Profilul speciilor de pește de pește cory

Pepper Cory Pește înotând într-un rezervor

Pepper Corys sunt peștii mici, pașnici care vă pot ajuta să păstrați fundul rezervorului dvs. spumos curat. Sunt, de asemenea, distractive, animale interesante care pot vocaliza în timpul curte. Un alt obicei pe care îl au este "Winking" la proprietarii lor - ochii lor articulați le permit să înclină ochii în jos și să se întoarcă fără să se deplaseze capul.

Ca și alte Cory, această specie se va bloca uneori la suprafața apei și va apărea în aerul de la Gulp. Ei sunt capabili să folosească oxigen atmosferic, deci este normal să le vedem să facă acest lucru din când în când. Cele mai bine păstrate în grupuri mici, sunt o mare adăugare la un rezervor de apă dulce comunitar.

Prezentare speciala

Nume comune: Blue Leopard CoryDoras, somn pupit, cotor

Nume stiintific: CoryDoras Paleatus

Dimensiunea adulților: 2 până la 3 inci

Speranța de viață: 5 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Calichthyidae
Río de la Plata Bazin, Argentina, Brazilia, Paraguay, Surinam și Uruguay
Pește de școlarizare pașnică
Locuitorul de Jos
15 galon
Omnivore, se bucură de alimente vii
Stratul de ouă
Moderat
6.0 la 7.0
Până la 12 DGH
72 la 78 de grade Fahrenheit (22 la 26 de grade Celsius)

Origine și distribuție

Pepper Corys sunt originari din America de Sud, unde au fost descoperite pentru prima oara de Charles Darwin in timpul calatoriilor sale bine-cunoscute la bordul lui HMS Beagle in anii 1830. Casa lor include râurile și fluxurile bazinului Río de la Plata, care este unul dintre cele mai mari bazine hidrografice din lume. Ardeii au fost găsiți în râuri, fluxuri și lacuri mici din Argentina, Brazilia, Paraguay, Surinam și Uruguay. Ele sunt printre cele mai vechi pești care sunt captivi pentru comerțul cu acvariu, au fost crescuți mai întâi în captivitate la Paris, Franța, în 1878.

Denumirea științifică pentru acest pește este derivată din cuvintele latine Cory (adică casca), Doras (adică pielea) și Palea (adică pleacă sau benzi din folie de metal), o referință la colorarea lor naturală. Pepper Corys rămân una dintre cele mai frecvent văzute și cele mai populare, ale CoryDoras genul în comerțul cu acvariu. Majoritatea specimenelor vândute în magazine sunt crescute de crescătorii comerciali din Florida și Asia.

Culori și marcaje

CoryDoras Paleatus, cunoscut în mod obișnuit ca Pepper Cory, este posibil cel mai frecvent păstrat de toate CoryDoras specii, cu posibila excepție CoryDoras Aenus, sau Bronz Cory. Corpul acestei specii este mai degrabă acustic și acoperit cu două rânduri de plăci osoase, cunoscute și sub numele de scutes. Capul este acoperit și în plăci osoase mari, din care este derivat numele său științific. Pe maxilarul superior sunt două perechi de barbeli, care ajută peștele în rumând prin substratul pentru bucățele de mâncare.

Colorarea corpului este de măsline palid la bronz, cu un strălucitor verde irizat. O rețea de marcaje verzi verzi închise acoperă corpul, fără două exemplare care arată exact la fel. Aripile sunt relativ palide, iar aripiul dorsal are o axă întunecată pe primele raze, în timp ce Finul caudal are o stropire de pete fine. Această specie are o adipoză, care are un loc la vârful superior. Soiurile cultivate există în Albino și un soi de aur numit uneori Aur Paleatus. Specimenele capturate de sălbăticie au mai mult contrast în modelare, precum și mai multor irizsiuni decât cele mai multe exemplare de crescătorie.

Tankmates

Mare pentru acvariile mici până la mari, această specie ar trebui păstrată în grupuri de trei sau mai multe. Tankmatele ideale sunt alți pești mici, cum ar fi mici barburi pașnice, danios, lii de lider, kilifish, tetrauri mici și cichlide pitice. Rețineți că această specie preferă apă mai rece, deci evitați păstrarea cu speciile care necesită capătul superior al temperaturilor tropicale. De asemenea, nu le păstrați cu pești mari sau agresivi.

Ca și în cazul celorlalți membri ai acestei familii, piperul Cory are butoaie ascuțite de ras sub fiecare ochi, sub adiposul, și în partea din față a vârfului dorsal. Ele sunt destinate să descurajeze peștii mai mari să le înghiți. Acestea pot, totuși, să prezinte probleme atunci când încercați să ne remediați acest mic somn și să se îngrijească atunci când faceți acest lucru. Această specie este foarte pașnică și, deși destul de activă în timpul zilei, ele sunt, de asemenea, cunoscute pentru ședința într-un singur loc pentru perioade lungi de timp, perceperea zonei pentru a observa biți de mâncare. Ei preferă compania altora proprie și face cel mai bine atunci când sunt păstrate în pistoale.

Un comportament interesant în această specie este capacitatea de a produce sunet prin răpire (mișcare departe de mijlocul corpului) a aripioarelor sale pectorale. Acest comportament este văzut în general în timpul curte sau în minori atunci când sunt în dificultate social.

Pepper Cory Habitat și îngrijire

Ca un locuitor de fund care își petrece zilele săpat prin substrat, această specie ar trebui să fie prevăzută cu un substrat de nisip sau de pietriș fin, de preferință întunecată în culori. Plantele vii sunt ideale, dar pot fi utilizate și plantele artificiale. Cheia este de a oferi o mulțime de locuri de ascundere pentru a le face să se simtă în siguranță și confortabile. Plantele plutitoare reprezintă o opțiune bună, deoarece această specie preferă iluminatul mai subtim. Driftwood sau Bogwood este, de asemenea, un mijloc bun de a da acestor specii să se ascundă.

Pepper Cory Dieta și hrănirea

Pepper Corys savurați alimente vii, dar, de asemenea, faceți bine cu congelate, fulgi, granule și chiar și produse de pelete sau tablete. Alimentele vii pot include viermi de sânge, creveți de saramură, tufifex și viermi albi. Ele sunt în primul rând alimentatoarele de jos și, deși vor crește ocazional la niveluri superioare pentru a apuca un tidbit, ele mănâncă aproape exclusiv pe fund.

Prin urmare, asigurați-vă că alimentele le ating. Peletele sau tabletele scufundate reprezintă o modalitate bună de a se asigura că își primesc o parte corectă a alimentelor. Deși sunt activi în timpul zilei, ei se vor hrăni adesea pe timp de noapte, astfel încât să pună câteva comprimate de scufundare în rezervor chiar înainte de a opri luminile pentru a se asigura că sunt bine hrăniți. Livrați produse alimentare vii de clește - acestea pot fi depuse în jurul decorului de rezervor la bază.

Economisiți bani prin colectarea alimentelor vii pentru peștele dvs

Diferențele dintre sexe

Corile de piper feminin sunt, în general, mai mari decât bărbații și mai rotunjite în burtă. Când este privită de sus, diferența este mai evidentă, deoarece femeia este mult mai largă decât bărbatul. Bărbatul are o aripă dorsală semnificativ mai mare, iar aripioara lor anal este mai indicată decât femeia. Bărbații sunt adesea mai colorați decât femelele.

Reproducerea piperului Cory

O pereche de crescători sau un trio de doi bărbați și o femeie ar trebui să fie selectată. Unii crescători favorizează un raport de sex masculin chiar mai mare pentru a asigura succesul. Crescătorii ar trebui să fie condiționați de hrănirea unor alimente vii mici, cum ar fi viermi de sânge, creveți de saramură, Daphnia și Tubifex. Aceste pești sunt straturi de ou care își vor mânca propriile ouă, ceea ce înseamnă un rezervor separat pentru reproducerea și ridicarea prăpastiei este necesară.

Când este gata să spună, femeia va crește considerabil în circumferință, iar peștele va fi, în general, mai activ. Burta femeii poate afișa o nuanță roșiatică, la fel ca prima rază a finului pectoral. În acest moment, efectuați o schimbare mare a apei (aproximativ 25%) cu apă mai rece decât temperatura apei din rezervor. Intenția este de a renunța la temperatura apei cu aproximativ cinci grade, simulând sezonul ploios, care la rândul său va declanșa reproducerea.

Etapele inițiale de reproducere sunt indicate de bărbatul înotat pe spatele femeii, destul de aproape că barbele sale le pot atinge spatele. Masculii vor prezenta adesea un comportament tremurând în timpul ritualului de reproducere. În cele din urmă, bărbatul își va asuma poziția tradițională "T", cu corpul său fiind într-un unghi drept față de nasul femeii.

Această poziție declanșează eliberarea spermei, precum și una până la 10 ouă, pe care femeia le va înțelege între aripioarele pelvine cupa. Odată ce ouăle au fost fertilizate, perechea se separă, iar femeile depozitează ouăle adezive pe o suprafață pe care a ales-o deja și curățată în acest scop. Acest lucru poate avea loc pe sticlă, tuburi de filtrare sau frunze de plante.

Odată ce ouăle au fost depuse, bărbații vor lansa din nou femeia, iar ritualul de împerechere va avea loc din nou. Acest lucru se repetă până la 200 până la 300 de ouă au fost fertilizate și depuse pe tot parcursul acvariului. Reproducerea poate continua o oră sau mai mult. Odată ce reproducerea este completă, adulții trebuie îndepărtați din rezervor. În aproximativ patru până la șase zile, ouăle vor fi trase, deși acest lucru va varia în funcție de temperatura apei. Apa mai rece poate prelungi incubarea cu până la două zile.

Odată ce ouăle au ieșit, prăjirea poate fi hrănită cu alimente foarte mici, cum ar fi Cyclops, proaspăt creveți de saramură, microunde, sau comercial Pregătirea alimentelor Frys. Să mențină o bună calitate a apei prin efectuarea unor schimbări frecvente de apă.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

Check out profile suplimentare de rasa de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul speciilor de pește de pește cory