Focul belly newt: profilul speciilor

Burta japoneză de foc newt sub apă

Chinezii Fire burta Newt (De asemenea, numit burta orientală de foc newt) și burta japoneză de incendiu Newt sunt unii dintre cei mai frecvenți amfibieni vânduți ca animale de companie. În sălbăticie, burta de incendiu chineză Newt se găsește la înălțimi mici și mijlocii în jurul corpurilor de apă în mișcare lentă în China, în timp ce burta japoneză de foc Newt se găsește în locații similare din Japonia.Cu marcajele lor roșii de portocale vii pe stomacuri, burții de foc fac un animal atractiv și necesită doar o mică incintă care imită mediul lor în sălbăticie.

Active, Hardy, și relativ ușor de îngrijit, burții de foc Newts sunt o alegere populară pentru începători amfibieni. Sunt un animal de companie distractiv pentru a observa, deși secrețiile lor de piele toxice nu le fac înțelepți să se ocupe. Cu toate acestea, odată ce le-ați stabilit cu mediul adecvat și determinați programul de hrănire, ele pot fi un tovarăș de întreținere redus, plăcut de mulți ani.

Prezentare speciala

Nume comune: Fire Belly Newt, Fire Newt, Chineză Fire Belly Newt, oriental Belly Belly Newt, Japoneză Fire Belly Newt

Numele științifice: Cynops Orientalis, Cynop Pyrrhogaster

Speranța de viață: 10 până la 15 ani în medie și până la 30 de ani

Dimensiunea adulților: 3 până la 6 inci lungime

Focul de incendiu NEWT Comportament și temperament

Când vă aduceți mai întâi acasă burta de foc Newt, ar putea părea timid și reluent, deoarece se obișnuiește cu noua sa incintă. Dar, odată ce Newt își cifrează noua scenă, ar trebui să fie destul de plină de viață. Burta de foc de incendiu și alți amfibieni apos își petrec cea mai mare parte a timpului în apă, venind să aterizeze doar ocazional. Ele sunt nocturne, hrănirea și îngrozitorul în cea mai mare parte noaptea, astfel încât acestea ar putea să nu fie o alegere bună de a păstra într-un dormitor.

În sălbăticie, marcajul Belly Fire Newt servesc ca un avertisment pentru prădătorii lui Natura toxică. Pielea animalului excreție toxine otrăvitoare ca mecanism de apărare. Astfel, nu sunt animale de companie bune să se ocupe și să nu fie ideale dacă aveți copii mici. Toxina poate irita pielea neîntreruptă și poate provoca chiar amorțeală, amețeli și scurgeri de respirație dacă intră într-o tăietură sau zgârietură. În plus, poate fi foarte periculos când este ingerat.

Locuind burta de incendiu Newt

Locuindu-i pe burta de incendiu Newt necesită replicarea habitatului său natural în interiorul unui an acvariu. În sălbăticie, burții de incendiu sunt acvatice, deci este necesară o sursă amplă de apă. Cu toate acestea, Nestoanele au nevoie, de asemenea, de o zonă uscată de teren în rezervor, astfel încât să poată urca să se odihnească și să se bazeze pe soarele artificial. În timp ce nu au nevoie de o incintă imensă, cu atât este mai mare volumul de apă, cu atât mai puține șanse de acumulare. Un rezervor de 20 de galoane poate găzdui până la patru burte de foc.

Zona de teren a acvariului poate consta dintr-o înclinare Substratul de pietriș, Replicarea țărmului unei surse naturale de apă. Puteți crea acest lucru cu plexiglass setat în poziție cu silicon de calitate a acvariului. Rocks, mușchi, și bucăți de coajă fac locuri de ascundere mari. Și o insulă plutitoare de lemn sau roci, care ar trebui să fie netedă pentru a preveni deteriorarea pielii delicate a Newt, poate fi asigurată ca o sursă de teren suplimentară.

Căldură

Burta de incendiu prosperă în temperaturi răcoroase. În timp ce tolerează temperatura camerei, ele sunt cele mai fericite între 62 și 68 de grade Fahrenheit. La temperaturi de peste 75 de grade Fahrenheit, burții de incendiu pot deveni stresați și susceptibili la infecții, în special a varietății fungice. Păstrarea rezervorului dvs. din nou în subsol poate ajuta la menținerea temperaturilor optime. Și în vreme caldă, poziționând un ventilator peste acvariu sau oferind o sursă de topire, dechlorurată gheața vă poate ajuta noul să se răcească dacă temperatura camerei ambientale rulează ridicată.

Ușoară

Nestoanele ar trebui păstrate pe un ciclu regulat de 12 ore de lumină și 12 ore de întuneric pe zi. În timpul verii, o cameră bine luminată cu lumină naturală ar trebui să fie suficientă, atâta timp cât rezervorul nu este în lumina directă a soarelui. În timpul iernii, ați putea avea nevoie de un lumină artificială pe un cronometru pentru a replica aceste condiții. Nestoanele nu au cerințe speciale UV, dar un dispozitiv fluorescent cu wați-ul scăzut poate fi folosit pentru a se propaga plante vii. Doar asigurați-vă că noțurile au o zonă umbrită sau un adăpost pe care îl pot retrage.

Substrat

Pentru a imita podeaua unei surse naturale de apa, linia fundului rezervorului cu pietriș neted. Asigurați-vă că pietrișul pe care îl alegeți este suficient de mare încât noul nu poate să-l ingerați. În timp ce plantele din plastic sunt mai ușor de îngrijit, de asemenea, puteți oferi plante vii pentru a menține homeostazia în acvariu și a păstra apa curată și sănătoasă.

Un ghid pentru îngrijirea pentru burții de incendiu ca animale de companie

Alimente și apă

S-ar putea să încercați câteva surse de hrană înainte de a găsi una care funcționează pentru noul dvs. Cu toate acestea, viermele de sânge (înghețate sau Trăi) par a fi un favorit și sunt disponibile imediat la majoritatea magazinelor de animale de companie. Burta de incendiu Noi mânca, de asemenea, viermi de ferestre (Sfat: Taiați-le mai întâi), Brine creveți, Suport de sticlă, Daphnia și cuburi tubifex uscate prin îngheț. Puteți încerca, de asemenea, bastoane plutitoare amfibiene, dar multe nestinguri refuză să le mănânce. Nestoanele mari - nestinanțe japoneze deosebit de mai mari - uneori, uneori, pe Guppies.

Poate face o mică experimentare pentru a afla cât de mult și cât de des ar trebui să fie hrănit noul dvs. De obicei în fiecare zi sau la fiecare trei zile este suficientă. Monitorizați starea corpului Newt pentru a evalua dacă îl hrănești prea mult sau prea puțin. Orice alimente excesive rămase în rezervor este un semn de semnalizare pe care îl hrănești prea des și mâncarea de degradare va contribui la acumularea toxică în rezervor.

Umpleți rezervorul cu apă dechorurată. Filtrarea apei este esențială pentru sănătatea tancului, deși curenții puternici sunt cel mai bine evitați. Filtrele de colț alimentat cu aer funcționează cel mai bine și creează foarte puțin curent. Filtrele de alimentare interne, poziționate pe setarea minimă și filtrele sub pietriș pot fi, de asemenea, utilizate. Aproximativ o treime din apele rezervorului trebuie îndepărtate și înlocuite cu apă proaspătă la fiecare două până la două săptămâni, în funcție de dimensiunea rezervorului și de numărul de case IT. O șaibă de pietriș (disponibilă la multe magazine de companie) face, de asemenea, curățarea ușoară, pe măsură ce agită ușor fundul rezervorului, pe măsură ce apa este șifonată.

Probleme comune de sănătate și comportament

Cele mai multe probleme de sănătate din Newts captiv apar din apă necurată. Bacteriile și ciupercile se pot acumula în rezervor, cauzând leziuni cutanate și infecții. Dacă observați o leziune pe noul dvs., contactați medicul veterinar și curățați-vă imediat apa. Dacă prindeți problema suficient de repede, ar trebui să fie ușor de remediat. Cu toate acestea, condițiile de rezervoare nesănătoase prelungite pot provoca moartea.

În ceea ce privește comportamentul, burții de incendiu nu sunt de obicei teritoriale sau agresive, permițându-le să coexiste cu alte animale de specii lor. Dacă trebuie să vă ocupați de Newt, purtați mănuși impermeabile pentru a evita iritarea pielii. De asemenea, păstrați alte animale și copii departe de noul dvs., deoarece ingerarea toxinei poate duce la moarte.

Alegerea buricului de foc nou

Obțineți burta de incendiu NEWT de la un crescător de renume sau grup de salvare. Căutați grupuri de reptile și amfibiene online sau contactați magazinul local de animale de companie pentru recomandări. Asigurați-vă că vânzătorul vă poate oferi informații adecvate despre sănătatea și originea animalului și așteptați să plătiți aproximativ 20 de dolari.

Selectați un nou Newt cu colorat viu și cu ochi strălucitori. Ochii norosi pot indica boala. Pielea sa ar trebui să fie netedă fără leziuni anormale sau alte mărci. Și ar trebui să apară bine hrănite.

Numele pentru salamanderii PET și NOTS

Specii similare la burta de incendiu Newt

Dacă sunteți interesat de animale de companie similare, verificați:

În caz contrar, verificați Alte tipuri de reptile și amfibieni care poate fi noul dvs. animal de companie.

Uita-te acum: 11 animale exotice sălbatice pe care le poți avea ca un animal de companie

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Unele salamanderi comune și noi. Manualul veterinar, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Focul belly newt: profilul speciilor