Profilul speciilor de pește guppy

Guppy Barbat și Femeie

Guppies au fost o bază de hobby de acvariu de generații. Originarea din bazinele tropicale din America de Sud și Caraibe, aceste pești sunt acum disponibile într-o mare varietate de rase și toate crescute. Mulți păzitori guppy pot începe cu un singur pește, dar fiind purtători în direct cu stocare pe termen lung a spermei, puteți fi în rezervor complet înainte de mult timp.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Guppy

Nume stiintific: Poecilia reticulata

Dimensiunea adulților: 2 inci

Speranța de viață: 2 până la 3 ani

Caracteristici
FamiliePoeciliidae
OrigineAmerica de Sud, Captive-Bred
SocialPașnic
Nivelul rezervoruluiTop, la mijlocul locuitorului
Dimensiunea minimă a rezervorului20 galon
DietăOmnivore
CreșterePurtător de live
ÎngrijireÎncepător
ph6.5 până la 8 ani.0
Duritate100 la 150 mg / l
Temperatura68 până la 78 F (20-26 c)

Origini și distribuție

Guppy a fost crescută în captivitate pentru nenumărate generații, dar inițial a venit din America de Sud. Ele sunt numite pentru Reverendul Thomas Guppy care au identificat inițial aceste pești pe Trinidad. Există sute de diferite gupi găsite în apa dulce din America de Sud, inclusiv Brazilia și Venezuela, și Caraibe, inclusiv Barbados, Trinidad și Tobago.

Culori și marcaje

Există nenumărate soiuri de culoare ale lui Guppies. Bărbații tind să aibă culori mai vibrante decât femelele. În funcție de soi, unele gupiști au cozi scurte, rotunjite, unele "V", iar altele pot avea o coadă alungită jumătate din lungimea corpului lor. Aripile de coadă pot avea un aspect marmorat sau dungi sau peștii pot fi toate una sau două culori. Oricare ar fi combinația de culori pe care o puteți visa, probabil că există un Guppy perfect pentru dvs.

Multe site-uri web și unele magazine de companie vor oferi rase "selectate" sau "unice" găsite nu în cazul în care altceva. De multe ori, aceste tulpini sunt rezultatul unei încrucișări grave și au ca rezultat pește cu funcție imună compromisă și o durată de viață mai scurtă. Încercați să respectați soiurile de masă cu linii bine stabilite. Dacă ajungeți la reproducerea a două tulpini diferite, este posibil să fiți surprinși cum se amestecă variațiile.

Tankmates

Guppies sunt peștii comunității pașnice, ușor de mers și se joacă bine cu un amestec de specii de pești. Poate doriți să le păstrați cu pești asemănători, cum ar fi Platys sau Mollies. Alți tăișuri bune includ pești mici, cum ar fi Neon Tetras sau Zebra pește. Rețineți că orice prăjit de la o femeie activă guppy poate fi cina pentru alte pești din rezervor, atât de mici cisterții să se asigure mai mult FRY supraviețui.

Mulți păstori guppy optează adesea pentru un rezervor Guppy. Sunteți bineveniți să amestecați diferite soiuri de guppy în același rezervor.

Guppy Habitat și îngrijire

Guppies sunt mari pești începători. Ele sunt întreținere redusă și pot tolera unele greșeli începător. Este recomandată o dimensiune mai mare a rezervorului, deoarece Guppies sunt pești foarte activi. Ei prosperă într-un rezervor cu Plante și elemente de decor moale.

Pentru a vă menține populația să explodeze, este recomandat să vă separați bărbații și femelele în rezervoare separate. Femelele Guppy pot stoca sperma pentru mai multe reproduceri, chiar și după separare. Divizoarele rezervoarelor sunt în regulă ca o soluție temporară, dar multe dintre aceste divizoare de plastic, din plastic, nu sunt suficiente pentru a menține pește separat. Două rezervoare separate vor păstra reproducerea nedorită la zero.

Dieta Guppy și hrănirea

Guppies sunt omnivores și fac bine pe a Varietate de feeduri disponibile în comerț. Chiar dacă Guppies sunt mici în dimensiune, dietele pelete, numite micropellete, sunt cea mai bună alegere, deoarece ei țin mai mult decât fulgi. Sunteți bineveniți să adăugați suplimente, cum ar fi dietele și legumele înghețate, dar nu mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână. Dieta completă peletată este cea mai bună pentru cele mai multe specii de pești de companie.

În funcție de temperatura rezervorului dvs. și de alți locuitori ai rezervorului, vă puteți hrăni peștele o dată sau de două ori pe zi. Începeți întotdeauna cu un pic de mâncare și când a fost consumată, adăugați un pic mai mult. Repetați câteva minute și utilizați acest timp pentru a vă verifica tot pe tot peștele. Timpul de hrănire este un moment minunat pentru a vedea dacă vreunul dintre peștii dvs. acționează ciudat sau bolnav.

Diferențele dintre sexe

Există câteva diferențe de gen pe care veți avea nevoie pentru a stăpâni pentru a vă păstra populațiile de sex masculin și feminin separat. Bărbații tind să fie mai mici și mai vibranți colorați. Femelele tind să aibă o colorare maro și sunt mai mari și mai rotunjite.

Pe partea inferioară a peștelui, aripile anale a bărbatului este, de obicei, mai lungă și se compară într-un punct. Aripul anal pe femela Guppy este în formă triunghiulară.

Reproducerea guppy

Mulți pasiști ​​începători vor începe cu o singură femeie guppy și au brusc un roi. De cand Gupies de sex feminin pot stoca sperma, Este nevoie doar de o reproducere pentru câteva generații care trebuie să se nască. Pentru a împiedica sistemul dvs. să-și depășească capacitatea de stocare, este întotdeauna cel mai bine să împărțiți Guppies de sex masculin și de sex feminin.

Guppies sunt purtători în direct, astfel încât femeia va da naștere la 50-100 wiggling fry pe naștere. De multe ori, prăjirea recent născută va fi mâncată de alte pești din rezervor, deci dacă doriți să salvați orice pește, păstrați-le într-un rezervor separat sau cutie de reproducere.

După reproducerea împreună a multor generații de aceeași populație, puteți observa un număr crescut de pești cu anomalii congenitale, cum ar fi spini strâmbi sau durată scurtă de viață. Inbreeding este un eveniment comun în sistemele de pește izolate, cu o soluție simplă: adăugați mai multă diversitate! Mulți pasiști ​​vor alege să comercializeze pești cu un coleg guppy deținător sau puteți achiziționa pește nou pentru a adăuga odată ce au CARANTINĂ CURATĂ.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă vă plac guppies și sunteți interesat de tank-uri potrivite, verificați aceste alte specii:

Iată mai multe sugestii pentru Pește de apă dulce de întreținere pentru începători.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul speciilor de pește guppy