11 De sus de catfish rase pentru acvarii tale

Piper corydora cernând prin substrat

Catfishes sunt un grup foarte diversificat de specii, cu doar o mână comună în comerțul cu acvariu pentru animale de companie. Cele mai multe specii de somn sunt cunoscute pentru a fi locuitori de fund, folosind barbele lor sau "Whiskers" pentru a găsi alimente în substratul lor.

Sfaturi de manipulare

Multe specii au hambare protectoare pe aripioarele dorsale și pectorale, deci aveți grijă atunci când manipulați sau nelegați.

01 din 11

Pictul de somn este una dintre cele mai frecvente specii de catfish de acvariu. Deși încep foarte mici, aceste somn pot crește până la câțiva metri lungime în sălbăticie. Pictul de somn este un pește nocturn, deci nu vă așteptați la multă activitate în timpul zilei. Hrănirea ar trebui să aibă loc mai târziu în ziua în care peștele se trezește pentru activitățile lor de seară.

Prezentare speciala

DENUMIREA COMUNĂ: Pictus Catfish, Pictus Cat

NUME STIINTIFIC: Pimelodus picus

Dimensiunea adulților: 5 până la 6 inci

Speranța de viață: 4 până la 8 ani

  • 02 din 11

    Nu fi alarmat - aceste somn ar trebui să fie cu susul în jos! Numit pentru poziționarea și comportamentul lor de înot extrem de unic, somnul de sus în jos este construit inteligent pentru hrănirea de suprafață - exact opusul celor mai multe specii de somn. Ele sunt capabile să înoate dreapta; Side-up și vor demonstra un comportament normal de hrănire de jos atunci când alimentele sunt prezente. Nimeni nu știe așa cum a apărut acest comportament, deoarece vezica de înot și structurile urechii interioare seamănă cu alte somn.

    Prezentare speciala

    Nume comune: Somn cu capul în jos, a șters somnul cu susul în jos în jos

    NUME STIINTIFIC: Synodontis Nigriventris

    Dimensiunea adulților: 4 inci

    Speranța de viață: 5 ani

  • 03 din 11

    Numit pentru masca lor distinctivă "Bandit", Bandit Cory este o specie mică, pașnică de somn. Ca și alte specii Corydora, aceste pești fac cel mai bine atunci când sunt păstrate în grupuri mici. Banditul Cory este, de asemenea, un alimentator noctl, deci nu vă așteptați să le vedeți mult în timpul zilei.

    Prezentare speciala

    Nume comune: Bandit Catfish, Bandit Cory, Cory Cory, Meta River Catfish, Rio Meta Cory

    NUME STIINTIFIC: CoryDoras Metae

    Dimensiunea adulților: 2 inci

    Speranța de viață: 5 ani

  • 04 din 11

    Cea mai obișnuită CoryDora din comerțul cu acvariu este Panda Cory. Numit pentru corpul său alb distinctiv cu pete negre, seamănă foarte mult cu banditul Cory. Calitatea și întreținerea apei sunt esențiale pentru sănătatea bună a Cory și asigurați-vă că le-ați dat o mulțime de locuri pentru a se ascunde în timpul zilei. Ele sunt, de asemenea, nocturne, astfel încât să nu le vedeți prea mult până când devine mai întunecată.

    Prezentare speciala

    Nume comune: Panda Catfish, Panda Cory, Panda CoryDoras

    NUME STIINTIFIC: CoryDoras Panda

    Dimensiunea adulților: 2 inci (5 cm)

    Speranța de viață: 10 ani

    Continuați la 5 din 11 de mai jos.
  • 05 din 11

    Bronzul Cory se distinge prin maro deschis în gri până la colorarea verde. Având în vedere acest model de culoare, aceste CoryDoras sunt minunate la ascunzătoare - ceva care beneficiază foarte mult pe un pește nocturnic. Ca și în cazul altor specii Cory, păstrați-le într-un grup și alimentați substrat.

    Prezentare speciala

    Nume comune: Bronz Cory, verde Cory

    NUME STIINTIFIC: CoryDoras Aeneus

    Dimensiunea adulților: 2.5 inci

    Speranța de viață: 5 până la 10 ani

  • 06 din 11

    Mai frecvent cunoscut sub numele de Plecostomous, aceste somnului sunt cunoscute că își folosesc gurile ca puncte de ancorare. Gurile lor specializate pot surprinde suprafețe, curățarea lor de alge și alte resturi. Unele Plecos pot deveni foarte mari, deci asigurați-vă că ați identificat corect speciile dvs. înainte de a le adăuga în rezervor.

    Prezentare speciala

    Nume comune: Suckermouth Cadfish, Plecostomous, Pleco

    NUME STIINTIFIC: Plecostomul ipostomatic

    Dimensiunea adulților: 3 inci la 2 picioare

    Speranța de viață: 10-15 ani

  • 07 din 11

    Cory cu trei dungi este decorată de un labirint de negru închis la linii maro peste corpul său translucid, irizat. De asemenea, cunoscut sub numele de Leopard Cory, această specie urmează regulile de îngrijire pentru multe CoryDoras, inclusiv hrănirea nocturnă, cerințele stricte de calitate a apei și preferința de a fi păstrate într-o școală mică.

    Prezentare speciala

    Nume comune: False Julii Cory, somn de leopard, Leopard Cory, catfish cu trei linii, cu trei căzuți, Cory Cory, Trilineatus Cory

    NUME STIINTIFIC: CoryDoras Trilineatus

    Dimensiunea adulților: 2.5 inci

    Speranța de viață: 10 ani

  • 08 din 11

    Julii Cory este aproape identic în aparență la cele trei dungi Cory (# 7). Distincția cheie este consistența liniilor de pe capul peștelui. Cele trei dungi Cory vor avea un model complet conectat, în timp ce Julii Cory va avea un model întrerupt alcătuit din puncte. Ele pot fi foarte greu de diferențiat între momentul în care peștele sunt mici.

    Prezentare speciala

    Nume comune: Julii Catfish, Julii Cory, Leopard Cory

    NUME STIINTIFIC: CoryDoras Julii, Sinonim CoryDoras Leopardus

    Dimensiunea adulților: 2.5 inci

    Speranța de viață: 5 ani

    Continuați până la 9 din 11 de mai jos.
  • 09 din 11

    De asemenea, cunoscut sub numele de Pleco Bristlenose, această specie de somnică rămâne relativ mică și nu va depăși acvariul ca alte plăcostomuri. Aceste capturi de pat sunt distinse de părul multiplu sau mușchi, care înconjoară capul, în loc de gura. Deși se vor hrăni cu alge și detritus, este mai bine să le hrănească o alimentație peletată pentru a asigura o dietă bine rotunjită.

    Prezentare speciala

    Nume comune: Pleco Bristlenose, catfish bristlenose, somn de bushenose, nasul bushy

    NUME STIINTIFIC: ANCIStrus cirhosus

    Dimensiunea adulților: 5 inci

    Speranța de viață: 5 ani

  • 10 din 11

    Pepperul Cory se distinge prin aspectul corpului negru sau al corpului maro închis. Deși vârfurile inferioare, pelvine și pectorale sunt albe la translucide, suprafața dorsală a peștelui are o aspect umbrită - perfectă pentru a se ascunde de la prădători în timpul zilei. Această specie este confundată în mod obișnuit cu cele trei benzi și Julii Cory.

    Prezentare speciala

    Nume comune: Blue Leopard CoryDoras, catfish pepperd, Peppered Cory

    NUME STIINTIFIC: CoryDoras Paleatus

    Dimensiunea adulților: 2 până la 3 inci

    Speranța de viață: 5 ani

  • 11 din 11

    Skunk Cory este numit pentru trupa sa neagră îndrăzneață care rulează de-a lungul creastei dorsale a peștelui. Poate fi confundat cu Adolffi Corydora (CoryDoras Aldolfoi), care are o bandă neagră similară, dar este întreruptă de un plasture portocaliu viu pe cap. Ca și alte specii Corydora, Cory skunk face cel mai bine în grupuri mici și într-un rezervor cu o mulțime de locuri de ascuns, având în vedere natura lor nocturnă.

    Prezentare speciala

    Nume comune: Skunk Cory, Cory arcuite

    NUME STIINTIFIC: CoryDoras Arcuatus

    Dimensiunea adulților: 2 inci

    Speranța de viață: 5 ani

  • Ca și în cazul oricărei specii de pești, efectuați-vă cercetarea înainte de a adăuga orice pește într-un sistem nou sau stabilit. Asigurați-vă că În mod corespunzător carantină toate adăugirile noi, și Asigurați-vă că tot peștele au suficientă cameră și sunt hrăniți o dietă adecvată.

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 11 De sus de catfish rase pentru acvarii tale