Profilul speciilor de pește arowana

Silver Arowana

Intro

Prezentare speciala

Denumirea comună: Arowana

Nume stiintific: Osteoglossum bicirrhosum

Dimensiunea adulților: 3-4 metri

Speranța de viață: 10-20 de ani

FamilieOsteoglossidae
OrigineColumbia, Peru
SocialAgresiv
Nivelul rezervoruluiTop-locuință
Dimensiunea minimă a rezervorului300 de galoane
DietăCarnivor
CreștereGura brooder
ÎngrijireAvansat
ph6.0-7.0
DuritateDGH 1-8
Temperatura75 până la 85 F (24-29 c)

Origine și distribuție

Arowana este un pește de apă dulce din vechile peștii cu fermitate, actinopterygii. Există multe familii de Arowana, originare din America de Sud, Africa, Asia și Australia. Silver Arowana familiară (Osteoglossum bircurhosum) divergente de la verișorii lor asiatici și australieni (Sclepages spm.) în timpul perioadei jurasice.

În comerțul cu animale de companie, există 10 soiuri de Arowana care sunt clasificate prin originea lor. Arowanas de specie Sclepages Formosus (Bonytongue din Asia Aka Green Arowana) și Sclerophages inscriptus (Myanmar Bonytongue aka scripted Arowana) sunt pe cale de dispariție și enumerate ca Citează nivelul I, care necesită o autorizație specială și sunt amenințate cu dispariția.

Unele AROWANAS pot fi foarte scumpe pești de companie. Există rapoarte despre unele soiuri care vând pentru >100.000 de dolari pe pește. Sunt unele state care nu permit transportul lui Arowana Datorită potențialei sale amenințări la adresa speciilor indigene dacă ar fi eliberată.

Culori și marcaje

Diferitele soiuri AROWANA sunt clasificate în mod obișnuit de originea și colorarea lor. Arowana de argint comună este un argint palid la aur. Juvenii pot avea o nuanță albastră și o bar galben-portocaliu de-a lungul părții lor. Alte specii pot fi colorate roșu sau verde, în funcție de specia lor.

Toată Arowana are scale foarte mari cu o pereche de barbeli pe maxilarul lor inferior. Aripile dorsale și anale sunt aproape topite cu coada, dând peștelui un aspect raționalizat.

Tankmates

Indiferent ce varietate, Arowana sunt peștii solitare. Dacă nu aveți un sistem foarte mare și planificați pentru reproducere Arowana, este recomandat doar un singur pește.

Din păcate, unii Arowana sunt mâncători foarte pretențioși și refuză să mănânce altceva decât feedurile vii. Încercați să evitați acest lucru dacă puteți. Rețineți că orice pește viu sau nevertebrate care intră în acvariu ar trebui să fie în carantină înainte de a fi hrăniți. Dacă AroWana vă decide că nu sunt interesați de hrana vii în acel moment, poate fi necesar să luați în considerare îngrijirea pe termen lung a acestor adăugiri.

Arowana Habitat și îngrijire

Arowana poate crește extrem de mare, chiar dacă vor începe înșelătoare mici. Veți avea nevoie de cel puțin 300 de galoane pe pește. Se recomandă să mergeți mai mare dacă puteți și asigurați-vă că aveți un capac solid. În sălbăticie, Arowana sunt obișnuiți să sară pentru mâncarea lor, astfel încât să încerce să scape fără îndoială dacă văd o lumină strălucitoare sau o reflecție pe partea superioară a rezervorului lor. Un rezervor mai larg, mai puțin va împiedica peștele să obțină prea mult impuls spre suprafață. Unii proprietari vor avea un guler de plexiglas sau o plasă în jurul vârfului rezervorului lor cu o ușă laterală pentru a accesa suprafața apei. Acest lucru va permite peștelui dvs. să vâneze în mod natural în timp ce nu zboară din acvariu!

Păstrați rezervorul Arowana fără obstacole. Ei sunt rapid să-și perceapă mâncarea și pot fi împiedicați de o mulțime de articole de decor. Nu te astepta plante vii Pentru a face bine în tancurile Arowana fără suplimente, deoarece există doar un singur pește într-un volum mare de apă, incapabil să producă Niveluri adecvate de nitrați.

O plângere comună în Arowana este un "ochi droopie."Acest lucru se întâmplă atunci când o Arowana trebuie să facă toată vânătoarea de sus, mai degrabă decât de mai jos, ca și omologii lor sălbatici. Arowana sunt vânători de vedere la suprafață, deci fără nimic de vânat pe suprafață, ochii lor încep să se ducă în jos. Mulți pasionați încearcă să corecteze chirurgical acest lucru prin îndepărtarea plăcuței de grăsime retrobulbara în jurul aspectului dorsal al ochiului. În primul rând: Nu încercați niciodată operația pe peștele dvs. fără pregătirea corectă. Utilizați numai o instruire Profesionist veterinar. Adesea, aceste intervenții chirurgicale sunt doar o reparație temporară, deoarece peștele dvs. va continua să vâneze sub ei, acum mai puțin cu succes. În schimb, dați peștelui dvs. ceva pe suprafața care își prinde interesul. Produse alimentare congelate sau pelete acoperite în ulei pentru a le oferi o suprafață mai reflexivă sunt câteva idei bune. Amintiți-vă, ei ar putea încerca să sară pentru orice este la suprafață!

Dieta Arowana și hrănirea

Arowana se află pe spectrul de hrănire a peștelui carnivor. Omologii lor sălbatici sunt cunoscuți pentru apucarea pradă de pe suprafața apei, un stil de viață greu pentru a replica într-un mediu artificial. Dacă este posibil, permiteți-vă peștelui să-și vâneze mesele la suprafață. Vedeți secțiunea de mai sus pentru a crea o zonă de siguranță sau de acces deasupra acvariului.

Cel mai bine este să vă hrăniți Arowana o dietă peletă cu suplimente de carne, cum ar fi Krill și Creveți. Nu introduceți fluxuri vii dacă peștele dvs. este dispus să mănânce dieta peletată. Mulți pasiști ​​au făcut această greșeală și peștele va refuza să se întoarcă la dieta peletată. Poate fi "distractiv" sau "natural" pentru că peștele vostru să vâneze pradă sălbatică, dar ar putea să aducă o boală și cu siguranță nu este o experiență distractivă pentru prada intenționată.

Diferențele dintre sexe

Nu există diferențe externe între Arowana de sex masculin și de sex feminin. Aceasta este una dintre cele mai mari provocări atunci când încercați să reproduceți aceste pești. Se crede că gura de sex masculin ar putea fi puțin mai mare, cu pește de aceeași vârstă și dimensiune, dar acest lucru nu a fost verificat.

Creșterea Arowana

Arowana sunt peștii de gură, în care bărbatul va purta ouăle neobișnuite în gură. În acest timp, bărbații nu vor mânca. Ei vor purta ouăle timp de 50-60 de zile până când ouăle se aprind în prăjituri.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

Bristlenose Pleco (ANCIStrus cirhosus)

Jevadel (Hemichromis bimaculatus)

Texas Cichlid (Herichthys cyanoguttatus)

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul speciilor de pește arowana