Ghid de îngrijire a goldfish (pentru începători)

peștișor de aur

Goldfish trebuie să se bazeze pe înțelegerea noastră a nevoilor lor unice pentru ei să prospere cu adevărat. Și, în cazul în care aveți această idee că Goldfish trăiește doar câțiva ani, cu grija corectă, pot depăși câinele mai mult de două ori. Da, cel mai vechi pește de aur din lume se întâmplă să fie un aur de 45 de ani. Aceasta este de peste 3 ori mai mare decât durata medie a câinilor. Dar cheia aici este îngrijirea corectă. Dacă sunteți interesat să obțineți Goldfish ca animal de companie, atunci acesta este locul potrivit pentru dvs.

Alegerea aurului drept

Chiar înainte de a începe să vă gândiți la obținerea celui mai bun rezervor de aur, este important să luați în considerare exact ce fel de aur doriți să faceți ca un animal de companie. Există două tipuri generale de aur: Hardy sau cu o singură coadă și fantezie sau dublu-coadă.

Hardy Goldfish Tipuri, cum ar fi comuna, Shubunkin, și cometa încep de obicei mici, dar pot crește până la un picior lung. Cel mai lung de aur este de 15 inci, prins de apele lacului Tahoe. Acestea fiind spuse, punerea acestor pești într-un rezervor de pește nu este într-adevăr o idee bună, deoarece pot mulțumi cu ușurință chiar și cel mai mare rezervor. Din acest motiv, tipurile de aur de aur sunt cele mai bine puse în iazuri.

Celălalt tip de aur, fantezia, este, în general, mai mică. Cu toate acestea, nu credeți niciodată că nu au nevoie de suficient spațiu. Pentru a vă oferi o idee, o singură lovitură de aur, cum ar fi Fantail, Oranda, Veil, Negru Moor și Lionhead, doar pentru a numi câteva galoane de apă pentru a înota în jurul. Aceste tipuri de aur pot crește până la 8 inci în lungime. Aceasta înseamnă că trebuie să începeți să renunțați la noțiunea convențională că AGFISH ar trebui să fie păstrat în boluri de pește.

Alegerea rezervorului de pește drept

Cel mai bun rezervor de aur este unul care permite peștelui dvs. să înoate cât mai liber posibil, permițându-i să prospere și să atingă potențialul său maxim de creștere. În timp ce am fost hrăniți cu ideea că Goldfish va face excepțional de bine într-un castron de pește mic, acesta nu este niciodată cazul dacă vrem să crească și să trăiască mult timp.

Rezervoarele de pește sunt clasificate în funcție de capacitatea lor de a ține apă. Dimensiunea minimă a unui rezervor de pește pentru variantele de aur Hardy Goldfish este de 40 de galoane, în timp ce goldfish-ul fantezist va necesita un minim de 30 de galoane. Formula actuală este de 20 de galoane pentru primele goldfish sau 30 de galoane pentru tipurile de hardy. Pentru ambele tipuri de aur, sunt necesare încă 10 galoane pentru fiecare pește care este adăugat.

Deoarece goldfish sunt peștii comunității - ceea ce înseamnă că se dezvoltă atunci când au o altă înot de aur cu ei - numărul minim de aur pe care îl puteți face ca animale de companie este 2. Ca atare, aderarea la formula, veți avea nevoie de 20 de galoane plus 10 galoane pentru 2 Fancy Goldfish. De asemenea, veți avea nevoie de 30 de galoane plus 10 galoane pentru 2 Hardfish Goldfish. Acest lucru face ca dimensiunea minimă a rezervorului de pește la 30 și, respectiv, 40 de galoane.

După aceeași logică, dacă doriți să aveți 10 goldfish de aur, atunci dimensiunea minimă a rezervorului de pește trebuie să aveți este de 110 galoane. Dacă este de 10 hardfish de aur, atunci veți avea nevoie de un rezervor de pește de 120 de galoane la cel puțin minim.

Nu obțineți dimensiunea corectă a rezervorului de pește poate întârzia creșterea aurului dvs. Deșeurile lor de azot nu sunt, de asemenea, gestionate cu ușurință, transformând apa într-un mediu toxic în care peștele dvs. se poate îmbolnăvi și de a muri. Acesta este motivul pentru care multe aur în bolurile de pește nu cresc la dimensiunea lor optimă și nu trăiesc destul de mult. În cazul în care nu știați, Goldfish poate trăi până la o medie de 30 de ani dacă este bine îngrijită. Și aceasta include o mulțime de spațiu pentru a înota și a prospera.

Obțineți consumabilele dvs. de rezervoare de pește

Odată ce ați ales dimensiunea potrivită a rezervorului de pește pentru tipul dvs. specific de aur, puteți începe să vă uitați la pregătirea ecosistemului miniatural că prietenii dvs. acvatici vor fi înfloriți în.

Filtrele sunt importante nu numai în menținerea calității apei în siguranță pentru peștele dvs., ci și pentru asigurarea unui mecanism asupra cărora bacteriile benefice pot crește. Aceste microorganisme pot contribui la transformarea produselor de deșeuri azotate de la goldfish în substanțe inofensive, netoxice.

De asemenea, este necesar un încălzitor pentru a ajuta la menținerea temperaturii ideale a apei și pentru ao stabiliza. Modificările temperaturii apei pot provoca substanțial stres la peștele dvs. La fel de important este o lumină de acvariu, deoarece veți adăuga, de asemenea, plante acvatice în rezervorul de pește. Aurul dvs. poate beneficia, de asemenea, de lumina artificială prin simularea mediului lor natural.

Este mai bine să puneți substratul de nisip în rezervorul de pește, mai degrabă decât pietrișul pe măsură ce Goldfish poate sufoca pe aceste pietricele mici. Nisipul poate oferi, de asemenea, Goldie ceva pentru a nu fura în timp, simulând și patul natural al deșeurilor. Plantele acvatice vii vor arăta cu adevărat minunat în rezervorul de pește de aur. Acestea pot servi, de asemenea, ca locuri ascunse pentru peștele dvs. Urmăriți doar anumite plante acvatice care nu sunt cu adevărat prietenoase cu aurul.

Zidurile cu bule sunt întotdeauna o bună adăugire la cel mai bun rezervor de aur. Goldie dvs. va avea nevoie de o bună ofertă de oxigen și ziduri cu bule sunt o modalitate excelentă de a îmbunătăți oxigenarea globală în rezervor. Poate face și rezervorul de pește viu.

Pregătiți-vă goldfish-ul pentru noua sa casă

Oriunde ți-ai luat derulele, este imperativ să-l carantinați mai întâi. Aceasta înseamnă că va trebui să o plasați într-un rezervor ciclizat (nu rezervorul principal de pește), astfel încât să se poată odihni bine. Acest lucru vă va oferi, de asemenea, șansa de a trata orice boală pe care i-ar fi contractat de la magazinul de animale de companie sau de oriunde ați reușit.

Amintiți-vă că ați primit acest pește într-un loc în care a rămas cu alți pești. Să presupunem că una dintre aceste creaturi acvatice este deja bolnavă înainte de a-ți cumpăra Goldie, există o șansă ca Goldie să fi fost deja afectată, dar nu arată încă niciun simptom. Ca atare, carantining peștile înainte de introducerea sa în noua sa casă este importantă.

În timp ce carantining-ți goldfish, trebuie să-ți tratezi rezervorul principal. Dacă utilizați apă de la robinet, atunci poate conține substanțe chimice cum ar fi clor și cloromine. Ca atare, este imperativ să o tratați cu un balsam adecvat de apă.

Când ți-ai pregătit noua locuință, e timpul să-ți aduci Goldie în. Nu scoateți-o din sacul de plastic. Lăsați sacul să plutească în apă timp de aproximativ 20 de minute sau astfel să se asigure că temperatura dintre apa din sac și apă din rezervorul de pește este aceeași. Acum, deschideți sacul și scoateți ușor omul cu mâinile curate. Apoi eliberați-l în rezervor.

Învățați cum să vă hrăniți goldfish-ul

Primele 24 de ore după introducerea goldiei dvs. la noua sa casă este critică. Dacă a fost expediată recent, nu doriți să o hrăniți pentru primele 24 de ore. Odată ce începeți să o hrăniți, este imperativ să mergeți încet și să vă alimentați cu ușurință. Acest lucru este de a ajuta la evitarea perturbării calității apei.

Alegerea cel mai bun alimente de aur poate fi adevărat complicat. Unii aleg fulgi. Acestea plutesc de obicei pe suprafața apei. Din păcate, ei dezintegrează destul de repede, leșind ingredientele lor în apă foarte repede. Acest lucru poate supăra calitatea apei și poate duce la probleme de sănătate în goldfish.

Gelul sau peletele sunt, în general, considerate ca cele mai bune alimente de aur, deoarece acestea nu schimbă drastic compoziția chimică și calitatea apei. Acestea sunt, de asemenea, complete cu toți substanțele nutritive pe care le au nevoie de aur, inclusiv proteine ​​și grăsimi digerabile. Dacă puteți obține o varietate care se scufundă în partea de jos, acest lucru este mult mai bine.

În timp ce alimentele de aur disponibile în comerț oferă o nutriție bună pentru prietenul dvs. acvatic, nu sunt completați. Peletele nu au fibre. Ca atare, poate doriți să adăugați spanac, kale, salată sau orice alt veggie fibros în dieta lor.

Indiferent ce faceți, nu vă depășiți goldfish-ul.

Pet de aur de aur

Alte lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a vă îngriji de aur

Este important să schimbați apa în rezervor în mod regulat. Este posibil să aveți un filtru în poziție, dar pur și simplu nu poate scăpa complet de substanțele toxice. De aceea va trebui să înlocuiți un anumit procent din apa rezervorului de pește. Puteți utiliza un sifon de acvariu pentru a desena apa din rezervor.

De asemenea, va trebui să verificați în mod regulat apa pentru anumite caracteristici cum ar fi pH-ul, temperatura și nivelurile de nitrați, nitriții și amoniac, precum și alți indicatori de calitate a apei. Există kituri de testare a apei pe care le puteți utiliza pentru a vă asigura că Goldfish este înotul în condiții de apă sigure.

În cele din urmă, va trebui să înveți cum să spui dacă goldfish-ul tău este bolnav. Mai important, va trebui să știți cum vă puteți ajuta să vă recuperați goldfish.

Toate animalele de companie necesită cea mai mare grijă pentru ei să prospere și nu numai să supraviețuiască. Dacă vă interesați să obțineți un aur pentru un animal de companie, să respectați acest ghid pentru a vă ajuta să deveniți un părinte de companie de aur bun.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ghid de îngrijire a goldfish (pentru începători)