Crab de crab: profilul speciilor

Crab de sex masculin pe nisip umed

Termenul "fiddler crab"Se referă la aproximativ 100 de specii și subspecii de crabi din genul UCA. Ele se găsesc de-a lungul plajelor și a căilor de navigație (un amestec de apă sărată și apă dulce) în jurul lumii. Crabii de sex masculin și feminin sunt ușor de distins prin privirea la ghearele lor. Femelele au gheare mici, în timp ce bărbații au o gheare distinctă mare. Această gheare mare, ținută în așa fel încât seamănă cu o vioară (vioară), este modul în care crabii de la Fiddler a primit numele lor. Crabii de fiddler sunt distractivi să se uite și destul de ușor de păstrat ca animale de companie, cu puține preocupări de sănătate și personalități de docile. Locuințele lor ocupă un spațiu minim și există multe alimente comerciale disponibile pentru a le oferi o dietă echilibrată.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Crab de crab

Nume stiintific: UCA MINAR

Dimensiunea adulților: Aproximativ 2 inci lungime

Speranța de viață: Până la 3 ani în captivitate

Comportamentul de crab și temperament

Spre deosebire de Hermit-uri de teren, Crabii de fiddler își petrec mult timp în apă. În sălbăticie, se retrag la burrows noroios, pe măsură ce valul oceanului iese. În plus față de săparea burrows, ridicarea hranei și apărarea lor, crabii de fiddler folosesc, de asemenea, ghearele lor pentru a comunica. Ei vor ridica și vor reduce ghearele ca un val, care alertează alte crabi la prezența lor.

În general, crabiul de fiddler sunt creaturi calme și liniștite, care rareori afișează agresiunea. Ele pot fi păstrate cu alte crabi ale speciilor lor, dar trebuie să vă uitați la bărbați care luptă împotriva teritoriului sau o femeie în rezervor. Dacă se întâmplă acest lucru, vor trebui să fie în rezervoare separate. În plus, este mai bine să nu păstrați crabii de fidler într-un rezervor cu pește sau alte specii - ar putea încerca să prindă peștele pentru alimente.

Crabii de fiddler ar trebui să fie manipulată cât mai puțin posibil, deoarece acest lucru poate cauza stres nejustificat. În plus, s-ar putea să vă prindă cu ghearele dacă le sperie. În schimb, pur și simplu bucurați-vă să le urmăriți când se mișcă în jurul rezervorului lor. Și se așteaptă să-și petreacă doar câteva ore pe săptămână pe hrănire și menținând rezervorul curat.

1:57

Faceți clic pe Redare pentru a afla mai multe despre crabul de fiddler

Locuind crabul de fiddler

Furnizați cel puțin un acvariu de 10 galoane dacă aveți unul până la patru crabi de fiddler. Adăugați 3 până la 5 mai multe galoane de rezervor pentru fiecare crab suplimentar. Suprapopularea este o sursă majoră de stres pentru crabi și poate duce la probleme de sănătate și agresiune. Asigurați-vă că rezervorul are un capac sigur cu ventilație (cum ar fi un ecran de plasă), deoarece crabii de fiddler pot urca din rezervor atunci când au fost date.

Pentru a imita habitatul lor natural, crabii de fiddler in captivitate au nevoie de apa brandish si o zona uscata de teren in acvariul lor. Puteți crea acest lucru prin nisip înclinat dintr-o parte a rezervorului la altul. Apoi, umpleți rezervorul astfel încât apa să acopere aproximativ jumătate din nisip. Apa trebuie doar să fie de câțiva centimetri adânci. De asemenea, puteți plasa niște roci mari în apă pentru a crea insule mici că crabul poate urca pe. În plus, puteți adăuga niște plastic sau Plante de acvariu live, bucăți de lemn de pluș și alte decorațiuni pentru îmbogățirea mediului.

Utilizați un balsam de acvariu (disponibil la majoritatea magazinelor de animale de companie) pentru a îndepărta clorul din apă. Și apoi adăugați sare de acvariu pentru a replica condițiile brute. Pachetul dvs. de sare de acvariu ar putea avea instrucțiuni despre cum să creați apă brandish. Regula generală pentru crabii de fidler este de a adăuga suficientă sare în apă pentru a atinge o gravitate specifică (o măsurătoare pentru lichide care determină dacă un obiect se va scufunda sau va pluti în ele) între 1.005 și 1.01. Gravitatea specifică poate fi măsurată cu a hidrometru, care se găsește la multe magazine de companie din secțiunea de pește.

Mai mult, utilizați un termometru pentru a vă asigura că temperatura rezervorului este între 75 și 85 grade Fahrenheit. Dacă aveți nevoie de căldură suplimentară, poziționați o lampă de căldură reptilă peste suprafața de teren a rezervorului.

Un filtru pentru rezervor este opțional, dar va păstra apa curată mai mult timp. Utilizați numai un filtru de rezervor intern, deoarece crabii de fidler au fost cunoscuți pentru a urca pe tuburi de filtrare externe și scăpare. Dacă nu aveți un filtru, intenționați să schimbați aproximativ 20% din apă la fiecare câteva zile. Dacă aveți un filtru, probabil că va trebui să faceți acest lucru la fiecare dată la trei săptămâni, în funcție de câți crabi sunt în rezervor care creează deșeuri.

Cum să vă păstrați fericit crabul fericit în rezervorul său

Alimente și apă

În sălbăticie, crabiul de vânătoare sunt scoase care mănâncă biți de materie organică pe care o găsesc în nisip și noroi. În captivitate, există diete comerciale formulate, în special pentru crabi care fac hrănirea lor o briză. Puteți găsi aceste alimente la majoritatea magazinelor de animale de companie care vând pește și crabi. În general, ele sunt fulgi sau pelete complete din punct de vedere nutrițional că pur și simplu căpuzi în apa în care crabul tău se va scapa pentru ei. De asemenea, puteți să vă completați dieta cu mai multe alimente, inclusiv creveți de saramură, viermi de sânge, plancton, alge marine și dovlecei.

Urmați orice instrucțiuni de pachete, precum și sfatul veterinarului, pentru cât de mult și cât de des se hrănesc. Hrănirea în același timp în fiecare zi nu este critică, dar ar trebui să eliminați alimente nelegate în decurs de 24 de ore pentru a preveni murdărirea apei. Crabii de fiddler nu au nevoie de apă potabilă suplimentară.

Probleme comune de sănătate

Crabii de fiddler, în general, nu prezintă multe probleme de sănătate, deși un semn al sănătății generale sărace este o pierdere de picioare sau gheare. Cel mai frecvent, orice problemă se datorează condițiilor incorecte de apă, curățenia slabă a rezervorului sau a unei deficiențe nutritive. Dacă observați că crabul dvs. este lent sau nu mâncați, verificați condițiile rezervorului. Și să vă consultați medicul veterinar pentru a vă asigura că hrăniți dieta corespunzătoare.

Crabii de fiddler trece prin regulat Molting-Asta este, și-a vărsat exoscheletul și formând unul nou. Înainte de un molt, un crab ar putea încetini și să-și piardă apetitul și în timpul unui molt poate apărea destul de viață. Asta este normal. Nu deranjați un crab în timpul acestui proces de molid, care poate dura săptămâni pentru a finaliza. Crabii sunt extrem de fragiliului în acest timp, deoarece noul lor Exoskeleton trebuie să se întărească înainte de a deveni protector. De asemenea, așteptați aproximativ o săptămână pentru a elimina vechiul exoscheleton din rezervor, deoarece crabul dvs. ar putea ingera o parte din ea pentru calciu suplimentar. Crabii de fidler pot, de asemenea, să regenereze orice picioare pierdute sau gheare când se molivă.

În plus, crabii de sex feminin ar putea produce ouă în captivitate. Dar șansele nu veți avea crabi pentru copii. Creșterea reușită a craburilor tinere de vânătoare într-un acvariu este aproape imposibilă. În sălbăticie, larvele de crabii de fidler cresc în apele oceanice adânci și se întorc la țărm la maturitate. Deoarece acvariile nu sunt destul de adânci pentru a imita acest lucru, ciclul de viață de crab este rar finalizat cu succes în captivitate.

Achiziționarea crabului tău de fiddler

Crabii de fiddler sunt legali pentru a păstra în majoritatea zonelor, deși anumiți proprietari ar putea avea reguli despre aceste animale ca animale de companie. Din păcate, multe magazine de companie păstrează crabii de fiddler într-o configurație acvatic de apă dulce, chiar și se referă la acestea ca crabi de apă dulce și apoi recomandând aceeași configurare a noilor proprietari. Crabii de fiddler ar putea face bine găzduit în apă dulce pentru câteva săptămâni, dar, în cele din urmă, vor deveni slabi și vor muri dacă nu primesc un rezervor cu apă brută.

Deci, atunci când căutați un crab pentru animale de companie, vizează achiziționarea de la un crescător, un magazin de animale de companie sau un grup de salvare care își păstrează animalele în apa brută adecvată de la început. În acest fel, aveți mai multe șanse să obțineți un animal sănătos. Asigurați-vă că vânzătorul vă poate oferi informații despre originea crabului, vârsta și sănătatea. Și asigurați-vă că alegeți un crab care nu lipsește picioarele sau ghearele, deoarece acest lucru poate indica traume sau sănătate slabă. Așteptați să plătiți aproximativ 5 până la 10 USD în medie.

Animale similare la crabul de fiddler

Dacă sunteți interesat de animale de companie similare, verificați:

În caz contrar, verificați aceste altele animale exotice Pentru a găsi următorul animal de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Crab de crab: profilul speciilor