables (pește cu patru ochi) profilul speciilor

Anabps Dovii Gill - cele patru pești de ochi

Anables, numit colocvial peștele cu patru ochi, nu are de fapt patru ochi. Ochii îi apar doar împărțiți, împărțiți orizontal în două secțiuni de către o bandă de țesut, ceea ce face să pară patru ochi. Acest pește de locuit de suprafață face o utilizare bună a acestei caracteristici pentru a vedea mai sus și sub apă. Poate căuta mâncare sub suprafață și păstrează un ochi pe prădători de mai sus în același timp. Anables rar părăsesc suprafața. Acest pește este chiar cunoscut pentru a sări pe nisipurile de nisip pentru a smulge insectele terestre.

Prezentare speciala

Nume comune: Pești cu patru ochi, Foureyes Largebescale, Stargazer, Cuatro-Ojos, și pește foosed

Nume stiintific:Anabps Anabless

Dimensiunea adulților: 12 inci (30 centimetri)

Speranța de viață: 6 până la 8 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
AnablePidae
Coasta de Nord-Est din America de Sud din Golful Pariei prin Guyana, Surinam și Guiana Franceză și a trecut de Delta Amazon din Brazilia
Pașnic
Top-locuință
65 galon
În primul rând un carnivor, dar are nevoie de o dietă variată
LiveBearer unilateral
Intermediar
7.0 la 8.5
10 până la 25 dgh
75 la 87 f

Origine și distribuție

Anables se găsesc de-a lungul coastei Atlantic din America Centrală și de Sud și în jurul insulei Trinidad. Habitatul său favorizat este alcătuit din esuarele râurilor și mlaștinile de mangrove înconjurătoare, unde apa este slabă, cu o schimbare de salinitate cu ebzul și curgerea valului.

Culori și marcaje

Corpul lor în general cilindric are o suprafață dorsală de măsline-maro. Flank-urile și burta sunt o culoare cremă ușoară, cu patru dungi închise paralele întunecate începând cu în spatele aripioarelor pectorale mari care decorează flancurile. Caracteristica cea mai vizibilă a acestui pește este cei doi ochi bulbați mari, care ies de la un cap mic.

Tankmates

Acești pești cu patru ochi sunt pașnici, dar vor mânca pește suficient de mic pentru a se încadra în gură. Ele sunt un pește de școlarizare și trebuie păstrate în grupuri de șase sau mai multe. Alte pești adecvați pentru un rezervor brackish ar putea include archerfish sau monos. Opțiunile alternative de acvariu pentru acvariul brandish sunt câteva molii colorate de nailfin sau chiar un grup de cichlidii de cromură portocalie, care ar ocupa o zonă diferită a acvariului.

Anables Habitat și îngrijire

Deoarece acestea sunt pești de înot de suprafață, nivelul apei din acvariu trebuie să fie aruncat de 12 centimetri de sus, dar apa ar trebui să fie de cel puțin 12 inci adâncime, dictând un acvariu cu o înălțime de 24 de centimetri. Peștele cu patru ochi sunt jumperi buni, astfel încât acvariul are nevoie de o acoperire strânsă.

Partea inferioară a acvariului trebuie să fie mobilată cu un 3 inci Pat de pietriș care pot fi suprapuse cu niște roci netede sau chiar cu Bogwood. Cu toate acestea, o suprafață mare de apă trebuie menținută pentru peștele cu patru ochi. În plus, sunt necesare schimbări periodice de apă parțială (20%) cu apă redusă nouă la fiecare două săptămâni pentru a îndepărta nitrații acumulați și pentru a menține o calitate bună a apei.

Anables Dieta și hrănirea

Peștele cu patru ochi apreciază foarte mult insectele vii găsite la suprafața apei. În sălbăticie, dieta lor constă în mare parte din insecte și crabi mici, dar consumă și pești mici, alte nevertebrate, diatome, amfipoduri, melci, midii și viermi în cantități mai mici.

În acvariu, ei vor mânca cu bucurie bastoane plutitoare, pelete, alimente fulgi și alimente uscate prin îngheț și se vor bucura în special de insecte vii la fel de mari ca greierii. Alimente vii sau congelate, cum ar fi creveți de saramură, viermi de sânge și viermi Tubifex, precum și Daphnia pot fi oferite pentru a-și modifica dieta. Toate aceste tipuri diferite de alimente sunt luate în general la sau în apropierea suprafeței apei.

Flake Food Foods și cum să alegeți combinația potrivită pentru pește

Diferențele dintre sexe

Femelele Anables sunt mai mari decât bărbații. În sălbăticie, femelele pot ajunge la aproape 12 centimetri în timp, în timp ce bărbații ajung doar timid de 8 inci. În acvariu, femelele ajung, în general, la o lungime de numai 10 inci. Acești pește devin maturi sexual la vârsta de 8 luni sau când au ajuns la o lungime de 6 inci.

Pe măsură ce peștele de sex masculin se maturizează, axul anal devine modificat într-un organ de sex îngust numit gonopodiu. Este în formă de țeavă, alungită foarte mult și fuzionată într-un tub. Speciile Anabps sunt unilateral LiveBearers - Pe aceste tipuri de pește, gonopodiul masculin și diafragma genitală feminină sunt situate fie pe partea dreaptă, fie pe partea stângă. Pentru a împerechea, trebuie să se asocieze cu un membru al sexului opus care este împodobit sexual pe partea compatibilă.

Reproducerea anilor

Peștele cu patru ochi se vor împerechea și produce în direct tineri fără a fi nevoie de setări speciale. Asigurând că grupul este matur din punct de vedere sexual și include bărbați și femei sănătoase care sunt compatibile sexual unul cu celălalt, se va produce reproducerea. Bărbatul se va apropia de femeie din spate, împingând în mod repetat împotriva ei pentru a stimula împerecherea.

Peștele cu patru ochi sunt LiveBearers în care embrioni în curs de dezvoltare suferă gestații în interiorul peștelui feminin. Aici, fiecare embrion în curs de dezvoltare este hrănit în principal prin sacul de burtă extins embrion, suprafața este acoperită cu vase delice delicate, care pot absorbi substanțele nutritive și oxigenul din alimentarea cu sânge a mamei, în timp ce deșeurile, metaboliții și dioxidul de carbon din embrion sunt dus de aprovizionarea cu sânge a mamei, la fel ca la om.

Perioada de gestație de aproximativ opt săptămâni depinde de temperatura apei și are ca rezultat, de obicei, la 10 până la 15 fry mari care sunt deja 2 până la 2.8 centimetri când femeia le prăjește, de obicei, în primul rând coada.

FRY, care sunt copii miniaturale ale peștilor feminine, poate fi consumată de alte pești din acvariu, astfel încât acestea să fie mutate în propriul rezervor care conține condiții similare cu acvariul principal. FRY va crește rapid dacă sunt bine hrănit cu alimente mici vii, cum ar fi muștele de fructe, viermele de sânge și Daphnia, precum și fulgi și pelete mici plutitoare. Peștele de sex masculin și de sex feminin sunt inițial identici, dar, în cele din urmă, ainul anal al bărbatului se dezvoltă într-un gonopodiu, în timp ce femelele cresc mai repede și sunt în cele din urmă mai mari decât bărbații. Raportul dintre frații de sex masculin la feminin este de obicei unul la unul.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă Anables cu patru ochi se apelează la dvs. și sunteți interesat de pește asemănător pentru acvariul dvs. brackish, verificați:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Anables (pește cu patru ochi) profilul speciilor