Străluci în peștele întunecat

Danio pește în acvariu

În 2003 de pește strălucitor, creat de la Zebră Danios, sa alăturat rândurilor de pește de acvariu modificat sau provocat de om. La fel ca vopsit, vopsit, și Man-fabricat de pește hibrid Înainte de ei, au devenit rapid populare în rândul consumatorilor dornici de ceva nou și diferit. Culorile luminoase ale peștelui strălucitor le-au făcut cele mai bune vânzări instantanee. În timp ce ei nu strălucesc de fapt în întuneric, culorile lor luminoase fac fluoresce sub lumină albastră și le fac destul de colorați, la fel ca peștele recifului sării.
Acum, pe lângă Zebra Danios (Danio Rerio), există tigru barbs (Puntigrus Tetrazona) și tetras (Gimnocorymbus ternetzi) care au fost modificate genetic pentru a transporta genele de culoare luminoase. Consiliul de Agricultură al Taiwanului a arătat că a produs, de asemenea, cichlidele de condamnare transgenice (Amatlania Nigrofasciata) și angelfish (Pterophyllum scalare).

Cum a început

A început destul de nevinovat atunci când un profesor la Universitatea Națională din Taiwan a extras o proteină fluorescentă dintr-un meduze și a introdus-o în genomul unui ou de zebrafish. Spera să facă organele lui Zebrafish mai ușor de văzut când le-a studiat, dar la uimire, întregul pește a început să strălucească sub iluminatul albastru.
Mai târziu, el a prezentat o diapozitiv de pește strălucitor la o conferință, unde a capturat interesul unei companii tropicale de producție de pește. Văzând valoarea sa pe piața tropicală cu amănuntul, au fost de acord să finanțeze experimentele profesorului în schimbul de utilizare a tehnicilor sale. Utilizarea diferitelor proteine ​​de meduze colorate au permis produse noi de culori. Restul, așa cum spun ei, este istoria.

Peștele strălucitor, numit TK-1 de către Creatorul său, în curând a fost vândut pe piața asiatică. Până la sfârșitul anului 2003, vânzările s-au extins în Statele Unite. Nu toată lumea a fost în favoarea marketingului peștilor, iar dezbaterile considerabile se confruntă cu etica și siguranța peștilor modificați genetic. Dar se dezvoltă o nouă specie de pește strălucitor și culori, cererea de pește de către acvaristici crește.

Banul de vânzări

FDA a declarat că peștile proiectate genetic nu mai sunt amenințări pentru mediul înconjurător decât peștii nealterați și, prin urmare, nu justifică reglementările. California nu a fost pe punctul de a permite problema și a ales prompt să blocheze vânzările de pește strălucitor. Reglementările au fost ridicate în 2015, datorită constatărilor administrației alimentare și medicamentelor și a Departamentului de Agricultură și de Consumatori din Florida pe care peștele nu reprezintă niciun risc de mediu. Glofish sunt acum legale în California pentru import și vânzare comercială. Canada, Australia și Europa au interzis inițial peștele, dar acum sunt disponibile pentru vânzare.

Argumentele principale împotriva peștilor sunt preocupările ecologice și etice. Era frică că, dacă peștele modificat genetic au fost eliberați în căi navigabile locale, aceștia ar putea dăuna mediului, sau animalele ar putea să le consume și să sufere efecte secundare. Mulți simt că vânzarea de pește genetic alertat nu este doar rău etic, dar trimite mesajul greșit copii. Alții simt că orice modificare a unei creaturi vii este un abuz al puterii pe care îl avem asupra vieții și nu o considerăm nimic de poluare biologică. Totuși, alții își exprimă îngrijorarea că dacă peștele strălucitor devine popular, ceea ce va fi următorul - strălucire în pisicile întunecate și câinii? Unde va fi trasată linia?

Proponenți

Între timp, susținătorii spun că peștele este complet sigur și este o alternativă atractivă la menținerea colorată, dar mai scumpă și dificilă de îngrijire a peștilor de apă sărată. Ei citează rapoartele care arată că nu au fost găsite pești strălucitori în apele naturale. Culorile luminoase ale peștelui strălucește le vor face de fapt o pradă ușoară în sălbăticie dacă ajung în căi navigabile naturale.

Celălalt avantaj al peștelui strălucitor asupra altor forme de pește colorat este că peștele strălucește este creat în ouă și peștele care se va reproduce în mod natural și va trece de culoarea strălucitoare pe descendenții lor. Peștele vopsită, vopsită, injectată sau în alt mod artificial, care sunt uneori disponibili în magazinele de pește sunt efectiv afectate în procesul de colorare, culorile nu sunt permanente și vor dispărea treptat, iar culorile să nu treacă la descendenți.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Străluci în peștele întunecat