Axolotl (pește de mers pe jos mexican): profilul speciilor

Axolotl pe nisip subacvatic

Axolotlul nu poate fi un animal de companie foarte comun, dar este cu siguranță unic unul. Axoloturile sunt un tip de salamandră și poate fi găsit într-o varietate de culori, inclusiv negru, gri, aur și alb. Dar, spre deosebire de majoritatea salamanților, ei nu suferă de metamorfoză de la larva la forma adultă, unde respirația se schimbă de la branhii la plămâni. În schimb, ei rămân acvatic întreaga lor viață. Astfel, ei nu sunt animale de companie, dar pot fi destul de distractive pentru a viziona. Ele sunt relativ ușor de îngrijit și hardy, ceea ce le face potrivite pentru proprietarii de animale de companie începător. Plus, nevoile lor dietetice sunt destul de simple. Cu toate acestea, pentru că își trăiesc toată viața în apă, trebuie să puteți oferi un rezervor adecvat care este păstrat la temperatura potrivită pentru acest animal să prospere.

Prezentare speciala

Nume comune: Axolotl, pește de mers pe jos mexican

Nume stiintific: Ambystoma mexicanum

Dimensiunea adulților: Între 6 și 18 centimetri lungime, deși peste 12 inci este rară

Speranța de viață: 10 până la 20 de ani în medie

Axolotl comportament și temperament

În timp ce axoloturile sunt relativ rezistente la fluctuațiile ușoare ale mediului lor, ele au, de asemenea, corpuri delicate, moi, cu piele permeabilă. De fapt, cea mai mare parte a corpului lor este fabricată din cartilaj decât din os. Aceasta înseamnă că nu ar trebui tratate decât dacă este absolut necesar. Și dacă trebuie să le mutați din rezervorul lor, faceți acest lucru cu o plasă de plasă fină, care nu va încurca niciuna dintre părțile corpului lor.

Odată ce aveți configurarea locuințelor corecte, trebuie doar să cheltuiți câteva ore pe săptămână pe hrănire și curățare. Restul se bucură pur și simplu de ei ca un partener acvatic liniștit. Axoloturile tind să fie destul de îndrăznețe și sunt perfect conținute pentru a vă deplasa despre rezervorul lor, așa cum sunt urmăriți de oamenii lor. Unii vor veni în partea laterală a rezervorului atunci când o persoană este observată.

Cu toate acestea, ele nu sunt în special animale sociale și nu necesită tovarășii de rezervoare. Acestea nu ar trebui să fie păstrate cu alte specii, deoarece axoloturile ar putea încerca să mănânce Pește de pește, și peștele uneori la ei, de asemenea. Chiar tu ar trebui să fii precaut cu privire la locuința lor cu alte axoloturi. Axoloturile juvenile pot fi canibaliste unul față de celălalt, astfel încât acestea sunt cel mai bine ridicate în incinte separate. Adulții pot fi adăpostiți împreună, dar totuși, aveți grijă de tendințe canibaliste. Dacă o parte a corpului este mușcată de un partener de rezervor, un axolot poate regenera de fapt în timp. Cu toate acestea, este încă cel mai bine pentru a evita această situație cu totul.

1:16

Uita-te acum: Axoloturile sunt drăguțe, dar fac animale de companie bune?

Locuind Axolotl

Cel puțin a Rezervor de pește de 15 până la 20 de galoane este recomandat pentru axolotls. Asigurați-vă că rezervorul are un capac sigur, deoarece nu este neobișnuit ca aceste animale să încerce să sară din incinta lor. O zonă de teren nu este necesară în rezervor pentru aceste animale complet acvatice. La minimum, adâncimea apei trebuie să fie puțin mai mare decât lungimea axolotului. Dar adăugarea de profunzime suplimentară va ajuta la calitatea apei și să vă dați animalului mai mult spațiu pentru a vă deplasa.

Păstrați rezervorul într-o cameră rece departe de lumina soarelui strălucitoare cu temperatura apei între 57 și 68 de grade Fahrenheit (14 și 20 de grade Celsius) - Nu permiteți-l să ajungă peste 75 de grade Fahrenheit (24 grade Celsius). Nu este necesară o iluminare specială pentru axolotls (Spre deosebire de multe reptile). De fapt, un loc întunecat, cum ar fi un vas de flori așezat pe partea sa sau un castel de acvariu, este adesea apreciat.

Unii proprietari optează să părăsească fundul rezervorului, deși alții cred că acest lucru ar putea să sublinieze Axolotl dacă nu poate obține un punct de sprijin pe fundul neted. Dacă pietrișul este utilizat în partea de jos, acesta trebuie să fie pietriș grosolan care este mai mare decât capul axolotl. Pietrisul fin poate fi ingerat și provoca o obstrucție.

Apa de la robinet tratată cu un balsam de acvariu care îndepărtează clorul și cloraminele este bine pentru axolotls. Nu folosiți niciodată apă distilată și asigurați-vă că pH-ul apei rămâne între 6.5 și 7.5. (Puteți găsi un kit de testare a apei pentru a verifica majoritatea magazinelor de animale de companie.) Majoritatea proprietarilor găsesc un acvariu filtrat este mai ușor de întreținut, deoarece apa nefiltrată necesită schimbări frecvente pentru a elimina deșeurile. Cu toate acestea, dacă alegeți să aveți un filtru pe rezervor, rata de filtrare ar trebui să fie lentă. Filtre puternice care creează curenți puternici pot accentua o axolotl.

Pentru un rezervor filtrat, curățarea constă în mod obișnuit dintr-o schimbare de apă de 20% în fiecare săptămână, precum și deșeurile de sifonare din partea de jos a rezervorului. Dacă nu utilizați un filtru, probabil că va trebui să faceți o schimbare de apă de 20% zilnic sau în fiecare zi. Nu faceți niciodată o schimbare completă a apei, deoarece acest lucru poate modifica chimia apei prea drastic și stresați animalul dvs.

Ce fel de apă este în siguranță pentru axoloturile de companie?

Alimente și apă

În sălbăticie, axoloturile se hrănesc cu melci, viermi, crustacee, pești mici și amfibieni mici. În captivitate, ele pot fi hrănite o varietate de creveți de saramură, benzi mici de carne de vită sau ficat, viermi, viermi de sânge, viermi Tubifex, altele Fooduri de pește congelate, și pelete de pește comerciale. Nu hrăniți niciun viermi sau pești pe care l-ați prins, deoarece pot purta paraziți. În general, nu sunt necesare suplimente de vitamină sau minerale.

Consultați-vă medicul veterinar cu privire la cantitatea de alimente de oferit, precum și cât de des a vă alimenta Axolotl, deoarece acest lucru variază în funcție de vârstă și dimensiune. În general, mulți adulți iau două până la trei hrăniri pe săptămână. Una dintre cele mai bune metode de hrănire este ținând alimentele în forța de forță rotundă în rezervorul de lângă animal. De asemenea, puteți renunța pur și simplu la alimentele în apă cât mai aproape de axolotl. Dacă axolotlul dvs. nu este interesat să mănânce mult în timpul zilei, încercați să îl hrăniți în seara când este de obicei mai activ. Îndepărtați orice alimente neobișnuite din rezervor în fiecare zi pentru a menține apa curată.

Probleme comune de sănătate

O caracteristică notabilă a axoloturilor este puterile lor regenerative. În cazul rănilor care nu amenință viața, ei pot să-și regleze membrele, coada și chiar și alte părți ale corpului, cum ar fi țesutul inimii și ochiului.

Dar această abilitate remarcabilă nu le protejează de toate problemele de sănătate. Condițiile rezervoarelor nesanitare pot duce la infecții virale sau bacteriene, ale cărei semnează includ letargia și lipsa apetitului. În plus, acumularea de amoniac din deșeuri în rezervor poate fi toxică. Dacă se întâmplă acest lucru, puteți observa, de asemenea, letargie și un apetit slab, precum și gâfâind și inflamație în jurul corpului animalului.

Mai mult, axolotls cu pietriș în rezervorul lor este suficient de mic pentru a mânca sunt predispuse la obstacole gastrointestinale. Dacă axolotul dvs. experimentează o obstrucție, probabil va fi lentă și nu vrea să mănânce. Și dacă nu este tratată cu promptitudine, moartea poate apărea rapid.

Mai mult, axoloturile rareori suferă de metamorfoză într-o formă terestră. Motivele pentru acest lucru sunt prost înțelese, deși ar putea avea de-a face cu hormoni sau caracteristici de apă. Metamorfoza poate fi extrem de stresantă pentru o axolotl și poate scurta în mod semnificativ durata de viață. Dacă observați modificări anormale ale corpului animalului dvs., cum ar fi începând să crească mai mare, aveți un medic veterinar care Specializată în animale de companie exotice examinați-l cât mai curând posibil.

Este legal să dețină o axolotl PET?

Axoloturile sunt ilegale deținute în unele state, inclusiv California, Maine, New Jersey și Virginia. În New Mexico, ele sunt legale deținute, dar sunt ilegale de importul din alte state. Verificați localitatea dvs Legile exotice ale animalelor de companie Pentru a verifica dacă puteți păstra una.

Axoloturile sunt originare din Mexic și sunt considerate o specie pe cale de dispariție datorită pierderii habitatelor, poluării apei și a speciilor invazive. Astfel, ei nu ar trebui să fie niciodată luați din sălbăticie pentru comerțul cu animale de companie. Marea majoritate a axolelor de companie coboară de la animalele captive-crescute care au fost utilizate pentru cercetarea științifică.

Achiziționați Axolotl

Achiziționați întotdeauna un animal dintr-un crescător de renume sau grup de salvare. Este mai bine să nu cumperi un axolotl prin Internet sau un anunț clasificat dacă nu ați vorbit direct cu vânzătorul și vă pot oferi informații adecvate despre animal. Dacă nu vă pot da o documentație amănunțită cu privire la originea și istoricul sănătății, acesta este un steag roșu. Este, de asemenea, ideal să vorbiți cu oameni care au dobândit animale de la acel vânzător pentru a descoperi orice preocupare. Plus, un medic veterinar local exotic vă poate direcționa la un crescător sau salvare bun.

Așteptați să plătiți între 20 și 70 de dolari în medie. Animalele cu o colorare mai rară, cum ar fi cuprul, tind să costă mai mult. O axolotină sănătoasă va fi activă și ar putea accepta alimente dacă o oferiți. Pielea sa nu ar trebui să fie flacără, iar corpul său ar trebui să fie oarecum plumb (spre deosebire de subponderali), deși nu ar trebui să aibă umflături anormale.

Specii similare la axolotl

Dacă sunteți interesat de animale de companie similare, verificați:

În caz contrar, verificați tot celălalt reptile și amfibiene profiluri.

Uita-te acum: 11 animale exotice sălbatice pe care le poți avea ca un animal de companie

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Axolotl Care 101. Spitalul de animale de la Oak Hill, 2020

  2. Axolot. World Land Trust, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Axolotl (pește de mers pe jos mexican): profilul speciilor