Gastrită la câini

PUG mănâncă alimente de pe masă

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru câinii merg la veterinar atunci când sunt bolnavi este pentru vărsături și / sau diaree. Ambele sunt considerate a fi semne nespecifice ale unei varietăți de boli și procese de boală. Una dintre aceste boli este o afecțiune numită gastrită.

Ce este gastrita la câini?

În consecință, adică inflamația stomacului, gastrita poate fi un episod acut de stomac deranjat în câinele dvs. Poate fi asociată și cu mai multe afecțiuni cronice. Poate fi cauzată de influențele exterioare, cum ar fi alimentele și toxinele, dar poate fi cauzată și de tulburări metabolice, paraziți intestinali și chiar cancer.

Ce sunt simptomele gastrite la câini?

Din moment ce stomacul câinelui face parte din tractul său gastrointestinal superior, simptomul principal al gastritei este vărsături. Alte simptome pot include un apetit scăzut și letargie. Uneori, mai multe episoade de vărsături pot irita esofagul câinelui. Când se întâmplă acest lucru, puteți începe să vedeți sânge în vărsăturile câinelui dvs. Desigur, vărsăturile sângeroase poate fi un simptom al ceva mai grav, așa că întotdeauna caută atenția veterinară dacă observați acest simptom. Dacă gastrita este severă sau suficient de cronică, câinele dvs. poate, de asemenea, să prezinte sânge în scaunul lor. Ei pot avea, de asemenea, un abdomen dureros și pot sta într-un mod care să-și piardă burta, aruncându-și puțin înapoi.

Care sunt cauzele gastrite la câini?

Gastrita acută este o problemă de obicei văzută la câini. Majoritatea acestor episoade sunt cauzate de indiscreția dietetică, ceea ce înseamnă că câinele dvs. a mâncat ceva care nu este de acord cu ei. Acest lucru ar putea fi orice de la alimentele de câine răsfățate, alimente crude (fie destinate câinelui dvs. sau destinate consumului uman) contaminate cu bacterii, alimente grase și chiar elemente nealimentare, cum ar fi gunoi sau gunoi de pisică. Alte cauze ale gastritei pot fi, de asemenea, din medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, antibiotice, matrițe, boală de ficat, Infecții fungice, tumorile celulelor catarg asociate cu tractul gastrointestinal al câinelui și pancreatita. Dacă câinele dvs. suferă de vărsături care este fie cronică, fie intermitentă și durează, de asemenea, două săptămâni sau mai mult câinele dvs. poate suferi de o formă mai cronică de gastrită.

Cum este diagnosticată gastrita la câinii?

Când vă aduceți câinele în veterinar pentru vărsături care nu a fost cronică, atât de mică de două săptămâni, vor începe cu diagnosticarea de bază, cum ar fi munca de sânge și o verificare a scaunului. Verificarea scaunului va spune medicului veterinar dacă câinele dvs. a luat un parazit intestinal afară. Lucrarea de sânge va da veterinarul dvs. o privire la funcția lor de organe, să știe dacă câinele dvs. este deshidratat din toate vărsăturile lor sau dacă există dezechilibre de electroliți din toate vărsăturile lor. Dacă abdomenul câinelui dvs. este dureros pentru atingerea, VET poate dori, de asemenea, să ia o radiografie abdominală și să vă testeze câinele Pancreatită. O radiografie abdominală vă va ajuta VET să vizualizeze dacă există un model de gaz anormal în tractul intestinal al câinelui sau dacă există un corp străin. Dacă gastrita câinelui dvs. este mai cronică, VET dvs. poate dori să efectueze mai multe teste specializate.

Cum se tratează gastrita la câinii?

O mulțime de cazuri de gastrită acută sunt considerate a fi auto-limitative și pot obține mai bine fără o atenție medicală veterinară reală. Dacă câinele dvs. începe să vadă, să rețină imediat alimentele timp de 24 de ore, dar să permită accesul câinului la cantități mici de apă. Dacă câinele dvs. încă vărsă pe apă, căutați imediat îngrijirea veterinară. Dacă după 24 de ore câinele dvs. nu prezintă nici o vărsături, încercați să le hrăniți o dietă slabă, cum ar fi carnea de pui sau la sol cu ​​orez alb sau cartofi albi. Dați-le mese mici, frecvente, spre deosebire de una sau două mese pe zi. Se amestecă treptat în alimentele obișnuite ale câinelui, după câteva zile de la dieta slabă până când se întorc pe alimentele lor principale. Dacă în orice moment câinele începe să aibă simptome, caută din nou îngrijirea veterinară.

Asistența medicală veterinară va implica terapie fluidă pentru a umple fluidele pe care câinele tău a pierdut de la vărsături. Acest lucru poate fi administrat subcutanat sau, în cazul în care cazul câinelui dvs. este mai sever, acest lucru poate fi administrat intravenos. Veterinarul dvs. va pune și câinele dvs. pe medicamente pentru a preveni greața (i.E. Cerenia), protecții GI (I.E. Sucralfate) și medicamente care ajută la ușurarea oricărui ulcer (i.E. Omeprazol, Pepcid).

Tratamentele pentru cazurile cronice de gastrită vor depinde de ceea ce cauzează simptomele cronice ale câinelui. În mod similar, prognosticul pentru gastrită acută este bun, dar prognosticul pentru gastrita cronică va depinde de cauza subiacentă. Dacă aveți îngrijorări cu privire la vărsăturile câinelui dvs., vorbiți cu medicul veterinar despre riscul de gastrită.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Gastrită la câini