10 Lucruri câinii sunt speriate de cele mai multe

Top 10 lucruri câinii sunt speriate de cele mai multe

Câinii, în mod similar cu oamenii, pot suferi de la Diferite temeri și fobii. Temerile și fobiile care apar la câini pot provoca o serie de lucruri diferite. În timp ce câinii se pot naște cu temeri specifice, cele mai multe dintre ele sunt dobândite, deoarece puii încep să se angajeze cu lumea.

Dacă socializarea cu oamenii și ceilalți câini nu începe când animalul este încă tânăr, se întâmplă adesea că câinele dezvoltă fobii. Dacă adăugăm o experiență negativă la asta, șansele sunt animalul dvs. de companie se va simți o teamă de-a lungul vieții, de exemplu, sunete puternice, unele obiecte în împrejurimi, alte animale și chiar oameni.

Semne care pot indica faptul că un câine suferă de o fobie specifică sunt:

  • Tremurând
  • Ascunzând
  • Saliva
  • Guiţat
  • Lătrat
  • Agresivitate
  • Comportament distructiv

Mai jos sunt cele 10 fobii și temeri care sunt mai frecvente cu câinii.

Teama de tunete la câini

1. Frica de Thunder

Termenul tehnic pentru această teamă specifică este astraphobia. La câini, se întâmplă la diferite niveluri, dar se poate spune că niciun câine nu este indiferent față de acest fenomen atmosferic. Unele animale de companie arată o formă mai blândă de frica de tunete și doar tremura, își coboară urechile și își îndoaie coada sub corp.

Alți câini care sunt mai înfricoșători simt nevoia de a se ascunde într-o anumită parte a casei unde se simt cel mai sigur, adesea comportament distructiv în aceste încercări, deoarece ajută la calmarea anxietății lor. Mulți câini își pierd controlul asupra urinării și chiar defecării.

Cu toate acestea, există modalități de a vă liniști câinele în timpul unei furtuni. Aceasta poate include implementarea remedii naturale care va calma animalul sau cu formarea comportamentală.

2. Teama de fire de foc

Focurile de foc și focurile de artificii pot provoca, de asemenea, frică la câini datorită sunetului puternic pe care îl produc. Acest lucru nu este o surpriză, deoarece câinii au un sentiment mult mai dezvoltat de auz decât oamenii. Dacă luăm în considerare efectele luminoase care însoțesc bretonul și izbucnirile, nu este surprinzător faptul că câinii dezvoltă rapid o fobie a acestor două lucruri. Această teamă poate fi atenuată de procesul de deservire a animalelor de companie.

Această teamă poate fi atât de mare încât să vă provoace câinele fugi de acasă. Și, din păcate, în cazurile câtorva câini, această frică este atât de profund înrădăcinată încât va trebui să recurgeți la asistență medicală gravă. Asigurați-vă că consultați medicul veterinar despre orice ajutoare de anxietate grave, doze și cum să le administrați.

Câinii se tem de a merge la veterinar

3. Teama de a merge la veterinar

Nu este greu un câine care nu se teme de a merge la veterinar. Acest lucru este în principal legat de prima experiență asociată cu clinica veterinară. Există mirosuri neobișnuite, fiind atinse și ținute de oameni necunoscuți în timpul unei examinări, obținând un vaccin și așa mai departe. Câinii își amintesc spațiul în care au avut o experiență neplăcută.

Pentru a preveni această frică de la dezvoltarea sau reducerea nivelului de anxietate legată de a merge la veterinar, se recomandă vizite mai frecvente și bruște la clinica veterinară. Aceste vizite nu vor include examinări sau intervenții. Va fi pur și simplu o vizită socială în care câinele și proprietarul se vor simți relaxați și pot "socializa și # 8220; cu un veterinar.

4. Teama de plimbari cu masina

Chiar dacă majoritatea câinilor iubesc călătoresc în mașini, această fobie nu este atât de neobișnuită. Cel mai adesea este legată de o experiență anterioară de călărie, care a fost rău. Dacă Câinele simte Carsick și greață în timpul acționării, este probabil că nu va mai vrea să călătorească într-o mașină. Dacă călătoria duce la o vizită la un medic veterinar sau la stânga la un adăpost - frica este și mai probabil să se dezvolte și mai justificată.

Această teamă de mașini la câini poate fi atenuată și, de asemenea, eliminată de plimbări cu mașini mai regulate, care vor provoca, în cele din urmă, satisfacția. Dacă luați câinele într-un loc nou pentru a merge la o plimbare sau pentru a vizita un prieten pe care câinele îl iubește, va înceta în cele din urmă să se conecteze plimbări cu emoții negative.

Câinii se tem de abandon

5. Teama de abandonare

Anxietatea de separare este un alt termen folosit din teama de abandon. La câini, acest lucru apare de obicei când sunt lăsați singuri în casă. Acești câini prezintă de obicei un comportament distructiv prin distrugerea lucrurilor, moștenirea mobilierului; există lătratul frenetic, urling și scârțâit.

A scăpa de această frică la câini necesită răbdare și timp. Este necesar să modificați timpul pe care îl cheltuiți departe de casă și în care câinele va fi singur. Este, de asemenea, recomandat să luați plimbări mai lungi, astfel încât câinele să se obosească și să adoarmă înainte de a pleca. În plus, asigurați-vă că câinele are acces la jucăria (toate) sau la spațiul pe care îl împărtășește de obicei cu dvs.

6. Teama de scări

Mulți oameni nu știu că câinele lor este frică de scări până când începe să refuze să le folosească. Acest lucru este destul de comun, iar acești câini ar trebui să fie tratați cu răbdare și nu ar trebui să fie forțați să folosească scările. Există o modalitate corectă de a învăța a câine să folosească scările. Un joc în care participă proprietarul este o modalitate excelentă de a merge și de această problemă. Aceasta implică învățarea, literalmente pas cu pas, astfel încât câinele să poată folosi scările fără frică.

Teama de oameni la câini

7. Teama de oameni

Poate fi o surpriză pentru mulți că un câine, cel mai bun prieten al unui bărbat, este frică de oameni. Cu toate acestea, acest lucru nu este atât de rar. Cauza acestei frize se află în socializarea inadecvată sau, desigur, ca urmare a abuzului. Există modalități de a rezolva această problemă, iar unele dintre ele includ o armare pozitivă și de a ajuta animalul să se simtă în siguranță. Dacă frica este prea severă pentru a rezolva, contactați medicul veterinar sau un specialist al comportamentului animalelor.

8. Frica de străini

Frica de străini este foarte asemănătoare cu frica de oameni. Singura diferență este că câinele se teme de oamenii pe care nu îl cunoaște. Forțând un câine speriat să accepte o persoană necunoscută, poate duce foarte ușor la o situație în care animalul devine agresiv.

9. Teama de copii

Teama de copii la câiniUnele rase de câine nu sunt iubite de copii, și alți câini ar putea dezvolta o teamă de copii din mai multe motive. Prima este lipsa de expunere la copii în stadiile incipiente ale vieții.

În al doilea rând, copiii se comportă diferit față de animale. Ele nu sunt întotdeauna atente și trag urechile sau blănurile sau apucau animalul pe coadă. Nu toți câinii vor tolera acest comportament dacă nu au fost învățați să facă acest lucru. Câinele, în esență, nu intenționează să rănească copilul, dar poate reacționa agresiv din cauza fricii. Proprietarii de câini ale căror puii prezintă teama de copii ar trebui să se consulte cu un expert în comportamentul câinilor.

10. Teama de obiecte

Unii câini prezintă teama de anumite obiecte, cum ar fi aspiratoarele, uscător de păr, mături și chiar jucării. Lista continuă.

Soluția nu este prea complicată deoarece putem elimina aceste obiecte de la vederea câinelui sau putem lua câinele într-o altă cameră în timp ce le folosim. Dar lucrurile se complică atunci când animalul arată că frica de, de exemplu, o statuie pe care trebuie să o treci pe plimbările dvs. și refuză să se apropie de ea. În astfel de situații, nimic altceva nu rămâne decât să introducă încet și cu răbdare câinele la sursa fricii. Din nou, aceasta este o formă de desensibilizare pentru care nu aveți nevoie de ajutor profesional.

Temerile și fobiile nu sunt rezervate numai pentru oameni. Tratarea acestor condiții la câini este mult mai complicată, deoarece comunicarea este extrem de limitată. Aceasta necesită o mare persistență și răbdare proprietarilor, dar și consultări cu experții. În cele din urmă, totul se plătește, deoarece este un proprietar responsabil înseamnă îngrijirea nu numai pentru sănătatea fizică, ci și pentru sănătatea mintală a animalului dvs. de companie.

Citiți următorul: 15 fapte despre teamă de agresiune la câinii trebuie să știi

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 10 Lucruri câinii sunt speriate de cele mai multe