Giant danio profilul speciilor de pește

Devaro Aequipinnatus - Giant Danio

Giant Danio este o mare adăugare la un rezervor mare de apă dulce, mai ales dacă deja ridicați pește mai mare, cum ar fi Cichlids. O specie de școlarizare, aceste pești mari ar trebui să fie întotdeauna păstrate într-un grup considerabil. Pe măsură ce zip în jurul acvariului dvs. veți fi impresionați de scalele lor intermitente și de energia înaltă. Ca și alți membri ai acestei familii, gigant Danios poate fi loial unui singur partener și rămâne cu ei pentru viață.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Giant Danio, Giant de Aur Danio

Nume stiintific: Devaro Aequipinnatus

Dimensiunea adulților: 4 inci

Speranța de viață: 5 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Cyprinidae
India, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Thailanda
Active, pașnice, de școlarizare
Mid și Top locuitor
30 de galoane
Omnivore, acceptă toate alimentele
Scattereri de ouă
Uşor
6.8 la 7.5
La 20 DGH
72 la 75 F (22 la 24 c)

Origine și distribuție

Giant Danio (Devaro Aequipinnatus) au originat în fluxurile de dealuri rapide din India, Nepal, Bangladesh, Myanmar și Thailanda de Nord. Habitul lor natural este apa clară, fie că este în fluxuri libere sau în iazurile rămășiței sezonului uscat. Aproximativ 85% din toate exporturile indiene de daniune gigantice sunt prinși sălbatici, dar în sălbăticie, populația este văzută a fi stabilă, de către IUCN (Uniunea Internațională pentru Conservarea Lista Roșie a Specii amenințate a naturii).

Genul atribuit al acestui pește sa schimbat de-a lungul anilor și este obișnuit să se vadă această specie menționată doar de numele Danio în literatură. Malabar Danio (Devaro Malabaricus) a fost considerată odată aceeași specie, dar a fost re-identificată ca o specie separată, dar strâns legată.

Culori și marcaje

A numit apatic gigantul Danio, această specie adâncă poate ajunge la patru centimetri în lungime și chiar mai mare în habitat natural. Corpul este aur irizat cu pete și dungi colorate din oțel, care rulează longitudinal de la branhii la coadă. Aripile sunt culori de aur palide și rotunjite, în timp ce ficul de coadă este forțată. Există mai multe variații de culoare, inclusiv un albino.

Tankmates

Datorită dimensiunii sale, gigantul Danio nu este potrivit pentru a fi păstrat cu pește mai mic. Regula de bază nu este de a combina peștii mici cu nici un pește suficient de mare pentru a le înghiți. Caracterile mici ar fi expuse riscului, dar caraculile medii și mari pot fi potrivite. Orice pește de bază pe bază de fund mediu la mare se va face bine cu gigant Danios.

Peștele în mișcare lentă, cum ar fi Angelfish sau Bettas, nu sunt potrivite ca șuruburi cu gigant Danios. Acești mici giganți fac completări excelente la tancurile cichlide, atâta timp cât speciile de cichlide pe care le aveți nu sunt prea agresive. Giant Danios ar trebui să fie întotdeauna păstrat într-o școală de o jumătate de duzină la minimum, de preferință mai mult. Numerele mai mici duc adesea la un comportament agresiv față de alte pești și chiar unul față de celălalt.

Giant danio habitat și îngrijire

Gigant Danios sunt activi și înotă rapid în rezervor, preferând nivelurile superioare ale acvariului. Ei sunt Școala de pește și nu ar trebui să fie niciodată păstrate de ei înșiși.

Nivelul de dimensiune și activitate al acestei specii necesită un acvariu spațios pentru a oferi spațiu suficient de înot. Deși un rezervor de 55 de galoane este dimensiunea minimă recomandată, este posibil să le păstrați într-un rezervor de 30 sau 40 de galoane dacă acesta este varietatea lungă, orizontală. Orice rezervor sub 36 de centimetri în lungime este pur și simplu prea mic pentru a menține confortabil gigant Danios.

Deoarece au tendința de a sări, păstrați rezervorul păstrat bine acoperit în orice moment. Filtrarea ar trebui să fie suficientă pentru a oferi un flux constant de apă și pentru a menține o calitate bună a apei. Decor pentru a imita un habitat fluvial sau flux este ideal, dar nu este necesar. Pentru a imita mediul lor de deal natural, folosiți pietrișul râului sau nisipul, lemnul de pluș minim și plantele robuste, cum ar fi Anubias, numai de-a lungul periferiei rezervorului - părăsiți rezervorul în cea mai mare parte, cu zone mari și lungi pentru înot.

Gigant dietă dietă și hrănire

Gigant Danios sunt omnivore și vor accepta o gamă largă de alimente, inclusiv fulgi, înghețată, congelată și alimente vii. Pentru a scoate cea mai bună culoare, oferiți alimente vii, cum ar fi viermi de sânge, creveți de saramură, Daphnia sau Larvei de țânțari. Dacă alimentele live nu sunt disponibile, înlocuiți omologul înghețat. Ocazional, includeți fulgi de legume în hrănirea lor pentru a oferi o dietă bine echilibrată.

Economisiți bani prin colectarea alimentelor vii pentru peștele dvs

Diferențele dintre sexe

Femelele sunt colorate atractiv, dar în general sunt mai puțin vii decât bărbații. Corpul este aur irizat cu pete și dungi colorate din oțel, care rulează longitudinal de la branhii la coadă. La femele, dungile se îndoaie în sus la baza coada, în timp ce în bărbați, banda se duce drept, întinzându-se prin coadă. Abdomenul femeii este mai plin și mai rotund decât cel al bărbatului. Masculii sunt, de asemenea, considerabil mai subțiri decât omologii lor de sex feminin.

Creșterea gigantului Danio

Gigant Danios sunt relativ ușor de rasă, iar prăjirea sunt destul de ușor de ridicat. Reproducerea ar trebui încercată într-un rezervor spațios, care are o anumită expunere la soare, dacă este posibil, ca declanșatoare naturale de la lumina soarelui. Păstrați apa caldă, în intervalul de la 77 până la 82 de grade Fahrenheit (25 până la 28 de grade Celsius), cu un pH de 7.0 sau mai jos. Furnizați plante cu frunze fine, cum ar fi Moss Java sau un mop de reproducere. Condiție perechea de ameliorare cu alimente vii, cum ar fi creveții de saramură.

În timpul reproducerii, până la 20 de ouă sunt produse în timpul fiecărei împerechere, care continuă până când 300 sunt împrăștiate pe plante sau pe mopul de reproducere. Scoateți perechea de reproducere odată ce ouăle sunt așezate, deoarece părinții vor consuma ouăle și prăjirea. Ouăle de ouă în 24 până la 36 de ore, iar prăjirea devin liberă înot aproximativ 48 de ore mai târziu. Hrana preparat comercial Fără alimente fine sau creveți de saramură proaspătă.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Giant danio profilul speciilor de pește