Ce pește pot să păstrez cu un pește arcaș?

Archer Fish


Dacă ați cumpărat recent pește Archer pentru rezervorul de pește, vă puteți întreba ce altul Tipuri de pește puteți asocia cu specia. Arcașii pot fi un pic temperamental, chiar agresiv, deci este important să confirme compatibilitatea înainte de a le oferi un nou prieten în rezervorul lor.

Familia Archer este alcătuită din următoarele șase specii:

  • Toxotes Blythi
  • Toxotes Chatareus (Common, Seven-Spot, Largebescale Archer)
  • Toxotes jaculatură (Archer bandit)
  • Toxotes Lorentzi (arcaș primitiv)
  • Toxotes Microlepis (Archer Small)
  • Toxotes oliglepis (Arcaș de Vest)

Taxote Chatareus și Toxotes Jaculaturi, sunt cele două specii văzute în mod regulat de vânzare în magazinele de animale de companie. Sunt atât de asemănătoare că magazinele rareori diferențiate între ele. Este probabil ca, dacă aveți un arcaș, este una dintre aceste două specii.

Iată mai multe informații despre arcașii în general și cum să determinați ce specii aveți.

Deadly Spitters

Arcașii își dedică numele științific din cuvântul "toxotes", adică Bowman sau Archer. Dacă ați văzut vreodată unul în acțiune, veți înțelege cum au câștigat acel nume. Arcașii atârnă chiar sub suprafața apei care se uită la insecte. Când un bug se aventurează în apropierea apei, arcașul scuipă un curent de apă la pradă atât de repede încât insecta nefericită nu o vede niciodată. Insectele trebuie să rămână departe de apă pentru a evita să devină prânzul, deoarece peștele Archer este capabil să filmeze cu exactitate fluxuri de apă până la un și jumătate de metri în aer.

Toți arcașii au un corp adânc, limitat, comprimat, care este punctat de benzile negre pe marginile aripioarelor dorsale și anale. Maxilarul este mare și răsturnat, perfect pentru hrănirea la suprafață. Ceea ce nu puteți vedea este canelura adâncă în acoperișul gurii sale, care se află în spatele capacității uimitoare a arcașului. Prin apăsarea limbii pe acoperișul gurii sale, ea formează un tub prin care apa este forțată prin închiderea rapidă a capacelor Gill. Pentru a-și mări capacitatea de vânătoare, Archerul are ochi mari și o linie superioară dreaptă superioară, care îi permite să se închidă foarte aproape de partea superioară a apei fără a rupe suprafața.

T. Jaculatura vs. T. Chatareus

La observatorul ocazional, cele două specii de arcade vândute în mod obișnuit în magazinele de animale de companie par a fi aceluiași pește. Deși au nevoi similare, unul este mai agresiv decât celălalt, deci este înțelept să știți ce specii aveți.

  • T. jachetă (archerfish banded): Aceasta este cea mai frecvent importată specie de arcaș și este cea mai mică dintre cele două specii comune. Are patru până la cinci trupe care nu au bloturile mai mici între ele și sunt mai pașnice decât vărul, arcașul de șapte puncte.
  • T. Chatareus (Common, Seven-Spot sau Archer Largescale): Arcașul are șapte benzi sau puncte care sunt adesea rupte în mai multe bloturi într-un rând vertical, ceea ce îi face să le numere puțin dificilă. Cântarele sunt, de asemenea, mai mari, oferindu-i o nuanță puțin mai ușoară decât arcașul bandit.

Dacă vedeți un rezervor plin de arcași la magazin, uitați-vă îndeaproape. Cotele sunt observate că unele sunt mai mici, au cântare mai mici și nu au mai multe bloturi mai mici între trupele negre de pe corpul lor. Este recomandabil să selectați unul dintre aceste varietăți, deoarece arcașii mai mari sunt mai agresivi.

Tankmates

Arcașii aparțin apă brută, fapt care este adesea trecut cu vederea. Mediul lor preferat este alcătuit din apă caldă de apă caldă, care limitează colegii de rezervoare la alte pești brandish.

Posibile cisterții includ:

  • Scripturi
  • Monos
  • Knight Gobies
  • Puffers
  • Alți arcași

Ar trebui să fiți conștienți de faptul că, în plus față de necesitatea de apă brută, arcașul dvs. necesită, de asemenea, alimente vii. Deși pot fi instruiți să ia alimente congelate de carne, arcade face cel mai bine când a fost dat alimente vii. Practic, orice insecte sau chiar viermi mici au căzut pe suprafața apei va face. Veți fi uimiți de cât de repede se fixează peștele!

Fapte ciudate care fac ca pescarul de apă dulce să aleagă o alegere excelentă
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce pește pot să păstrez cu un pește arcaș?