Câini și teama de scări

Așteptând cu răbdare

Câinele tău este frică de scări? Unii câini se tem de a merge în sus și în jos pe scări. Acesta este un mod destul de comun Frica sau fobia, mai ales la câinii tineri care nu le-au întâmpinat în timp ce erau Puppies. Din fericire, vă puteți ajuta câinele să treacă peste această frică și să urce în sus și pe scări cu încredere. Iată ce trebuie să știți dacă câinele dvs. are o teamă de scări.

Exclude o stare medicală

Înainte de a începe să căutați probleme de comportament care ar putea cauza teama unui câine de scări, vorbește cu dvs medic veterinar. Frica de câine poate provoca o problemă fizică. Poate că nu vrea să meargă în sus și pe scări, deoarece îi provoacă durere (în cazurile de artrită sau o vătămare). Veți exclude medicul veterinar o condiție medicală înainte de a începe orice instruire.

Cauza unei teamă de a merge în sus și în jos pe scări

Majoritatea câinilor care se tem de scări dezvoltă frica din cauza lipsei expunerii timpurii. Dacă locuiți într-o singură poveste acasă, este posibil ca câinele dvs. să nu vadă scări până la un pic mai târziu în viață. Puteți chiar să vă descurajați cățelușul de a merge pe scări pentru a-l păstrați cu o singură cameră.

În unele cazuri, un câine poate dezvolta o teamă de scări de o experiență traumatică. De exemplu, un câine care cade pe scări poate fi lăsat cu o fobie de scări de alpinism.

Depășirea unei teamă de a merge în sus și în jos pe scări

De cele mai multe ori, o teamă de câine de scări este ușor de depășit. Următoarele sfaturi vă pot ajuta să navigați în procesul:

  • Clarificați pașii. Asigurați-vă că nu există nimic pe scări că câinele dvs. poate călători sau bate peste. A fi surprins în acest mod ar putea provoca un obstacol major în formarea dvs.
  • Distrage atenția câinelui înfricoșător. În loc să facă o mare afacere de a încerca să forțeze câinele în sus și în jos pe pași, îl puteți încerca să-l înțepeni în sus sau în jos, distragându-l puțin. Pat-ți mâinile împotriva picioarelor tale, vorbește cu câinele tău într-un ton fericit și dă-i o mulțime de atenție. Luați un pas cu un pas și apoi înapoi în timp ce continuați vorbirea fericită. Sneak în câteva dintre tratamentele preferate ale câinelui dvs. aici și acolo. Data viitoare mergeți la câțiva pași și înapoi în jos. Pentru o fobie ușoară, este posibil să fiți ca câinele să vă urmeze în sus și în jos câțiva pași fără să-l realizați nici măcar. Dacă reușiți să obțineți câinele pe pași, asigurați-vă că oferiți o mulțime de laudă și unii Tratamente. Treptat lucrează la coaxizarea câinelui puțin mai departe de fiecare dată.
  • Ia-o cu un pas la un moment dat. O întreagă scară ar putea fi prea mult pentru ca câinele dvs. să se ocupe, dar șansele vor fi bine cu unul. Dacă frica lui este ușoară, luați-o și puneți-l la primul pas. Undă câteva tratamente în fața nasului său și îl atrage în jos. Din nou, utilizați o mulțime de armare pozitivă pentru al încuraja. Odată ce se simte confortabil cu un singur pas, mutați-l mai mult și îl atrageți cu tratate. În acest fel, ar trebui să vă puteți face treptat câinele confortabil cu navigarea pe scări.
  • Inversați-l să urce pe scări. Puteți face aceiași pași ca mai sus pentru a vă învăța câinele să urce pe scări. Începeți să-i dați trata tratamente când el se află în partea de jos a scărilor. Apoi, aruncați câteva tratamente pe pasul de jos. Odată ce el este confortabil luând aceste tratamente, aruncați unele tratamente la următorul pas. Treptat lucrați la obținerea câinelui pentru a urca pe scări pentru a obține tratamentele. Înainte de a ști că câinele dvs. va naviga pe scări ca un pro!

Nu uitați să fiți răbdători cu câinele dvs. În funcție de nivelul de frică, poate dura ceva timp pentru ca el să se simtă confortabil cu scările. Lucrați pe scurt, optimist Sesiuni de instruire. Dacă câinele dvs. pare copleșit, frustrat, plictisit sau stresat, este timpul să se încheie sesiunea. Încercați întotdeauna să se încheie cu o notă pozitivă. Dacă aflați că fobia câinelui dvs. este prea intensă pentru a depăși, este o idee bună să căutați ajutor de la o antrenor de câini sau comportamentist. Puteți să vă adresați medicului veterinar pentru recomandări pentru a vă ajuta să găsiți dreptul profesional.

Editat de Jenna Stregowski, RVT

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: 9 moduri simple de a-ți iubi animalul de companie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câini și teama de scări